Akú žívotnosť má drevodom?

Ahojte, akú životnosť má drevodom? Všade píšu inak? Treba sa špeciálne starať? Dík
Odpovedať
V závislosti od kvality stavby a údržby. Drevo je náchylné na degradáciu vlhkosťou a následne hubami a mikroorganizmami. Takže ak sa tomu zabráni, kľudne prežije aj tvoje deti. Je to ako s každou inou stavbou. Ale niektoré nevydržia ani 20 rokov :-)
Odpovedať
@eewee8888 dôležitá je kvalita stavby, zvoľte dobrú firmu s dobrými referenciami a dom budú užívať ešte aj keď vy už nebudete... žiadna špeciálna údržba nie je potrebná.
Odpovedať
@eewee8888 Všade ináč píšu a každý ti ináč aj odpovie. Môj názor murovaný raz toľko teda drevodom 50r a murovaný 100r orientačne. Murovaný je odolnejší poveternostným vplyvom , vode, vlhkosti ...ak vytopí drevodom je problém ... Murovaný vydrží aj dlhšie nejaké zatekanie strechy ...ak by sa poškodila po x rokoch ... Ak by centrá historických miest boli z dreva .....by sa nezachovali doteraz. ....bohatý žili preto v murovaných domoch v mestách ...a chudobnejší drevenné domy ... to nechcem obracať ale na súčastnosť :-D - je to len môj názor
Odpovedať
Nech už máš akýkoľvek vek určite ťa prežije. :-) Stačí sa pozrieť na americké realitné seriály a sú tam domy staré i sto rokov. Nemyslím zruby alebo naše drevenice,ale domy s drevenou kostrou a opláštené. Teda systém akým sa stavajú dnes ale v modernejšom prevedení,s kvalitnejšími izoláciami.... Neviem ktoré sú to domy,ktoré nevydržia ani dvadsať rokov ako je písané hore,keď tu stále stoja licenčné nemecké OKALY a tie sú oveľa staršie a boli pekne socialisticky upravené-čo sa zohnalo,to sa tam dalo a ešte aj s pracovným nasadením a pedantnosťou vtedajších zamestnancov... :-) :-) :-)
Odpovedať
Podľa nášho znaleckého posudku 80 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
8-) Tak - tak, ako hovoria moji predrečníci... A ja dodávam, že je to ako s chrupom: staráš sa - vydrží. Ale zvrtnime otázku: Koľko vydrží mobilný telefón...? Obal vydrží, aj tlačidlá. Lenže tu nejde len o funkčnosť a obvodovú konštrukciu. Mobilný telefón je po 2-4 rokoch morálne prekonaný. A domy po cca 10 - 15 rokoch. Ak dnes niekto vykuruje nezateplený dom, môže si trhať vlasy. Okná (sklá) prekonali za 10 rokov neskutočné zlepšenie parametrov. Pred 10 rokmi hocikto zatepľoval 5 cm, kto dával 10, tak sa mu smiali. Dnes si už tí rozkukanešjší dávajú 20 cm izolantu.... Pribúda tepelných čerpadiel... Solárnych systémov... Takže aj v tomto kontexte by si mala veci vidieť. Najneskôr po 20 rokoch musíš každý dom nejako zreštaurovať - fasádu, okná, vykurovací systém... O podlahách, kuchyniach a kúpeľniach ani nehovorím... Načo sa zaoberať tým, či vydrží stavba 80 alebo 160 rokov....?
Odpovedať
@eewee8888 Vlhká tehla neprežije zimu, vlhké drevo neprežije leto, vlhký porobetón prežije všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren 8-) A Polystyrén prežije.....?
Odpovedať
Aku zivotnost ma panelak? http://img.topky.sk/big/1231035.jpg
Odpovedať
@mito0 To je fotka z vojny? @leonardom Jasne, iglu z XPS.
Odpovedať
@mito0 ten je vybyvany, ci ako sa to nazyva.
Odpovedať
Profilova fotka
pytala som sa jedneho pana ktory hoboril ze je to okolo cca 120 rokov neviem co je na tom pravdy
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dík za príspevky, už len vybrať dobrú firmu a na jar sa môže začať stavať :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?