Ako ste prežívali odchod z mesta na dedinu?

Sľahujeme sa z mesta na dedinu, z panelaka do domu a na mňa prišla akási nečakaná nostalgia a obavy. D nes sme predali náš pekný byt a mne je akosi divne. Ako ste to prežívali tí čo ste to zažili a koľko Vám to trvalo?
Odpovedať
1
2
Tak môžem Ťa ukludniť že na dedinský pokoj si zvykneš rýchlo.Ľudia sú srdečnejší, otvorenejší a to súkromie oproti sídlisku sa nedá ničím vynahradiť. :-) Nikto Ti nedupe nad hlavou nikto ťa nevytápa a tak.Proste pohodička na dedine.
Odpovedať
ahoj, mna to tiez caka a mam obavy :-| este je to vsak len v stadiu prerabky, takze si este par mesiacov pockam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som tzv. mestsky typ, ale na dedinu sa velmi tesim :-) prave pre spominane dovody - nikto mi nebude dupat nad hlavou, nevytopi, nebudem povinna nuchat co druhi varia (to mi ozaj vadi,hlavne pri urcitych "dobrotach"),nepojde mi do bytu dym z cigariet od susedov, budeme mat viac priestoru, spojenie s prirodou, sukromia...veeeelmi vela vyhod .. no a ked bude chut, nastartujem auto a sup sup do mesta :-) okrem toho,ze tam budem pracovat, nakupovat, chodit do fitka a kina atd.. my staviame kusok od mesta, takze v tom problem nevidim ;-) nostalgiu som tiez pocitovala pri predaji bytu - bola som v nom stastna, milovala som tu cast v ktorej som byvala, odchadzalo sa mi pravdupovediac velmi tazko..a keby som patrila medzi hornych desat, tak staviame urcite tam...no som zatial spokojna s tym co mame, takze mi to snad vydrzi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj..poznam tuto temu velmi dobre. Pochadzam z hlavneho mesta a z bytu a som prestahovana na dedine 400 km od Ba. Staviame domcek, zatial byvame s manzelom u svokrovcov. Byt sa s domom neda porovnat. Ako uz spominali baby je tu mnozstvo vyhod.Aj dedina ma vyhody no nie kazda. mne sa tu- je to mensia obec, napr. vadi ze kazdy o kazdom vsetko vie, ohovara, nedopraje a o srdecnosti, alebo uprimnosti ani nehovorim. Nie su vsetci taky, no mna to zaskocilo ked som sem prisla z mesta, kde kazdy na kazdeho kasle- nech si robi co chce.. A to ze ti bude chybat byt a miesto kde si byvala, je normalne. Ja som prestahovana uz rok, no len co si spomeniem na moje sidlisko, byt, rodinu tam, uz aj mam slzy v ociach. Je to prirodzena nostalgia. No kazdopadne je lepsie mat svoj domcek ako len byt.. Prajem vela sil papa
Odpovedať
cely zivot som zila v ba - petrzalke. pred 3 tyzdnami sme sa prestahovali do domu v lozorne. myslela som si, ze budem mat problem zvyknut si na dedinsky zivot. ale zatial mi ba vobec nechyba. v dobe je klud, pohoda, relax, sukromie.... a ked treba, za 15 min som v ba. vacsie nakupy robim v stupave, pripadne v ba, mensie v miestnych potravinach. ludia su to velmi ochotni, snazia sa pomoct. susedov zatial nepoznam - nie som typ, ktory sa rychlo kontaktuje... mozno neskor. a moj syn ma 2 roky - takze pre neho je to tiez super, vybeha sa vonku na zahrade na cerstvom vzduchu a spinka ako polienko :-)
Odpovedať
my sme sa stahovali z Ba na vidiek ked sa nam narodilo 4.dieta- v byte začalo byť pritesno... tešila som sa a stahovanie prebehlo fajn, až na to, že sa pri nom stratil moj oblubeny obraz :-| cele leto a jesen bolo super, ale prvu zimu, ked bol muž cele dni v robote, ja som bola cele dni sama so 4 v tu zimu dosť casto chorymi detmi, začalo mi z toho hrabkať..pamatam sa na okamih, ked som s nimi ležala s horučkami a mužovi som o 8 večer telefonovala do roboty, že sa chcem vratiť do BA..a to čo najskor ... ale deti vyzdraveli a prešlo ma to... hlavne odkedy som dostala auto a nemusim sa spoliehať na tie dva autobusy, je to uplne v pohode...
Odpovedať
ahojte,aj my sme sa pred rokom prestahovali z mesta na dedinu,som spokojná hlavne je tu klud, ticho..ešte ho postupne prerábame..
Odpovedať
Profilova fotka
Na dedine je urcite lepsie,mas klud a hlavne sukromie,co v cinziaku nie je mozne ]-( My byvame nejake 3 mesiace na dome a je to super :-) Pre deti je to parada,nemusis sa o ne bat,ze ich zrazi auto,su pekne na dvore a na ociach. Uz sa tesim na leto,kupime bazenik,budeme grilovat,no parada 8-) :-D A si myslim,ze to nie je jak volakedy,ze vsetci utekali do mesta,teraz je to opacne vsetci utekaju na dedinu. Takze hlavu hore,nezufaj,bude dobre,uvidis ;-) ;-) :-) :-)
Odpovedať
my sme pred tym byvali v starom meste a teraz uz by som sa nevratila ani za nic.uz kvoli detom.milujem nasu zahradu a bavi ma to aj okolo domu.ja,mestske decko.nikdy by som tomu neverila.
Odpovedať
Profilova fotka
dedina vyhrava proste. :-)
Odpovedať
u mna urcite ;-) mozno ani nie tak dedina ako ten dom a zahrada.dieta je kazdy den cele od hliny,aj v usiach a v plienke :-D pod sprchou ide potom z neho cierna voda,ale aky je stastny x-)
Odpovedať
hm, mna by na dedinu asi nikto nedostal :-| stravila som na dedine cele detstvo a neviem si predstavit tam zit... bola to velka dedina so vsetkym ale vsetci sa tam poznali... na pohlad vsetci srdecni a mili ale za chrbtami sa ohovarali v duchu hesla, ked mne zdochla koza, nech susedovi zdochnu dve... s tym pokojom to tiez nevidim tak ako to popisujete - v byte mas susedov... v dome tiez - ked griluju alebo palia smradia do zahrady, ked pilia drevo robia nenormalny hluk ( cela jesen... ) , nehovoriac o praci okolo domu, zvieratach ktore chovaju a ktorym nezabranis aby hluk robili... ano - ta predstava z rozpravok o vlastnom sukromi a pod. je krasna... poznam ale velmi malo ludi ktori ziju na dedine dlhsie ako 10 rokov ktori to tak stale pocituju... a prave utecenci z ba a vacsich miest sa zacinaju vracat do mesta v case puberty svojich deti, aby im vedeli zabezpecit nejaky standart vzdelania, kruzky a pod. ( ine potreby ma 2-rocne dieta, ine 12 rocne )... moja predstava bola vzdy byt na mieste blizko lesa alebo parku, s terasou... momentalne som velmi blizko svojmu idealu a na dedinu do nejakeho domceka by ma nevytiahol nikto, myslim ze moj muz je natom rovnako... milujem pohlad na nocne blikajuce mesto, ktore je take pokojne, prechadzky v parku kde sme vsetci traja spolu ( nielen nechat vybehat decko na zahrade ale sa mu aj venovat - nechcem nikoho urazit, urcite sa aj vy venujete svojim detom, ale myslim ze to dost navadza na takuto cinnost - vidim to od najmensich deti robit rodicov ktori maju zahradu ) kazdemu co jeho je, vidim ze do tejto temy prispievaju hlavne milovnici dediny a domcekov :-) je dobre ze ste nasli to po com ste tuzili... len som vam chcela ukazat aj iny pohlad na vec... mozno raz dospejem do stadia ze budem chciet ist byvat na dedinu s jednym kostolom a krcmou... zatial tam ale nie som ( chybali by mi vecerne prechadzky mestom, navstevy divadla a vystav a mnoho inych veci...)
Odpovedať
Článok sa načítava...
dai v mnohom suhlasim.ja mam aj 12 rocne dieta a v podstate cez tyzden mu robim sofera.ale toho som mu robila aj v meste,lebo je tak roztrzity,ze namiesto na pasienkoch pri bazene vysadne z elektricky niekde v dubravke. :-D ked chce ist moj na pivo,tak potom domov len taxikom. |-| ale aj tak by som z toho naseho domcura uz nechcela ist. suhlasim,ze deti sa v tych zahradach vylietaju,kym rodicia robia nieco ine.ale zase s 12 rocnym chalanom,ktory fici cele dni na WOW uz asi nejaky hraci program nenarobim.chodi na skaut a na vodne polo.tak ho vozim co uz. a s malinkym chodim plavat alebo sa hrame v dome alebo sadime kvietky.... moja mama je tiez toho nazoru,ze dzedzina v ziadnom pripade,radsej byt s velkou terasou. je to vec nazoru. my sme v stvrti kde nejake zverstvo domace nikto chvalabohu nechova,su tu same mlade rodiny. zvuk kosacky nastastie milujem.trava sa palit nesmie a zatial to tu vsetci respektuju.my sme maly kustik od BA,na zaciatku dediny,s ludmi v dedine sa nejak nestretavam,ti co byvame v tejto casti sa vsetci zdravime,zatial nam to vyhovuje. nikomu nic neberiem,chapem aj mestsky typ cloveka a ja som teda prekvapena sama zo seba. p.s.moj velmi chcel ten dom,ja som bola skor bytova ako dai a teraz obcas povie:nebolo by zle mat este v meste nejaky byt,ked si predstavim,kolko sa tam toho deje a ja tam nie som pritomny... :-D :-D :-D ale ja uz som ti minule pisala,ze je vasnivy hifista,a teda na tie svoje repraky zosilovace a vsetko okolo toho potrebuje uz poridny priestor.minule mi nariekal,ze je ta obyvacka nejaka mala a ma skoro 90m2 :-N kdeze by sme sa my napchali do bytu =-)
Odpovedať
...poriadny piestor ...malo byt
Odpovedať
ahojte aj my sme sa nastahovali z mesta na dedinu prve mesiace som strasne nadavala (stahovali sme sa v decembri) , ze musim dochadzat a je to des predtym som to mala 15 minut pesi do roboty byvali sme kusok od centra krasny byt proste vsetko super a to upratovanie sodoma gomora vsetko mi v dome vadilo aj to ze je to dedina nikdy som na dedine nebyvala som sor mestsky clovek ale teraz na jar som uz zmenila nazor, mame zahradku sedime na terase v dedine je hradza chodime bicyklovat uz by som fakt nemenila ludia okolo su zatial ok a to ticho rano len vtaciky predtym sme jednu z najrusnejsich ulicipod oknami ked som chcela pozerat tv tak som musela mat zatvorene okno a v lete to bol des, teraz pocujem iba vtaciky no vseobecne si myslim ze teraz je taky trend ist byvat na dedinu , uz to nie je to co to byvalo kedysi ze dedina choval sa dobytok a ... a hlavne tesim sa kazdy den domov z prace ten klud co je tam necitim ten zhon co som stale mala v ba
Odpovedať
Profilova fotka
je rozdiel dedina niekde na lazoch a dedina v okoli BA alebo ineho vacsieho mesta..teda moj nazor..- aspon pre ludi, ktori predtym boli zvyknuti na mestsky komfort.. ved nastartujem auto /alebo moto cochvila 8-)/ a za chvilu som v meste, takze vystav, divadla ci inych kulturnych vyziti, kavickovania alebo prechadzok v starom meste sa vzdat nemusime :-) .. co sa tyka dochadzania do prace - mam pracu v BA, len o 0,5 km dalej ako z DNV, kde som predtym byvala..som vsak skor v praci - logicky - medzimesto jazdim omnoho rychlejsie, nez cez mesto,hoci po obchvate ;-) mne kosacky ci pily takisto nevadia - to je nic v porovnani s dupajucimi deckami v byte zhora, ci vrtanim v nie prilis vhodnom case, ci hadky susedov od slova do slova cez stenu, chovanie psa v byte takisto nic moc, hluk z dopravnych prostriedkov....atd atd.. a ohovaranie je vsade - na dedine asi viac, ale mam to stastie, ze ma nazory druhych nezaujimaju :-) a uz vobec nie neprajnikov.. ;-) ..voci tymto veciam sa viem branit..
Odpovedať
Profilova fotka
dai, tak to si zlato nazvala "utecenci z BA" :-D :-D :-D btw. - Blavu milujem,narodila som sa tu, ale pre mna to nie je mesto - je to akurat velka dedina :-) ved tu nie je ani spolovice taky komfort a moznosti ako v inych hlavnych mestach, jednoducho sa to neda porovnavat ..
Odpovedať
8-) nanyka moze byt, ja som neni z ba ale od vysky tu s manzelom zijeme. toto mesto sa mi paci, mozno prave preto ze nie je az take obrovske. zostali tu aj moji aj manzelovi bratia zit, tak mame blizkych relativne blizko. ja mam uz dieta , s tym by som uz moc na tych motorkach a podobne nepochodila . ona je aj dovod preco sme sa stahovali blizsie k centru - oproti 1,30 co som cestovala z vrakune do prace , teraz cestujem 6 minut - to je za den viac ako 2hod30min co mozes stravit s malou |-| a nie v aute. teraz chodime do obchodu pesi, do parku pesi, do stareho mesta pesi. v lete sa chystam aj do prace chodit pesi, detto manzel. My si to strasne uzivame - mame sice 2 auta, ale som rada ze su zaparkovane a nemusim robit sofera :-N mozno som mala doteraz vzdy stastie na byt - stahovali sme sa 5x od vysky - 2podnajmy take studentske, raz vlastny byt a teraz medzipodnajom, momentalne sme vo vlastnom zase... v novostavbach ( boli 3 z tychto 5-tich ) som nikdy nemala problemy so susedmi, ziaden buchot, ziaden hluk, spime v noci pri otvorenych oknach - bratislava tym ze je taka mala je v noci kludna, ticha - nemam s tym ziaden problem, ani nasa mala :-) mozno keby mam nejaku neprijemnu skusenost, tak by som rozmyslala inak ale zatial som spokojna tak ako som :-) mozno tiez raz dospejem do obdobia ze budem hladat samotu a pokoj dediny, zatial mi to ale pride ze by sme tam pri nasom pracovnom tempe chodili len prespavat a noclaharen nehladam 8-) mna strasne odstrasuje od tej dediny cestovanie ( chodim v case spicky do prace aj z prace a neviem si predstavit zase travit hodiny v aute ) a druha vec je ten pocit ohranicenosti , ze ked chcem niekde ist, musim zas vytahovat auto :-|
Odpovedať
dai, odkiaľ si, keď sa Ti zdá Bratislava taká malá?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja sa motorky nevzdam,ani ked tie deti budu 8-) ..babi rada postrazi :-) ..je to pre mna relax, hobby, zivotny styl, motyliky v bruchu :-) - jednoducho moj adrenalin,ktory potrebujem.. dedina nie je o samote podla mna..ved ci na dedine ci v meste - clovek netravi az tak vela casu doma..aspon ja teda nie - mam vela aktivit este okrem prace..takze clovek tu samotu tak velmi nepocituje - asi je to ine,ked je niekto stale zatvoreny doma a cuci do tv :-p ja soferovanie milujem, vyslovene vyhladavam prilezitosti kedy mozem jazdit..inak 1,5 hodiny sa mi zda strasne vela z Vrakune - ono je to aj stylom jazdy, to som si ista..ked vidim,ako mnohi jazdia, tak chapem, preco su zapchy..mnohi to nezvladaju..ale tak dlho - tak tomu ozaj neverim, najazdim cez 3000 km mesacne po Blave - a jazdim aj v zapchach pocas svojho volna, takze za tu dobu by som bola dva krat na druhom konci BA :-S
Odpovedať
nanyka, v pohode - ked budes mat deti tak uvidis ako sa ti zmenia priority - treba pockat, potom komentovat - uvidim ako budes svoje dieta odovzdavat babi :-) hlavne prve roky... nie je to take lahke pre matku ako sa ti moze zdat... ako hovorim, ja z ba nie som, ani manzel nie, rodicov tu nemame, takze nemame komu dceru odkladat. Mame velmi spolahlivu opatrovatelku, ale aj to ohranicuje - v nejakom case musis byt doma, kedze ona tiez potrebuje odist domov... do tv urcite necucim - okrem ineho ju uz druhy mesiac nemam, kedze sme si stale telku nenahlasili - pri malom dietati mi aj tak nechyba :-p soferovanie som milovala tiez a stale mi to nerobi problem, soferum 12-ty rok intenzivne a zaradila by som sa skor k lepsim soferom - v case najvacsej zapchy ale tieto zapchy nepreletis, a moja skusenost je ze ich nevytvaraju ti pomali soferi ale prave ti kluckujuci vecne sa ponahlajuci ( ti robia aj nehody...) - byvala som na zaciatku vrakune , na medzijarkoch a v case ked robili kruhovy objazd na ceste k avionu tak mi ver alebo never trvala rano na osmu cesta do prace okolo 1 hodiny, vecer z prace po 17-tej vyse 1hod. 30 minut - ked sa ponahlas za dietatom ( a tvoja opatrovatelka chce ist domov) tak to uz nie je az taka sranda... mozno by si bola na druhom konci ba ale po dialnici , pripadne na tej motorke... nanyka neberiem ti styl tvojho zivota, rozhodla si sa pre dedinu a to je super ze si za rozhodnutim stojis,... nemusis byt ironicka ku kazdemu kto ma na vec iny nazor... ;-) ja som pisala svoje dovody preco som sa rozhodla ako som sa rozhodla... inkinka som z partizanskeho - maleho mestecka... reagovala som na nanyku ktora pisala ze je ba omnoho mensia ako vacsina velkomiest, alebo hlavnych miest - v tom ma pravdu , bratislava je malicka...
Odpovedať
dai, pretože všetko je relatívne, keď niekto musí cestovať z jedného konca Bratislavy na druhý, nie je až taká malá ...ja bývam na "vidieku", prácu mám na "mojom" okraji Bratislavy takže cesta autom trvá 5 minút
Odpovedať
inkinka, ano mas pravdu, ja mam mozno tu smolu, stastie... neviem - ze pracujem v centre, moj muz tiez, takze nas zapchy neobidu... myslim ze kazdy musi mat dobry pocit z toho ako a kde byva... ja nebudem vas presviedcat ako je super v meste, ked vy to tak necitite a vy mna zase nepresvedcite ako je super na dedine, ked ja to tak necitim... takze pokial je kazdy spokojny tak je to fajn. Byvanie aj v meste aj v dedine ma svoje vyhody aj nevyhody... niekedy mi len vadi ten diktat tejto doby ktory hovori, ze kazdy chce byvat v domceku na dedine a ze je to idealne byvanie... ja poznam mnoho ludi, ktorych snom je byt v meste ( samozrejme v urcitej casti urcity byt - nie hociaky hocikde :-N ) preto mozno citim nejaku potrebu obhajovat svoj nazor... fakt je ze tato tema o tom asi nie je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dai, ja nie som ironicka..ani ti nechcem vyvracat tvoj nazor..to vobec nie..ja uplne chapem o com hovoris, preco si sa rozhodla zit v meste a prajem ti,aby si si to vychutnavala - v dobrom..kazdemu nech sa splni to,po com tuzi.. len sa mi zdalo prehnane ta 1,5 hodiny, nic viac =-) (s tou telkou som nemyslela konkretne teba, neber si vsetko tak osobne |-| ) mas pravdu,viem,ze sa priority menia s prichodom dietata, ja to len tak teraz citim,uvidim ako to bude v reali...sestra ma teraz malicku dcerku a je daleko od domova,tak chapem,ake to ma tazke..ja mam aspon babi pri sebe.. a uz sa necerti ;-) jasne,ze si obhajujes svoj nazor, ved kazdy si obhajuje to svoje ;-) - to je ako ked napr.mna niekto nechape,ze staviam poschodovy dom a nie bungalov napriklad..tiez mam na to svoje dovody.. presne,ako si napisala: tema je o tom,ako ludia prezivaju odchod z mesta na dedinu ;-) a ja som z tych, ktora je za :-)
Odpovedať
dai, bývala som aj na sídlisku v Bratislave, konkrétne v Karlovej Vsi, čo je myslím si celkom príjemná štvrť , ale tam sme nemohli robiť veľa vecí, čo sa v dome dá. Napríklad opravovať strechu po víchrici ;-), ale to je už o inom . Takže zatiaľ takto sa mi to zdá lepšie
Odpovedať
Ahojte všetci, ja sa tiež rada pridám do tejto diskusie :-) . Od malička som bývala na dedine, je to taká malá, od sveta odrezaná dedina, kde sú teraz už väčšinou starí ľudia - a to sú strašné "klepny", tam o tebe vedeli všetko. S priateľom (tiež je z dediny) sme sa presťahovali do mesta do bytu. Sme tu cca 1 rok a keby sme mohli hned ideme bývať naspäť na dedinu. Mesto máme radi, aj by sme tu zostali bývať, ale chceme ísť preč kvôli ľudom čo tam bývajú - to je neskutočné akí sú arogantní a netolerantní navzájom voči sebe. A hlavne si nedokážem zvyknúť na ten dupot nad nami a vlastne na všetky rušivé zvuky (aj na dedine som bývala na bytovke, ale toto som tam nezažila). My sa snažíme nedupať, televízor máme potichu, návštevy nemávame po 22.00. Ale to je už iná téma............ Tak len to som chcela, že som skúsila bývať aj tam aj tam a ked budem môcť, čo najskôr sa sťahujem späť na dedinu.
Odpovedať
ahojte, ja prave tiez riesim dilemu ako daleko od mesta by mi este vyhovovalo sa odstahovat. Akurat vy tu zda sa ako mesto riesite len Blavu, a pritom tam napr. od bytu do skoly moze byt taka ista vzdialenost ako byvat v nejakej dedine pri mensom meste. teraz byvam tiez na dome a za byt by som nemenila. a nemyslim ze tym ze mam zahradu sa menej venujem detom ako to tu niekto spominal. Uvazujeme o kupe pozemku tak rozmyslam, aka vzdialenost je pre mna prijatelna. v meste mam robotu, dcera chodi do skoly, syn po MD bude do skolky, (skolu menit nechcem), mam auto tak z cestovanim nie je problem. Ale zase je rozdiel vozit deti do skoly a na kruzky z najblizsej dediny, co je nejake 3 km, alebo z dediny co je 15 km a na tomto sa z muzom nevieme zhodnut, on tvrdi ze "sadnes do auta a ides" (on je cele dni v robote, tak vsetko manazujem ja ....) ale zase otocit sa denne x krat do mesta a spat ..... trochu sa obavam ako to budem zvladat, dcera ma trening napr. 3x tyzdenne po skole a to este neviem na co bude chodit syn. Teraz byvame v mestskej casti, musime chodit autom ale pocas treningu v pohode idem domov napriklad. Vam sa aka vzdialenost zda "prijatelna"? Ja som si dala okruh 10 km, ze dalej nejdem ;-)
Odpovedať
lexie, podla mna ak ma človek deti školskeho veku, je nevyhnutné slušné spojenie verejnou dopravou... nemožeš predsa dieťaťu robiť taxikára (a ja mam 4, takže to by som si rovno taxi licenciu mohla urobiť =-) ). Pre mna by bolo prijatelných aj 25km, ale jedine v prípade, že je dedina spojená priamym a často chodiacim spojom s miestom škol, práce a inych aktivít... Presne to bol dovod, prečo sme sa po pár rokoch na dedine presťahovali do mestečka o 5 km vedla, (hoci do Ba máme skoro rovnako daleko), je tu velmi podstatný rozdiel vo vybavenosti... autobus chodí každú chvilu a nie raz za 4 hodiny ako predtým do tej dediny a ked deti chcu, možu prisť ist do školy a na kružky aj peši, kedze v mestečku je všetko...
Odpovedať
fra - ved ja tiez hladam take, co budu aj dobre spoje. Neviem si predstavit ako vozim teenegerku na kazde rande ;-) Preto som z mojho okruhu uz vyradila obce kde viem ze chodia 3 autobusy za den. Hladam nieco v okoli TO, smer Nitra. tam myslim chodi dost autobusov. Myslim ze moja najvacsia obava je hlavne v tom, aby som neskoncila ako taxi svojich deti, dcera ma 8 a syn 1 rok, takze ich potreby budu este dlho velmi odlisne.
Odpovedať
ahojte. Tiez planujeme stahovanie na dedinu, zatial len prerabame. Vyhoda je v tom, ze dedinka, kde sa chceme nastahovat je v blizkosti mesta v ktorom som vyrastala.Tak sa mi az tak cniet nebude, kedze ho budem mat tzv. pod nosom. Ale ide skor o zivot na dedine a na sidlisku. Vyrastala som na sidlisku, ale kazde prazdniny a v podstate i vikendy som travila na dedine. Preto v podstate viem do coho idem. Nostalgia pride na mna mozno len z toho, ze ked opustim nas byt v ktorom som vyrastala, tak v nom necham nieco zo mna a zacne sa nova etapa zivota. Som rada ze pojdem na dedinu, hlavne ktoru poznam i miestnych ludi o to je to pre mna lahsie. Skusala som si predstavit byvat niekde, kde nikoho nepoznam, neviem co od koho cakat a nemat vztah k danej dedine. To by som i ja tazko znasala. Spociatku urcite, ale viem, ze potrebujem zmenu a uz sa tesim. Zoberiem bicykel a budem fachcit po okoli alebo korcule a budem si to vychutnavat. Panelak mi vobec chybat nebude i ked ma svoje vyhody, mnohi uz teraz vravia, ze byvanie v rodinnom dome je nakladnejsie. Toho sme si vedomi, ale nejak nas to neodradza. I sukromie v panelaku pocitujem vacsie, byvam v nom 28 rokov a priznam sa, ze doteraz neviem, kto presne na ktorom poschodi byva ;-) , nikto sa do nas nestara i ked hudba od suseda mi leze uz fakt na nervy a ked sa vitah pokazi, tak slapat az na sami vrch do bytu :-p . A o parkovani ani nehovorim. Snad sa mi splni tento sen, mat rodinny dom a hadam uz buduci rok budem mat zmenenu adresu trvaleho bydliska :-) . Tak ziadne obavy, drzim palce. Ahoj
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?