Ako si poradiť s muškami v kuchyni?

Ahojte :-) ...bývame už pomaly mesiac a nemôžem si poradiť s malými muškami v kuchyni.Kôš vynášam každý druhý deň,ovocie v košíku skrývam v rúre,sirup je v chladničke a stále mi lietajú a sadajú po kuchyni :-( ...poradte čo stým? :-| Myslela som,že to má súvis s tým,že máme na záhrade v blízkosti okná slivky "opadanky" ,ale aj keď sa ochladilo stále ich je hodne.Som zúfaláááááááá.......
Odpovedať
ahoj, moze to byt aj tym ak mas nejake kvety v kuchyni.... tak z hliny..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano ano.. napriklad drozofily maju radi vlhko, hlinu, vinko...
Odpovedať
@mirko práveže zatiaľ nemám žiadne kvety =-)
Odpovedať
tie potvory sa u nás zvyknu najviac rojit prave na prelome augusta a septembra (teda, samozrejme, vtedy najviac aj spracuvame v kuchyni ovocie- jablká, hrušky a hrozno na štavy a tak tak sa tomu vlastne ani nečudujem ) ale z dlhoročnych pozorovaní- u nás potom vždy vymiznú a objavia sa až o rok, takže som si istá že aj u vas ked sa poriadne ochladí zmiznú- ale ved teraz je stale teplo tak nemaju prečo miznuť ... ja tie hnusoby od zufalstva vysavam vysavačom, no ale o nedlho sa vyroja dalšie... ale koncom septembra miznu na 100%... tak z nich nebud zufala zmiznu a basta :-)
Odpovedať
@fra si zlatá ďakujem.....dala som na okno do pohára ocot,vodu aj saponát ...navrch potravinovú fóliu...narobila som dierky a už je ich tam riadna kôpka utopených ;-)
Odpovedať
Ahojte, ja mam podobny problem, akurat ze som zistila, ze vyletuju z dresu. Uz sme z nich zufali, mame COv tak sa bojim nieco agresivne naliat do vylevky, aby som sa okrem musiek nezbavila aj bakterii. Neviete niekto poradit?
Odpovedať
my sme na to pouzili normlany raid, treba to dlhsie nechat posobit v zasuvke, ale pokapali :)))
Odpovedať
Profilova fotka
no , veru aj u nas sa nakotili, ani neviem, z coho a kde sa vzali... vcera kopec v kuchyni..
Odpovedať
divocina - u nasich na byte su od zaciatku leta - neviem identifikovat odkial. teraz som sa nastahoval k sebe a tu su tiez - tiez netusim odkial - ale ked som si zapajal syfon v kuchyni na odpad tak ich par bolo zdochnutych v odpadovej rure. len netusim akoby sa odtial dostali cez syfon von.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?