Ako by ste sa zachovali, keby nastala situácia ako v Čechách.

Zdravím. Teraz sú samé správy o následkoch tornáda u našich susedov. Viete si predstaviť, keby sa niečo podobné stalo u nás. Ako by ste sa zachovali. Ja popravde nemám predstavu, čo by som robil, teda asi okrem úteku. Aký máte názor?
Odpovedať
1
2
@ascedant utiect by si nestihol, bol by si rad ak by si nasiel ake take bezpecne utocisko a ze si cely a zdravy.
Odpovedať
Utekat mozes len ak vies dostatocne dopredu ze pride - ak vies ze urcite pride tornado treba opustit danu lokalitu, no ak pride tak, ze nemas sancu zareagovat (ako teraz v cechach), tak pomoze sa jedine schovat niekam do pivnice, ci do miestnosti bez okien a cakat kym to prejde… mi mame v baraku podzemnu garaz, ktora sluzi aj ako CO kryt ja by som siel tam 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
zapol by som si kristalku a cakal nariadenia vlady............
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by ma to zastihlo z nicoho nic tak pivnica aj ked mala a pockat alebo kupelka ma male okna. No zvacsa mas stastie ze sa nespusti na tvoj dom ale prichadza tak namiesto videa sup do auta a prec. Mam vyhodu juhu su tu iba polia tak smer sa da menit podla potreby a stvorkolka to da 🙃
Odpovedať
@mimms Ak by k tomu prišlo u nás by si nestihol zapnúť kryštálku a čakať na nariadenie vlády, pretože tá by o ničom nevedela.. 😢
Odpovedať
do pivnice, pod schody....
Odpovedať
Ak by sme boli doma, tak pod schodisko. Je betónové a nie je tam okno.
Odpovedať
@ascedant otázka mala byť ako sa dá predísť veľkým škodám, lebo sa to môže stáť hocikde , rozhodne iné strechy, vonkajšie rolety, a nenechávať všade voľne rôzne predmety, lebo i malí ťa vo veľkej rýchlosti môže prizabiť
Odpovedať
Zaujima ma co v pripade bungalowu so sadrokartonovymi stropmi. Pytam sa cisto zo zvedavosti. Ako som videla, skody boli desive a tornado vytrhaval cele strechy, tak sa vo mne vyskytla takato otazka a este jedna vec ma zaujima, chceme si vybudovat vonkajsiu pivnicu, avsak, malo by take nieco vyznam?
Odpovedať
Niekedy dávno som pozeral porovnanie striech v prípade tornáda. Najlepšie z toho vyšli ploché ŽB strechy so štrkovým zásypom. Najhoršie na tom boli plechové krytiny s dreveným krovom bez plného záklopu.
Odpovedať
Pravdepodobnosť, že u nás bude tornáda je naozaj veľmi malá. Ano môže to nastať ako teraz v čechách, ale to ta skôr asi zabije auto na prechode, ako to že raz v živote zažiješ tornádo. A aj keby prišlo tornáda tak v bungalove by človek veľku šancu nemal a jedina šanca by bola sadnuť do auta a isť preč čim skôr.
Odpovedať
Schmatnem zvírence, mobil, doklady, pocitac, vodu a chlieb a letim do pivnice.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bigjamajko mas pivnicu? Kde? Ked mas drevodom?.. Neviem kam by som sla.. 😶
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nedávno dokončil pivnicu, najprv som si myslel že bude na zeleninu a kompóty,no po tragédii v Česku ako vidím a dúfam že ju nebudem musieť využiť ako úkryt.Strašné čo sa deje 😱
Odpovedať
2 klimaticke zmeny maju prist tento rok.Je mozne,ze taketo silne tornada uz budu normalne.Dali sme tu prirodu riadne.Toto su dosledky,a hladomor nas proste neminie.Z roka na rok to bude horsie.Zijeme teraz zlate casy,no o par rokov to moze byt uplne opacne.A este nas da dole riadne aj korona.Vcera som sa kukala na TA3 a tam odbornik 50 ludi zomrelo a 20 z toho zaockovanych vo Velkej Britanii.No nic dobre do buducna nevidim.
Odpovedať
@lagatta v USA v pase tornad je pivnica mimo dom povinna sucast kazdej nehnutelnosti. Dolezite je aby mala dvere zabezpecene tak, aby ich podtlak, ktory je vo vnutri lievika tornada nevytrhol. Lebo ak ich vytrhne vycucne obsah pivnice rovnako ako vycucne a smari hocikde kde mu napadne hocico ine co ma v dosahu.
Odpovedať
@hroma na pozemku su 2 domy 😉
Odpovedať
do pivnice? to su napady... skryt sa tam kde moze na mna spadnut co najmenej napr. garaz, skryt sa do pivnice ked je nadomnou cely dom nie je asi rozumne
Odpovedať
@santos950 Nie vzdy su pivnice pod domom.A ak aj je pod domom,tak je mala pravdepodobnost,ze dom spadne cely prave na vchod do pivnice.Z garaze ta vycucne len taky fukot cez branu.
Odpovedať
mna napadla vodna sachta 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
zabalil by som sa do cistej bielej plachty a pomaly kracal na cintorin.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem si vôbec predstaviť čo by som robil keby sa toto stalo u nás na Slovensku. Je to dosť smutné, že na svete sa dejú aj takéto veci, ale to je život 😬
Odpovedať
Som vcera kukala pocasie,slo to dole ako titulky a tam,ze je 5 percentna sanca,ze bude aj tornado.nuz uz aj taketo upozornenie radsej budu uz davat
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa uz tiez bavili, ze kam by sme sa schovali, ono je to tazko, pretoze toto su veci nad ktorymi myslim, ze doposial len malokto premyslal a teda mali by sme sa mat asi na pozore, pretoze toto uz bolo dost blizko nas. Uz to neni len take, ze vidis v telke a deje sa to na druhom konci sveta.
Odpovedať
@katat2 tiez si to myslim,ze v cr toto nebude posledne tornado v tomto roku resp.cez toto leto.A u nas tiez tornado uz bolo takze mozme kludne ocakavat nieco take aj u nas.
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 toto je fakt, len mali by sme s tym ratat a nejako sa na to aj pripravit. Aby proste nas to nezastihlo nepripravenych. A nespanikarit ale mat proste jasnu predstavu kam sa schovame, kde to bude najbezpecnejsie. Aby nas sklo napriklad nezasiahlo a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
tazko povedat, ako by som sa zachoval, pretoze taku situaciu si predstavit neviem. mozeme tu o tom spolu polemizovat, ale skutocne reakcie tazko predvidat. na tornado sa pripravit velmi asi neda. jedine si najst dopredu nejaky vhodny ukryt a tam vsetko preckat. nachystat si nejaky balicek zachrany s vodou, dekou, zakladnou lekarnickou.
Odpovedať
@katat2 tiez sme sa o tom doma bavili,a asi by to bolo pod schody tam mame spajzku taku malu tak asi tam.Ziadne okna,a snad betonove schody by to neodnieslo.
Odpovedať
@emilia25 ja len, ze ak ten "odbornik na TA3" bol pan mesik, tak to je velmi specificky "odbornik".
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?