Aké máte skúsenosti s Kiou Cee´d ako rodinným autom?

Ahojte. Neviem, či tu už existuje nejaká podobná téma...Chcem sa Vás spýtať, či už niekto má osobné skúsenosti s autom tipu: Kia ceed alebo Kia soul (Je to novinka - no z tejto značky veľmi obľúbená) a tak si myslím, že niekto by sa mohol nájsť...Zvažujeme kúpu tak zbieram info aj pomimo :-)
Odpovedať
1
2
12
Profilova fotka
sestra ma kiu ceed, spokojnost myslim ze je velka - zatial sa nijak nepokazila...(ma ju rok, mozno trosku viac ako rok) ja som na nej sla par raz, je to dobre zihadlo, teda ona ma motor tusim 1.6, ale ide paradne. este som mala moznost jazdit nejaku dobu an peugeote (307, velky, tiez 1.6 motor) a ked ich porovnam, tak sa mi zdalo, ze kia az tak dobre nesedela na ceste, istejsie som sa citila v tom peugeote - ale zas samozrejme, kazde auto je insie. ale co sa tyka priestoru, kia ceed ma kopec meista, jak v kufri, tak aj na zadnych sedadlach. keby sme my kupovali auto, urcite jedno z moznosti ktore by sme zavzovali by bola tato kia ceed. tolko k mojmu absoltune laickemu ohodnoteniu, nakolko sa do aut vobec nevyznam :-)
Odpovedať
no vies zaludnost tychto korejsko japonsko cinsko indickych aut je ta ze pokial idu tak idu, ale ked sa pokazia tak to neopravi ani McGayver ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D alebo ked to opravia, tak za opravu tolko zacvakas, ze prides aj o gate :-D (teda vraj u japonskych su opravy pekne drahe - ale nemam to z vlastnej hlavy :-D)
Odpovedať
veru tak. pri kupe auta je preto potrebne pozerat aj na to kolko je zaruka, na co sa vstahuje a kolko stoji jedna hodina v autorizovanom servise pre pripad... a urcite ak by som kupovala auto pre rodinu pozrela by som si vysledky bezpecnostnych testov. pretoze do niektorych aut by som sa teda bala na zadne sedadlo polozit bednicku s pivom , nie to diata ;-)
Odpovedať
Ja ta asi tiez nepodporim vo vybere a dovod - tak ako uvadzaju vyssie, servis ukrutne drahy (moj muz robil chvilu v autorizovanom servise, sice nie Kia, ale tiez nieco azijske..) a druha vec, pises, ze auto pre rodinku... Pre mna auto pre rodinku znamena velky kufor a velke zadne sedacky, kde vtrepem v pohode aj tri autosedacky.... a to je pre mna auto typu Berlingo, Kangoo a podobne. Velka skatula, kde narvem uplne vsetko a nemusim sa obmedzovat.. :-D Nam sa vsetci znami cudovali, co za skatulu sme to kupili, ale sa hnad prestali, ked videli, ze ja tam napr. kocik vtrepem bez toho, ze by som ho skladala.. ;-) Samozrejme, zalezi aj ake velke su deti a kolko ich je. Ak su to uz pubertaci, tak to je samozrejme nieco ine...
Odpovedať
Profilova fotka
odporucam Seat Altea - krasne, velke, priestranne... my ideme prave kupit :) tiez sme nad Kiou Ceed rozmyslali (vo verzii Wagoon), no rozmysleli sme si to velmi rychlo ked sme poculi negativne skusenosti ludi z okolia, co to auto maju... uz by si ho vraj nekupili.. a v porovnani s napr. VW abo Seatom su neni o moc lacnejsie, maju horsiu vybavu a VW abo Seat predsalen zarucuje vacsiu kvalitu ako nejaka Kia.... tot odomna :)
Odpovedať
OU, moc pozitívne nepíšete... :-| Ale čo sa týka náhradných súčiastok - viem, že sú medzi najdrahšími zo všetkých - no to auto potrebuje tie súčiastky po xx rokoch...My máme doma Kiu akurát iný model (starší :-) ) ale toto auto funguje ako taký diabol. :-D klop klop.A zasa combičko nejaké sa mi nepáči, ani moc objemné auto... rodinka sme zatiaľ malá - máme 1ročné dieťa - takže tie jeho potreby nie sú moc veľké :-) - a to keď sme napchali v pohode kočiar do nášho ešte stále pôsobiaceho puntíka :-D Aj jaj...tak to potom bude luxus :-D
Odpovedať
joooj kia soul je moja momentalna favoritka... je prekrasna :-) len vzadu ma veeeelmo malo miesta... a tipujem, ze kocar tam nevleze na 100%, mozno tak pre babiky ;-)
Odpovedať
no jo . a este ked mas do auta napchat okrem kociara aj tyzdnovy nakup tak to moze byt dobra sranda. navyse moj tatino je automechanik a ked opravoval kiu tak zahlasil ze toto auto nikdy!
Odpovedať
moj muz zase nechce opravovat francuzov :-D jednu vec opravis a druha sa pokazi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nemec sa kradne jak na beziacom pase,francuz je hrkalka a rychlo pada na cene a japonec (myslim ozajstny japonec ako toyotu,nissan)su podla mna najspolahlivejsie auta.Kiu som mala,ale starsie modely,ale nekupila by som si ju,ale ta cena laka.A berlingo,kango a podobne su podla mna auta pre firmu a nie pre rodinu z hladiska bezpecnosti aj ked ten priestor je uzasny.A co sa tyka drahych suciastok na japonca,tak to bolo kedysi,dnes uz to tak neni.Je pravda,ze pouzivanych japonskych suciastok je na predaj daleko menej ako napriklad nemeckych.Ja osobne len japonca,ale japonca. ;-)Ja mam momentalne toyotu corollu a som maximalne spokojna a mam 16mesacne dvojicky a kocik tam dam bez problemov. :-D
Odpovedať
No podla mna aj Berlingo aj Kangoo uz davno nie su auta len pre firmu... Ale samozrejme, je to len moj nazor... A o ich skatulovom vyzore sa nehadam...nic pekne.. Ale je zaujimave, ze po nas si toto auto kupili dalsi nasi traja kamarati, co sa im narodili deti a zistili, ze napr. do Fabie nevojde ani golfak.. :-| :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
baby pozerajte bezpecnost hlavne , ne jak to vyzera. ja som od fachu a to vam poviem boli by ste prekvapene.... ked si chcece do auta posadit deti , tak hlavne bezpecnost. aby sa vam nestalo ze si date do sedacky decko a ono vam pri prudsom zabrzdeni poumyva predne sklo ;-) takze citajte , hladajte a zistujte ako ktore dopadlo v bezpecnostnych testoch
Odpovedať
no, ja som vdaka mojej dcere skoncila pri honde CRW - vobec sa mi nepaci :-( ale zmestil sa mi tam kocik - nemusela som ho ani skladat, tiez nakup, to auto je vysoke a robustne, cize z pohladu bezpecnosti velmi fajn... raz , ked nebudem musiet pozerat na uzitkovost auta... ako hovorim, ked budem velka ( a asi aj moje deti ) tak si kupim auto ktore sa mi paci :-D sportiacik s dvoma miestami.... 8-) zatial sa vyrovnavam s tym ze aspom manzelovo auto sa mi paci... a ja jazdim v tejto konzerve 8-(
Odpovedať
ejco a ako si spokojna so servisom v toyote? my sme toyotu kvoli servisu zamietli.nemali sme dobre referencie.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim,ze treba pozerat na bezpecnost,spolahlivost a az potom na farbu auta.Dai hondy su dizajnovo veeelmi vydarene auticka a aj spolahlive(japoncek),takze si si vybrala dobre auticko pre svoju rodinu.A aj mazda stoji za zamyslenie.Akvi to je moj nazor na tieto typy aut co sa tyka samotnej znacky,spolahlivosti a bezpecnosti by som si to auto nekupila a mala som moznost tieto auta vyuzivat kedze aj ja som od fachu.Ale tak ja som zaujata na japoncov,takze treba to brat aj tak.Ja nechcem garazovat svoje auto v servise ;-) Ale to je moj nazor.
Odpovedať
A čo tak Citroen C4? Baby fakt - doteraz sme mali fiat punto a tam sme vopchali aj kočík detskú autosedačku, nás :-D a kufor bol stále prázdny (využiteľný napr. na nákupy) no musím podotknúť, že kočík sme vozili na prednom sedadle - Na zacvaknutie dvoch gombíkov je zložený a v pohode...sme sa mestili. Preto nemám strach, že by sme sa nepomestili aj do týchto typov vozidiel. ;-) Chcem len také akurátne autíčko - ani veľké ani malé..
Odpovedať
ajka, my máme C4, na ceste sedí perfektne, pohodlné sedačky (francúzi maju radi mäkké sedenie), kufor je velký a myslím postačujuci :-) ako každé auto aj toto potrebuje servis a tie diely sa daju zohnať aj inde nie priamo od predajcu,samozrejme pokial to nie je už v zaruke... my premyšlame nad niečim väčším ale ak sa to nepodarí tak by sme menili C4 za C5 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ajka tak ak punto velkostne ;-) stacilo,tak potom myslim,ze bude stacit hociake.Ale vyber si auto podla spolahlivosti a bezpecnosti.
Odpovedať
my mame starsie picasso a nedala by som ho za nic na svete x-) ak teda neriesim to, ze by som kupila novsi model. je uzasne priestranne, vzadu su 3 plnohodnotne sedadla, cize kludne sa zmestia aj 3 autosedacky, aj kufor je podla mna fajn. mne ako rodinne auto plne vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
no my mame teraz alteu, dve male deti.....malo miesta pre nas, medzi sedacky sa sice vtrepem, ak chceme so seboou vizat babicku, ale zaidny luxus....inak auticko eno nuno, automat, dobra vybava, 2.0tdi....auticko na zjedenie, ale nie pre vacsiu rodinu....chystame sa na nove... Aha, a u nas je este priorita isofix, ale to uz tusim ma kazde nove auto? My uvazujeme nad VW passat combi....presne, nepozerame na krasu, ale vylucne praktockost a vyhovenie nasim poziadavkam, passata ma brat, a krasne miesta je tam...a nakolko moj muzik tuzi po velkych reprakoch, ako uliate....a zasa asik automat.... :-) Ale to musime najskor predat to nase... alteu inak volame BIBI, je to nasa srdcovka :-D
Odpovedať
Tak to už VW passat je iná kategória :-D Zatiaľ musím stáť pri zemi, keďže staviame domček - no keď ho postavím tak raz bude aj VW passat 8-) Zatiaľ musím výjsť aj s takými štandardnými modelmi aút :-D
Odpovedať
ajka, momentalne sa daju uz aj luxusne auta kupit za velmi prijemne ceny... takze ak chces passata tak treba pozbierat ponuky a zatlacit na zlavy... pripadne si ho nechat doviest z usa ;-) ja som pozerala Q7 v plnej vybave ( to sa mi paci ako nahrada za moju hondu :-D - u nas 2,9 mil, v usa 1,2 mil.... cize prijemny rozdiel, ak za dovoz zaplatim 200k tak som stale v nenormalnom pluse...) pri mensich autach ten rozdiel nie je az taky obrovsky ale pri mnohych je stale dost velky nato, aby si s tym clovek dal pracu... ;-)
Odpovedať
Q7 je pekne autíčko,ale vyššie osoby si nesadnu pohodlne na zadne miesta... ja by som brala volvo XC60 či 90 x-) to sa da tiež doviezť za inu cenu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ajka asi potrebuje auto do prijatelnejsej ceny a to passat teda urcite neni,nehovoriac o tom,ze urcite nechce v aute spavat.A ak pozera auto ako je kia ceed,tak predpokladam,ze chces auto do pribliznej ceny 400 000,-
Odpovedať
no ejco, ono aj zalezi ci chce cisto nove auto, alebo 2,3-rocne... lebo za 400, 500k sa daju kupit 2-3 rocne velmi fajn auticka... a je stale rozdiel mat 3-rocnu audi ako cisto novu kiu ceed :-( teda aspon ja v tom vidim rozdiel... v prospech tej audinky ( aj vzhladovy aj kvalitou) - ale toto je naozaj uz na konkretnom cloveku, lebo poznam ludi ktori kupuju len cisto nove auta a na druhej strane velmi bohatych ludi, ktori cisto nove auto nikdy nekupia ( kedze luxusne stracaju pomaly 40 % svojej hodnoty za prve 2 roky :-( )
Odpovedať
Ja som tiež len za čisto nové auto... máme skúsenosti s dovezeným autom... všetko ok prvé dva roky a potom to začalo ...všetko pýtalo peniaze... :-| Ejco máš dobrý odhad! :-) Auto do 400 000Sk ale čisto nové´mi bude ,,prozatím" stačiť :-D
Odpovedať
VW touran....vyborne jazdne schopnosti, krasne sa s nim parkuje aj menej skusenym soferom a je vnutri obrovske...super rodinne auticko ;-)
Odpovedať
kupte si tatrovku na tom aj material doveziete ;-)
Odpovedať
brkoslav tam asi nie je kde umiestnit detske sedacky :-| :-)
Odpovedať
1
2
12
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?