Priateľ si berie úver. Môže byť dom iba môj?

Ahojte, chcela by som sa spytat, priatel berie uver na svoje meno, on bude financovat stvavbu, ale chcel by aby dom bol vylucne moj ako na to ???Nie sme manzelia. Treba nejaku darovaciu zmluvu alebo ako ???
Odpovedať
Ach .. v buducom zivote chcem byt zena :-) Majitelom nehnutelnosti na zaklade zmluvy v zmysle zakona (darovacia, kupno-predajna..) je ten, kto je napisany v katastri. Ak je to uver, pocitaj s tym, ze banka urcite v tom ide s vami do trojky a budete potrebovat jej suhlas. Treba vybrat taku variantu prevodu vlastnictva nehnutelnosti, aby ste platili co najmenej dani a poplatkov.
Odpovedať
@kanvor no neviem, ci by si chcel byt zena :-) chceme robit,rekonstrukciu a pristavbu k domu. Dom dostanem darom alebo kupno predajnou zmluvou od mojich rodicov, takze na zmluve bude moje meno, ale priatel berie uver tak neviem ako z toho nakoniec vykluckujeme :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi08 priatel bude potrebovať uver niecim rucit... asi nehnutelnostou predpokladam....ale ta by mala byt potom jeho... alebo moze byt aj tvoja, ak ty s tym budes suhlasit ako vlastnik, ale neviem, ci na take nieco banka pristupi...,V praxi sa to obcas robi, ked napr. deti potrebuju uver a na zalozi sa dom rodicov, aby bolo cim rucit a potom, ked stoji aka taka hodnota domu uz, tak sa ta ťarcha prenasa tam.... nuz. ale najpsie je informovat sa priamo v banke.. tam vam povedia hned, co chcu a co nie... Osobne sa cudujem priatelovi, ze ide brat prachy na dom, ktory nikdy nema byt jeho.... nerobila by som to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?