Pozemky v družstve

Ahojte, chcel by som niekoho poziadat o radu. Moj dedo dakedy mal podu ktoru za starych casoch odovzdal do uzivania druzstva. Doteraz o tie pozemky nemal zaujem az teraz som zacal do toho vrtat. Samozrejme dedo nevie pohladat ziadne papiere od tychto pozemkov. Je nejaka moznost ako sa dopatrat k nejakym informaciam k tymto pozemkom?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 13 rokoch
Statne archívy, obecny urad
Odpovedať
Pokiaľ ich mal na liste vlastníctva tak samozrejme na katastri, dá sa to jednoducho pozrieť cez kataster portál. Otázka je či mal nejakú nájomnú zmluvu s družstvom. A keď o to neprejavoval záujem, či to náhodou družstvo alebo niekto iný nezískal vydržaním.
Odpovedať
@jozik123 nie kataster portál lebo tam sa ukazuje aktuálny vlastnik. Treba ísť priamo na kataster a nahliadnuť do pozemkovej knihy, to jest PKV tam celkový zoznam vlastníkom. Problém môže nastať ak pozemky prešli na druzstvo so zákona a ich vrátenie bolo len na základe restitucii. Môže sa stat ze druzstvo prešlo do krachu a niekto kúpil druzstvo aj s pozemkami v konkurze. Ak sa jedna o pozemky len pôdu, mal by byť evidovaný posledný vlastnik. Ak bola Roep v obci mohol dedo prísť o veľa pozemko. Ak není najom najom za nezistených pozemkov robí spf.
Odpovedať
@agro159 vďaka za usmernenie, ja v Tom nie som až taký zabehnutý. Ale overiť si na kataster portale ktoré pozemky jeho dedo vlastní aspoň v sucasnosti, to by bolo mohlo byť to prvotné. Lebo predpokladám že asi nebude vedieť čísla konkrétnych parciel ktoré jeho dedo údajne vlastnil, takže to by asi hooodne dlho hľadal v tej knihe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?