Obytný priestor z hospodárskej časti starého domu - povolenie

Ahojte priatelia,chcem sa spytat na vas nazor,planujeme prerabat vidiecky domcek,bol postaveny 1953,palena tehla,podorys domu je 19 * 6,5m.V prvej faze casti vystavby boli postavene zhruba 2/3 domu,od tohto sme nasli aj projekt 13 * 6,5,spalna,kuchyna,komora,klasika izby za sebou,no a v druhej faze casti vystavby bola dokoncena pristavba 6 * 6,5m,tu je tiez taka komora a hospodarska miestnost kde garazovali konika :-) na geodetickom plane je zakresleny dom v celej dlžke 19 * 6,5.otazka je ze by sme chceli tuto pristavbu prerobit na detsku izbu a kupelku a kedze je strop v tejto pristavbe dost v zlom stave,pojde novy tramovy strop,tak mozno niekedy v buducnosti v tejto pristavbe vybudovat aj podkrovnu izbycku,strop v pristavbe je odskoceny nizsie zhruba o 1m od stropu v prednej casti domu,predna cast domu ma vysoky zaklad, Treba podla vas stavebne povolenie alebo staci ohlasenie?prakticky tam bude zmena uzivania casti stavby,do stavebneho povolenia sa mi moc nechce ist.vopred dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite stavebné povolenie a následne kolaudácia. Zasahuješ aj do statiky stavby. Je to aj v Tvojom záujme. Ohlásenie treba v prípade výmeny strešnej krytiny. Ak zmeníš strechu-starú dáš dole a novú vybuduješ vyššie, už treba stavebné povolenie. Stačí architektúra a statický posudok. S ostatnými profesiami sa nemusíš trápiť. Všetko napojíš na predný dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ budete meniť vonkajší tvar ,rozmer ,výšku,šírku domu ,alebo prerábať nosné časti domu tak potrebujete stavebné povolenie.
Odpovedať
Takze vyzera to tak ze sa stavebnemu povoleniu nevyhnem,prakticky tvar domu sa menit nebude,hreben strechy bude v rovnakej vyske ako je teraz,akurat to vnutro sa bude menit,ale uvedomujem si ze je to zmena uzivania casti stavby,takze asi bude potrebne to povolenie,dakujem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?