Musím zaplatiť, aj keď v dome nebývam?

Profilova fotka
doslo mi rozhodnitie zriadeni žaložneho prava( pridavbam foto) som vlasnik 1/2 domu ale tam nebyvam od 8.2010 v 8.2012 som zrusila aj trvale bydlisko, druhu polku vlasni exmanželova dcera ktora vlastni aj byt, nemam este vysporiadany majetkove exm ktory tam byva, čo mam robit zaplatit alebo nie ?? alebo nechat tak ?
Odpovedať
určite by si som sa na Tvojom mieste netvárila, ako "mŕtvy chrobák" a nenechala by som to len tak...to, že tam nebývaš a nemáš trvalé bydlisko na adrese nehnuteľnosti, ktorej si spoluvlastníkom, Ťa nezbavuje povinnosti platiť za túto nehnuteľnosť dane.,. doporučujem dohodnúť sa s druhým spoluvlastníkom a vo výške svojho podielu uhradiť tento nedoplatok a následne dať vymazať z katastra záložné právo na predmetnú nehnuteľnosť...
Odpovedať
urcite to treba riesit. ste spolumajitel a tak musite aj platit. urady nezaujima, ze tam nebyvate.
Odpovedať
Dobrý den. Toho mrtvého brouka jste i s majitelkou druhé polovičky domu hrála celkem dost dlouho a jak to tak vypadá i neúspěšně. Jedinné, pro Vás přijatelné řešení je domluva s dcerou exmanžela a na ten výměr se složit. Čili, každá dáte polovinu. Je potřeba si ale ověřit, zda ta částka nějak nenarostla o nějaké penále. Je jasné, že pokud se se spolumajitelkou nedomluvíte na nějakém dlouhodobém řešení, tak se tato situace bude pravidelně opakovat. Bohužel vlastnictví čehokoliv přináší i povinosti. Že v domě nebydlíte, že tam nejste přihlášena k pobytu, neruší Vaši povinost platit daň z nehnutelnosti. Rozhodující je vlastnictví. ;-( S pozdravem Ľaďa
Odpovedať
Trvaly pobyt ma iba informacny charakter. Tym, ze si TP zrusis, ta nezbavuje vlastnictva. Ako vlastnik nehnutelnosti mas prava aj povinnosti. Napr. musis platit dan z nehnutelnosti. Za odpad sa plati zvacsa v mieste trv.bydliska,ak platis niekde inde, tak treba zdokladovat . Ak tam nebyvas, tak napr. energie by mal platit ten, kto ich mina. Ak niekto iny vyuziva a obyva celu nehutelnost, mas pravo ziadat napr. najom za svoju ciastku.
Odpovedať
Profilova fotka
dane treba platit, aj ked tam nebyvas.
Odpovedať
Teraz vysiel na sme.sk clanok o spoluvlastnictve,tak sem davam link: http://ekonomika.sme.sk/c/6630368/na-...
Odpovedať
samozrejme že takú daň musiš zapalatiť. Pokiaľ ide o štátne peniaze, tak štát ten si ich bude vymádhať tak rýchlo ako by sme to my nikdy nedokázali predsa len vymáha svoje peniaze. Si vlastník tak aj platíš dať. Máš práva aj povinnosti ako sa hovorí. Po zaplatení a zdokladovaní môžete požiadať o zrušene záložného práva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?