Existuje formulár na súhlas suseda o znížení hranice domu?

Zdravim, mame uzsi pozemok (10m), kde by sme chceli postavit domcurik. Jeden sused suhlasil zatial ustne so znizenim hranice stavby domu z 2m na 1m, co by bolo super, aspon 7m by mohol mat dom na sirku. Existuje naq to nejaky formular? Vie mi iekto poradit, resp. ho poskytnut? dakujem za help.
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba ti ziaden formular, staci napisat na papier suhlas (aj s jeho inicialami) a nech to podpise a to dolozite k ziadosti o stavebne povolenie ;-)
Odpovedať
nepotrebujes ani jeho podpis, on dostane vyrozuenie zo SU z ides stavat taky a taky dom aj s prilozenou situaciou a ked sa neodvola a SU zvazi ze ti takto stavbu povoli dostanes stavebne povolenie,cokolvek ti teraz slubi hoc aj na papieri, vzdy to po prebrani zasielky od SU moze zrusit a odvolat sa na osadenie tvojho domu, kym nemas precipitate SP niesi si na istom.
Odpovedať
Profilova fotka
ale nejakou zmluvou s overenymi podpismi by som si to poistila,poviem ti nas pribeh-tiez sme sa so susedom ustne dohodli ze dame dom blizsie k hranici koli uzkemu pozemku az nam vyjde 9metrovy.tak sme dostali povolenie,vykopali a zaliali zaklady,ale susedke sa to nejak znepacilo,zrazu sa jej to zdalo moc blizko a ze sa citi stiesnene,tak nam urad pozastavil stavbu,a ze bud neskolaudujeme,alebo dom zuzime.tak sme cele zaklady zalievali este raz...
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiež riešim tento pripad,chceme stavat presne na hranici s pozemkom ktory sme si zobrali od urbarom na 99rokov do prenajmu,a dnes mi pani na stavebnom urade povedala,že musia napisat čestne prehlasenie že suhlasia že možme dom osadit až na ich hranicu.Dala mi aj tlačivo.ČESTNE PREHLASENIE,treba to aj overit
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali takú istú situáciu, chceli sme postaviť dom 1,5metra od hranice pozemku. Projektant nám takto zakreslil dom na pozemok, my sme sa ústne dohodli so susedmi a keď prebiehalo stavebné konanie a susedia neprišli prejaviť nejaké námietky, automaticky to nadobudlo právoplatnosť. Keď neprídu na stavebné konanie, znamená to, že so všetkým súhlasia :) My máme dobrých susedov, takže sme nejaké prehlásenie nepotrebovali, lebo suseda je moja sestra, ale ak si nie si istá susedmi, nebolo by zlé to mať aj na papieri, stačí nejaké prehlásenie :) Lebo ak prídu na stavebné konanie vyjadriť svoje námietky, že s tým 1metrom nesúhlasia, všetko papiere treba prerábať...
Odpovedať
suhlas s atlaska a adka13, neviem co stale mate s tym suhlasom susedov, proste im pride vyrozumenie zo stavebneho uradu o zacati konania s informaciou dokedy mozu podat namietku. Ked sa nevyjadria, znamena to, ze suhlasia. So susedom to vobec nemusite riesit. Samozrejme, najdu sa experti :-D moze sa stat, ze susedia budu na vas pocas realizacie posielat staznosti na stavebny urad, ze ste nedodrzali projekt, tak doporucujem so susedmi riesit pripadne zmeny oproti projektu.
Odpovedať
podla mna, ked su ochotni podpisat papier dopredu, treba to vyuzit. nikdy nevies, kedy ho budes aj kvoli inym veciam potrebovat a stavebny urad bude len rad, ze neni rozhodovanie o vynimke na nom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?