Ako vybaviť búracie povolenie na nezapísanú stavbu?

Ahojte, máme pozemok, na ktorom chceme stavať. Nachádza sa na ňom "búda" z kameňa a dreva, ktorá nie je zaznačená v katastrálnej mape, nemá ani list vlastníctva. Pozemok sme si dali ohodnotiť pre prípadné ručenie pozemkkom banke pri úvere. Odhadca chce od nás aby sme si vybavili búracie povolenie /v budúcnosti ju i tak chceme zbúrať/ lenže nevieme ako...Prosím poraďte :-)Ďakujeme!
Odpovedať
Profilova fotka
jani asi nejlepe se obratit na stavebni urad, tam ti poradi
Odpovedať
Profilova fotka
jéje, jestli máš tak ochotné úředníky, jako my, tak ti nikdo neporadí. Ale přímo na stavebním úřadě jsem viděla formulář na žádost o odstranění stavby. Snad budeš mít štěstí na lidi.
Odpovedať
Podobne ako stavebné povolenie len sa žiada búracie povolenie a je tam menej dokladov, musíš mať hlavne výkaz koľko tón sute z toho bude a kde ju uložiš. Po ukončení búracích prác musíš doklad o uložení sute fotokópiu odovzdať na stavebný úrad.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme mali podobnu situaciu burali sme staru garaz, buracie povolenie sa vybavuje na stavebnom urade, islo to relativne rychlo a hladko (oproti stavebnemu povoleniu). Treba zdokladovat ze mas kam vyviest odpad z burania a po ukonceni prac ze ste ho tam naozaj vyviezli resp. ze vam to nejaka firma odviezla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, neviete mi niekto prosim poslat hotovu vyplnenu ziadost o povolenie buracieho povolenia do prilohy?? :) A este otazka kolko ma platnost buracie povolenie a za ako dlho ho povolia? DAKUJEEEM!
Odpovedať
:-) :-) :-) Choď na stavebný úrad vypýtaj si tlačivá a opýtaj sa aké vyjadrenia potrebujú, okrem iného k tomu potrebuješ aj projekt, vlastnícky list atď. a projektant Ti musí vypracovať ako sa bude nakladať so suťou a výpočet m3 .... Podobne ako stavebné povolenie len sa žiada búracie povolenie a je tam menej dokladov, musíš mať hlavne výkaz koľko tón sute z toho bude a kde ju uložiš. Po ukončení búracích prác musíš doklad o uložení sute fotokópiu odovzdať na stavebný úrad. 28. sep 2009 o 12:39 • Odpovedz • Páči sa mi to • •
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?