Ako je to s daňami pri nadobudnutí nehnutelností?

Ahojte, neviete ako je to s prihlasenim sa na danovu povinnost po nadobudnuti nehnutelnosti? dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Scarlette, u nás som vyplnila tlačivo Daň z nehnuteľností v Klienstkom centre na Mestskom úrade v roku kúpy (ale v ten sa neplatilo, lebo už zaplatila predchádzajúca majiteľka) a nasledujúci rok mi mesto poslalo platobný výmer na zaplatenie.
Odpovedať
mirka dakujem, skocim si to vybavit na obecny urad :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
dan teda ako domovu dan, ktorsa sa plati kazdy rok, to chapem. Ale treba platit aj dan z nadobudnutia nehnutelnosti? Nam bolo povedane ze nie. Ale v danovom to treba napisat, ci ako?
Odpovedať
tento problem tu uz bol rieseny, tusim v ramcii 'volnej diskusie'/dan z nehnutelnosti... ale nevadi... takze, pri nadobudnuti nehnutelnosti si treba do 30 dni od nadobudnutia splnit registracnu povinnost na prislusnom urade (v mieste, kde sa nehnutelnost nachadza, zvycajne obecny urad). je na to specialne tlacivo. potom, do 31.1. nasledujuceho roku treba podat na tomto urade danove priznanie k dani z nehnutelnosti, v ktorom si dan sama vypocitas (treba prikladat aj dokumenty osvedcujuce skutocnosti uvedene v priznani - napr. kupna zmluva..). na zaklade podaneho priznania ti bud poslu vymer alebo ta inym sposobom vyzvu na uhradu splatnej dane. pokial sa v nasledujucich rokoch nic nemeni, teda nepristavujes, nedokupujes a pod., danove priznanie nemusis podavat opat, dostanes len vymer na uhradu dane. leila, dan z nadobudnutia nehnutelnosti neexistuje, co mas presne na mysli?
Odpovedať
ked podavam danove priznanie za rok 2008 ci to tam treba niekde uviest, ze sme kupili nehnutelnost, alebo nieco take, sa v tom moc nevyznam :-S
Odpovedať
leila, danove priznanie k dani z nehnutelnosti podavas a dan z nehnutelnosti platis 'NA ROK', nie 'ZA ROK', t.j. ak v roku 2008 nadobudnes/nadobudla si nehnutelnost, ty budes podavat priznanie na rok 2009 (priznanie na rok 2008 podal/mal podat povodny vlastnik), a to podla skutocnosti k 31.12.2008 resp. k 1.1.2009. takze tam to vsetko uvedies, vypocitas. neboj sa, tych koloniek na vyplnanie je tam az-az...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?