Aké papierovanie ak chcem upraviť chodník pred domom?

Zdravím, dúfam, že neotváram novú tému so zbytočnou tematikou, ale nič podobné som tu nenašla. Ide mi o bližšie popísanie celých tých patálii s prerábkou, búraním, stavaním, nasťahovaním, zmenou trvalého pobytu, až po zmeny v popisných číslach, všetko sa vybavuje na príslušných úradoch s príslušnými dokumentami, z ktorých mnohokrát (aj v našom prípade) nevyjdú ani úradníčky (vlastne ani nevedeli, čo chcú). Verím, že téma sa ujme a hneď prihodím prvú otázku. Aké náležité veci potrebujem, ak idem upravovať chodník pred domom. podľa zákona patrí mestu, potrebujem nejaké žiadosti, kam ich podať a ako postupovať? Čo všetko je pred samotnou úpravou (chceme tam dať dlažbu, lebo máme otrasný výjazd do dvora)? Ďakujem za ochotu.
Odpovedať
myslím,že ak chceš investovať do niečoho,čo patrí mestu musí ti to mesto odsúhlasiť,prípadne ked je to mestské,nemôžeš ich požiadať o nápravu??
Odpovedať
No ide o to, že ten chodník ľuďom slúži, len nám škodí, lebo obrubník je vysoký a na každodenný výjazd do dvora nie je vhodný. Ide o to, že nevieme kam sa máme obrátiť, pretože nikdy to nemajú uvádzané.
Odpovedať
no v každom prípade to je v kompetencií mestského úradu,oddelenie stavebné,je môj názor.Akékoľvek zmeny,t.j.prestavby,stavby,garáže,ploty,to všetko je v ich kompetencií,oni dávajú povolenie a súhlas.Ak náhodou nie,určite ťa usmernia,kam ísť,musíš sa veľa vypytovať a nedať sa odradiť :-) Chodenie po úradoch,to je niekedy poriadný adrenalín, :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, mňa by zaujímalo, keď chcem robiť prerábku bytu - výmena jadra, búranie a presúvanie priečok (nie nosných) komu to mám oznámiť? Treba aj oznámenie o stavebných úpravách na mesto, prípadne na spoločnestvo vlastníkov bytov? Ďakujem :)
Odpovedať
@sue Chod na prislusny stavebny urad a prislusne bytove druzstvo. Musis poziadat o odsuhlasenie stavebnych uprav v byte. Budu od teba pozadovat popis prac, materialov a nejaku skicu podorysu. Vsetko strucne.
Odpovedať
@janvirostko ďakujem - bola som sa pýtat a okrem tých vecí, čo si napísal je mi treba aj statický posudok, napriek tomu, že nemeníme nosné priečky, ale dispozičnej riešenie bytu áno :-| som z toho trošku na nervy, lebo nemám predstavu koľko môže taký posudok stáť a kde vlastne nájsť na to statika :-|
Odpovedať
@sue v BB nepoznam nikoho, no urcite najdes. Je ich plno. Otazka je, ze kolko z nich zoberie taku drobnost :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?