Upratovanie kupelne a wc

ahojte dievcata :) mozno sa niekomu bude zdat tato tema zbytocna, ale rada by som vedela ako upratujete wc a kupelnu. Cim zacinate, ake produkty pouzivate..proste ako vsetko upratat efektivne, dobre a najma rychlo. ja som si este nejaky system nenasla, stale menim poradie cinnosti a hladam tu najkratsiu cestu..dakujem za kazdy prispevok :)
Odpovedať
1
2
nastriekam umyvadlo, wecko,sprchac, umyjem zrkadlo, umyjem umyvadlo a sprchac, oplachnem utrem do stareho tricka, nakoniec kefou umyjem wecko, utriem dosku, misu a tricko vyhodim. nakoniec vlhkou utierkou stiahnem podlahu. Prostriedky momentalne mavam DM frosch veci. Kupelne su 4. Ide to rychlo. 2 neumyvam kazdy tyzden. Iba wecka 5ks.
Odpovedať
Profilova fotka
@carodejka008 klasicke umyvadlo, vanu cistim W5 z lidla cistit kupelni... Na zachod puzijem bud tiez to, alebo nejaky ten domestos , alebo ked chcem lepsie umyt ( dost sa nam robi vodny kamen , tvrda voda), tak davam LUMILU... raz za cas... a aj na sprchac pouzivam na spary lumilu....necham postat a potom suchat drsnou hubkou + zubna kefka... len zasuvny system, kde sa ten vodny kamen tiez rad chyta... Obcas pre zmenu kupim Sanitol na kupelne , ked je v Lidli akcia XXL tyzdna .... zdrkadlo niecim na okna, ale v poslednej dobe umyjem handrou a vystierkujem, tak nemam cmuhy.... Sprchu sklo tiez stierkujeme po kazdom sprchovani, takze tam len raz za cas prebehnem sklo tiez niecim, aby sa nepovedalo, aj ke je to vlastne ciste, tak kvoli nejakej tej dezinfekcii... Celkovo kupelne umyvam raz za tyzden, obcas WC umyjem aj skor, ak vidim,ze je treba, lebo ten vodny kamen je svinka u nas... ale vacsinou raz za tyzden to isti.
Odpovedať
Ja mam uplne identicky postup ako atlaska, s rozdielom ze mame len jedno wc a kupelnu :-)
Odpovedať
zeny...
Odpovedať
@sysell zeny..ktore chodia do prace, staraju sa o deti, o muza, o domacnost...a este by chceli mat aj nejaky cas pre seba, pre svoje zaluby..myslim ze je pochopitelne ak hladam nejake ulahcenie, nejake grify ktore ma dovedu k lepsiemu vysledku a za lepsi cas...ci sa mylim? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell tak! :)
Odpovedať
@carodejka008 ja na vsetko pouzivam ocot. Mam ho v rozprasovaci, neriedeny. Nastriekam vsetko octom, do WC misy nalejem . Kym posobi, tak umyjem zrkadla, potom WC dosku osprchujem vo vani (mame taku, co sa da rychlo odcvaknut), zmyjem vanu, potom WC, sprchac, umyvadla. Na zaver zotriem dlazku. Vanu a sprchac umyvam podla potreby, WC a umyvadlo priebezne. Cize skoro nikdy neumyvam vsetko naraz. Umyvadla a WC niekedy aj kazdy druhy den, niekedy len raz za tyzden, nemam to nejako striktne dane.. Dlazku maximalne raz za tyzden zmyvam.. Resp. podla potreby..ak mi tam vbehne pes so zablatenymi labami ]-( , tak vtedy mi nic ine neostava..
Odpovedať
@carodejka008 a ja este poradim-kazdy clen rodiny nech po sprche postahuje so stierkou vodu zo sprchaca, wc misu nech za sebou pekne vycistia, taktiez oplachnut umyvadlo, na zemi ak vidia smietko, vlasy nech pozbieraju a potom je vsetko ok. Inak upratujem ako @katrin21 a @atlaska. Pouzivam domestos a w5 z lidlu.
Odpovedať
@katrin21 Katka doporucujem filtre na vodu. Ja si ich neviem vynachvalit. My mame tiez tvrdu vodu, v byte som sa s kamenom natrapila az-az. V dome? Paradzina a to len raz do roka pri revizii kotla mi vymenia tie gebuziny a neviem, co je kamen
Odpovedať
ja tak ako predosle dievcata, len na WC pouzivam jednorazove utierky z DM-ka aby som nemusela vyhadzovat stare tricka zakazdym.
Odpovedať
Teoreticka otazka: ako casto umyvali domy a byty nase babky? Tj. kazdy je tu iny rocnik, ale myslim tie domy a roky 60te, alebo az 80te.. max 90te.. Ale asi je to tiez individualne.. Dnes sa citim ako otrok domacnosti, ale to hlavne preto, ze byty su zakrpatene, a tym padom mam vela prekazok, technicky nie je mozne pouzit ziadneho vysavacieho robota, lebo by nepresiel nikam a nikde. A boj s vodnym kamenom vyhra len ten, co nepusta vodu, alebo ako @tatiana1978 sikovne poradila, ma filter. ale osobne to robim tak, ze zacnem so sprchou, potom podlaha (povysavana), potom prach niekde medzitym, potom umyvadlo a potom wc (lebo tam lejem tu vodu z podlahy).. ale skor ako mam chut.. chaoticky :D vtip je v tom, ze domacost sa spini aj ked nikto nei je doma a nikto sa nicoho nechyti a nepouziva - prach, ten ked sadne na nepristupne miesta tak koniec, a to aj ked sadne na balenia (flase) tych cisticov, co pouzivame na cistenie zvysku bytu.. Proste biela flasa s prostriedkom, cele hrdlo flase od prachu, to uz je ina ironia zivota.. a upratovania..
Odpovedať
@ice8 no u nas sa za sociku upratovalo vzdy celu sobotu.. Cez tyzden nebol cas. A co mi mama rozpravala, ako oni fungovali, nemali ani vodu v dome, ani elektriku, do kuchyne sa chodilo v topankach, len do izby sa prezuvalo. Ale tiez upratovali len v sobotu, mi mama vravela, ako musela uz ako 10 rona nanosit si vodu z grantu - ci v lete, ci v zime, vyprasit koberce a kefou vysurovat celu dlazku v kuchyni.. Asi to nebola uplne ze zabava, ako dnes, ked tepla voda z kohutika.. Inak ja sa nejak nejdem pretrhnut upratovanim, akurat ked uz psie chlpy vytvoria vrstvu v kutoch :-D , tak je cas upratat.. A je pravda, ze cim mensi byt, tym castejsie treba upratovat, lebo sa to tak akoby kumuluje na tom malom priestore.. Ked sme byvali na 25m2, tak vkuse bordel.. Teraz v dome upratujem priebezne, nikdy nie naraz a nemam pocit ze je nejak velky bordel..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tatiana1978 ked ja nechcem mrtvu vodu bez vsetkych aj uzitocnych mineralnych latok .. ale dakujem za ponuku :) ( mate zrejme reverznu osmozu)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si na vsetko nakupil robotov...ale je pravda ze na kupelku robota este asi nevymysleli :D
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 v tej chlorovej vode z kohutika aj nejake take latky su?
Odpovedať
co kupelna,ale mna chyta des z bielychch vnut.zaluzii-hlinik-hoci ich cistim,furt su v kuchyni hnusne,chytaju mastnotu a na to sada prach,rucne cistenie je zdlhave a navyse im to neprospieva,aj ked davam pozor,mozu sa okraje nalomit,dajte nejaky figel
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 co parny cistic? len ma to tak napadlo, neviem ci by to slo
Odpovedať
@y2k a skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123: skusenost s nim na zaluzie nemam...vymetal som s nim radiatory a nedostupne miesta, odtial mi spinu celkom dobre odstranil...na ine som ho prilis nepouzival
Odpovedať
@y2k tak pockam, az sa zapoja ostatni...
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k divil by si sa, ale ano... vies, moj nazor je ovplyvneny tym,ze som bola pri instalacii reverznej osmozy v jednej velkej fabrike, kde sa to pouzivalo na vyrobu technickej demineralizovanej vody, aby sa chranili zariadenia.. viem , co vsetko tam je, tlmocila som to Siemensu, ktory to instaloval.. Ja to doma proste nechcem. :) Je to technicka voda. prakticky ako destilovana. Chcel by si tú pit? Inak minule rozpraval prave jeden pan , nejaky otitulovany vedec , ktory vie co hovori, v radiu,aka je dolezity prave z vody tento prijem latok, ktore sa vstrebavajju najlepsie prave z vody do tela... Jasne, je tam aj chlor, ale on nici len choroboplodne zarodky, nenici ostatne latky, co su tam.. Vo vode je napr. aj horcik, vapnik, zelezo... vsetko mozne :) a na to prave poukazoval, ako sa to tymito zariadeniami doma nici. Cizie ak by som si dala nejaku filtraciu, tak len taku, co da prec chlor... urcite nic , co znici vsetko by som nedavala. a zase s tym vodnym kamenom... ono na WC sa jedna o jeden pasik, co tam tak divne steka voda a tam sa zvykne robit ciarocka , ktora mi pije krv... :_D to je vsetko.. a sprchac - to je vzdy tak, ze dvierka dole treba drhnut z casu na cas poriadne.. takze neriesim.
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 zaluzie.. nooo... nehystercim.. robim to tak, ako som videla upratovacky v praci. :-D tepla jarova voda, svedska utierka a zaluzie preklopit na zatiahnutie a sprava dolava suchat , postupne do hora az dole... je to chvilka... inak z nich vacsinou len utriem prach, tiez tymto systemom, len nasucho... Mame ich pozehnane na obrovskych oknach , takze aj tak ich umyvam len takto zbežne a neriesim.. by som sa musela zblaznit :)
Odpovedať
@katrin21 zaujalo ma ako si pisala o tej "hluchej" vode..takto som sa nad tym nezamyslala..co filtracna kanvica brita? nevies ako je na tom voda z nej?
Odpovedať
Profilova fotka
@carodejka008 ano, ta je OK a postacujuca . ;-)
Odpovedať
@katrin21 nema zmysle vysvetlovat, poznam ludi, co su presvedceni o zdraviuprospesnom piit destilky, ze si demineralizuju organizmus im unika, neveria tomu. Ze chlor je prchava latka sa ucia deti v 6triede ZS. Ale reklma je silna pani, naj oblb na ludi je pitna voda predavanavo flasiach a kojenecka voda.
Odpovedať
@katrin21 az na to, ze mineraly v tej forme, ako su vo vode sa v organizme nevstrebu.. Usadzuju sa o.i aj vo forme roznych kamenov (oblickovych, zlcnikovych).. A kedze na SK tecie z vodovodu v podstate mineralna voda, plus ludia si este kupuju mineralky, tak vyskyt kamenov je tu ovela vyssi, ako v krajinach, kde nie je az taka mineralizovana voda, ako u nas.. To su tiez seriozne vyskumy.. Tak teraz si vyber :-) Clovek uz nevie, comu verit.. Btw., my mame filter na chlor a vapnik, pre mna hlavne ten chlor je podstatny, vidim to hlavne na pleti a vlasoch, odkedy mame doma filter, nerada sa inde sprchujem, lebo mam pokozku ako susienka.. U nas doma je to v pohode..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi no, praveze ten pan rozpraval nieco ine a bola to kapacita.. skoda, ze si nepamatam meno.... fakt.. verim skor jemu ako distibutorom filtr, zariadeni :) hlavne po tych vlastnych skusenostiach s tym, ako to funguje a co to je.... Prilis vela kamenov sa spravi , ked clovek pije MINERALKY.. tie sa nesmu pit stale, ale vela ludi na nich funguje a to moze byt problem.. v beznej vode zase tolko tych mineralov nie je,aby skodili... takze pohoda.
Odpovedať
@katrin21 manzel mi akurat nedavno cital z jednej knihy o vode... ano su tam tie mineraly co si pisala, ale su v anorganickej forme, ktoru telo nedokaze efektivne spracovat a vyuzit. Telo potrebuje tieto latky v organickej forme (rastlinna, ziva strava), aby ich vedelo spracovat. Cize cim cistejsia voda (bez cohokolvek) tym lepsie a mineraly doplnat cez ovocie, zeleninu, orechy, semena. Ale to je uz na inu debatu, a ako sa starat o vlastne zdravie ma zas kazdy svoj nazor.
Odpovedať
@katrin21 no ja netusim ci sa to tak vola-reverzna osmoza-mame tri nadobky. A ked v nich vidim hlinu, travu a vsetko to skarede, tak by mi ta voda ani nechutila. A ked este naleju chlor, ze az je biela.... Minule sa susedia stazovali, ze maju odveci vodu, tak chodil hygienik a bral vzorky a u nas bolo vserko ok-az sa cudoval. To k tym mineralom-vodu pijeme normalne a vlastne len z kohutika. Mineraly sa tusim varenim stracaju ale spravnou a vyvazenou stravou si ich do tela doplname, takze sa vobec nebojim, ze to nepatrne mnozstvo, ktore si nedoplname vodou by nam malo uskodit.. to len moj nazor
Odpovedať
@katrin21 lenze na SK je prave ten problem, ze aj nasa voda z vodovodu je na vacsine uzemia velmi mineralizovana, ze by sa dala nazvat mienralkou. A to je prave problem.. Ved u nas takmer v kazdej druhej dedine je zriedlo mineralky, silne pochybujem, ze voda, ktora tecie do vodovodu bude uplne ina, ved to podlozie je zhruba rovnake a tak aj ta voda je zhruba rovnaka.. A ak by bola pravda, ze napr. taky vapnik sa vstrebe, tak taka osteoporoza by sa na SK takmer nevyskytovala. Ale vyskytuje sa a nie v malej miere.. Takze ja som skor skepticka k tomu, ze mineraly z vody nam pitim pomozu.. V co verim je, ze pomozu detoxu pri kupeli.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?