Ako účinne vyčistím rúru?

Profilova fotka
Ahojte kočky, chcem sa Vás spýtať, či mi niektorá (alebo niektorý) neviete poradiť, ako účinne vyčistím rúru napr. od vykypeného koláča? Skúšala som už možné aj nemožné no jednoducho mi to nejde.. A ešte mi robí veľký problém mastnota v kuchyni (napr. na sporáku), ktorú neviem dôkladne vyčistiť. Ide mi predovšetkým o mriežku na sporáku. Poradíte mi prosím? (PS: skúšala som aj domáce osvedčené recepty ako je octová voda so sódou, no nič..)
Odpovedať
1
2
My mame na troubu takovou nejakou penu ve spreji, nastrika se to, necha pusobit a pak se to setre. nevim znacku, tusim ze to bylo neco jako Mr.Muscle (nebo jak se to pise) ale bude jich urcite vic. A do trouby na spodek mi teta doporucila dat alobal. Nicemu tam nevadi a kdyz ti neco vytece tak to jednoduse vymenis ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem ta tip, super nápad ;0). Pekný deň ti prajem swetlus ;-)
Odpovedať
aj ja mám alobal v rúre,ale hore,zaseknutý medzi stropom a mriežkou čo tam je.lebo tam sa to blbo čistí. a tiež mám nejaký sprej,čo sa nastrieka,nechá hod. pôsobiť a umyje.ja to robím zakaždým a rúra je pekne čistá. no tá mriežka na sporáku.tirž som ju mala a nadávala,ked som to čistila.tak som si kúpila sklokeramickú a mám pokoj! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja na zapecene a prihorene pouzivam sprej z DM drogerie neviem ako sa to presne vola ale je ich produktova rada , po nastriekani vznikne husta pena a po case to ide krasne dole ... pred objavenim tejto peny som pouzival grilpur - riadny ekrazit ale ucinok stal za to
Odpovedať
na troubu sme koupili sprej ...ted nevim jak se jmenuje, ale je plastova flasa s rozprasovacem - zeleny, koupili sme ho v Kauflandu. Nastrikat a zapnout troubu,t ak na 15min. Pojezd i rost to vycisti dokonale, jak kdyby to bylo nove.. akorat to moc nevoni a zere to ruky.
Odpovedať
Ja používam výrobky Eurona - som veľmi spokojná a navyše sú to ekologické výrobky. Kamarátke som ich poradila tiež a tiež je spokojná. Tiež som kedysi skúšala domáce recepty - ako selinnka, ale vždy mi tam niečo ostalo, teraz už nie ;-)
Odpovedať
Môžem zaslať vzorku na vyskúšanie, napíšte vzkaz, ak by ste mali záujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,mz pouzivame gril pur,nalejeme nechame posobit a pekne to ide dolu :-)
Odpovedať
my Mr.muscle a je to uplna parada.ja to nechavam posobit maximalnu dobu (2 hod.) a potom to ide paradne dole.cistim tym aj mriezky ale potom ich poriadne umyvam...dakujeme dnesnej dobe za take vymozenosti...xixixix :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja používam Lynn alebo Denkmit z DM-ky. Ten Lynn sa mi viac pozdáva.
Odpovedať
mriezku na spraku davam do umyvacky riadu, krasne ju umyje a odmasti. Tiez som sa donedavna trapila s mrezou hnusnou, az kym som dakde necitala tento napad. Blahorecim umyvacke riadu.. :-D
Odpovedať
ja tiež rúru čistím tým sprejom z DM-ky, je super 8-) ale čo potom robíte ďalej? aj keď ju potom vyumývam viackrát modrou handrou a vyutieram dosucha, keď ju najbližšie zapnem, tak trochu smrdí po tom spreji... tak neviem, či je to ok a či nás neotrávim :-p na tom spreji píšu, že rúra sa môže použiť až po 8 hodinách, tak snáď je to ok, ale je to nepríjemné. máte niekto podobný problém a príp. riešenie? :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
mokrou handrou samozrejme, nemusí byť zrovna modrá ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já si koupila parní kachnu a čistím jen sní a je to brnkačka, jinak s ní myji i okna, obklady, prostě vše a je to raz dva, velmi doporučuji :-)
Odpovedať
Katy, akú máš tú "kachnu", pošli link. Ja som vždy o nej snívala x-) .
Odpovedať
aj ja sa pripájam k prosbe, hoď sem link... ja som to tiež chcela, ale potom som našla rôzne diskusie, kde ľudia neboli až tak spokojní :-| ale o nejakej overenej by som zauvažovala :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ankaa>mas nejake vzorky na cistenie rury?
Odpovedať
ked mam zaspinenu ruru zvnutra, tak dam uplne na spodok hrniec s vodou a kvapnem tam aj citrom a zapnem si na to program... je to vlastne zapnuta rura na 50 stupnoch a nechavam to tak polhodinu az hodinu, nech para poriadne prejde vsade a potom vypnem a rozpustene mastnoty len utriem... a teraz som este nasla perfektny cistiaci prostriedok od frosch (s nim pretrem len ked mam pocit ze ta mastnota nezliezla cela), vobec nesmrdi chemikaliou a vycistila som s nim aj kachlicky pri varnej doske, kt. mi dovtedy nicim inym nesli vycistit...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, pred par dnami som si objednala cistit na rury od ceskej firmy Eurona by Cerny. Povedala mi o nej znama k tora ma syna alergika-tie vyrobyk od nich su ekologicke a hypoalergenne. Dlho som vahala, lebo aj super dobry prosriedok nestacil. Toto sa natrieka do rury, na mriezku, dobre je predtym nahriat ruru na 30 stupnov. necha s ato posobit cca 15 min. moze sa i viac. Staci utriet cistou vodou, alebo aj s octovou, vobec to nezapacha. Pozrite na www.euron a.cz, je tam virtualni katalog, cistic na rury. Su tam i ine prostriedky, vysoko koncentrovane, vyskusala som, milo ma prekvapili. Ak by sa vam to pozdavalo, ozvite sa, registrac. cislo ziskete zadarmo a hnes nakupujete s 20% zlavou.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte,ja pouzivam na mriezku cistic oven pride,v tom baleni je aj sacok,do ktoreho sa vlozi mriezka,naleje sa tam emulzia,tiez z toho balenia,pohrka sa to a necha sa to odlezat,mriezky po hodine a pol zostali ako nove a bez namahy.a emulzia vobec nezapacha.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
pocujte a co tie reklamy na aquaclean? ze das vodu - ako sharin, nechas, a vycistis?
Odpovedať
A ako je to so samočistiacimi rúrami? Švagriná v rakúsku teraz kúpila niečo, ešte sme sa nebavili že akú, ale že je tam program na samočistenie...cena v akcii 1600 eur aj s varnou doskou...Počuli ste o niečom takom?
Odpovedať
dobrá otázka. počuť sme počuli, len či to naozaj funguje? to by aj mňa zaujímalo, nenávidím umývanie rúry ]-( :-D
Odpovedať
teraz na víkend prídu k nám tak ich vyspovedám...ale asi budem musieť ísť k nim nejaký prepečený bôčik upiecť... :-D :-D :-D
Odpovedať
a nedaj pokrievku :-D nech to prská, čo to dá... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Volá sa to myslím katalytické čistenie. Neviem presne už ako to funguje, ale viem že to musí byť veľmi dlho zapnuté na vysoký výkon a spáli to vlastne všetky nečistoty. Mne sa ten program zdá energeticky náročný.
Odpovedať
...nie tolko mi povedala že zapnú to na minimálny výkon, nejak sa to očistí .Fakt neviem.Cez víkend budem múdrejší.
Odpovedať
Profilova fotka
dodog, potom reportuj, lebo mne sa v ex byte stalo, ze mi tam cosi prihorelo dobre a potom to dlho neslo NICIM dole a aj to smrdelo, tomu sa chcem vyhnut
Odpovedať
Profilova fotka
dodoq: tak som si zmýlila pojmy, ;-) ,je to pyrolýza. Spáli nečistoty. Má to veľa rúr čo som pozerala. Ale na skúsenosti z praxe som aj ja zvedavá.
Odpovedať
ja mám rúru s katalytickým čistením...je to electrolux EOB 53103, na boku má také katalytické panely, a v návode píšu, že aj vrch aj steny sú pokryté katalytickým smaltom (vyzerá to ako čierna tehla alebo teda povrch to má taký zvláštny...) tento smalt odstraňuje olej a tuk, ktorý sa tam dostane pri pečení. To môžem potvrdiť zo skúsenosti, že čo mi vyfrkne pri pečení na boky rúry, to tam už pri najbližšom pečení nie je, žiadne fľaky alebo prihoreniny... Tiež som sa najprv bála, že ak sa mi ten zvláštny povrch zašpiní, ako to stadiaľ dám dole, ale ono sa to samé stratilo, či vypálilo či kam to sublimovalo, proste to tam nie je... A pri celkovom čistení treba zapnúť rúru 45 min na maximálnej teplote na dolný aj horný ohrev zároveň... ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?