Ako sa udržiava kamenný obklad v kuchyni?

Máte niekto v kuchyni na stene medzi dolnými a hornými skrinkami kuchynskej linky namiesto obkladačiek kamenný obklad? Zaujímalo by ma, ako sa to udržiava, resp. či sa to dá umyť.
Odpovedať
Dobrý večer, ošetruje sa to nejakým špeciálnym roztokom raz za určitý interval... Známa má prírodným kameňom obloženú komplet kúpelňu, je pravda, najskôr som si to nevedela predstaviť a prevracala som nad týmto jej nápadom oči, ale musím uznať - výsledný efekt je nad moje očakávania, vyzerá to naozaj dosť dobre, je to niečo celkom iné ako akékoľvek obklady. A myslím, že keď sa to dá použiť do kúpelky, kde je často vlhkosť, znesie to v pohodke aj kuchyňa. Čistiť sa to dá.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemám s tím zkušenosti, ale já bych do toho asi nešla. Žulový schody od mastnoty umýt snad ani nejdou a pokud si zastříkáš obklad z kamene třeba při smažení, asi bys na to dost nadávala. Nicméně jak píšu, nemám konkrétně s tímhle zkušenost, třeba to funguje jinak.
Odpovedať
dorka tak to ti verím, tá kúpelňa musí vyzerať úžasne, ja som si tiež myslela, že sa to musí dať niečim vyčistiť inak by si to ľudia nedávali na steny elitera presne ako píšeš, ja sa tiež bojím toho, aby na tom neostala tá mastnota a iné nečistoty. Uvažovala som aj nad tým, že keď sa tá stena obloží tým kameňom, či sa to potom nenatiera ešte nejakým roztokom alebo lakom, ktorý je umývateľný.
Odpovedať
Profilova fotka
Většinou se natírá voděodolným jakoby lakem( ale není to klasický lak, není vůbec vidět a neleskne se), ale nedoporučuju, známá měnila po půl roce, protože se jí na tom usadil mastnej nažloutlej povlak a vypadalo to příšerně a to měla přelakováno kvůli čištění..
Odpovedať
v relacii Jak sestavi sen robili obklad v kupelne z kamena boloto uplne užasne.aj ja nad tym rozmyšlam využit to aspon v kuchyni ;-) a k čisteniu treba sa spytat v obchode kde to predavaju určite budu vediet ako sa točisti ;-)
Odpovedať
ja mam kuchynsky obklad z kamena, tehlovu farbu, vyzera to uplne super, dava sa na to impregnacia, je tekuta, ja som ju davala do sprayu a sprayovala som ostosest na dvakrat po zaschnuti, efekt - vytvori to taky akoby povlak na tehlickach, ktory je vode a oleju odolny, tak uvidim akos a to bude cistit :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, nema niekto skusenosti s drevotrieskou?
Odpovedať
mrka s drevotrieskou co?
Odpovedať
My by sme chceli kamen do obyvky - teda manzel, ako sa to utiera od prachu? Z toho mam strach.
Odpovedať
atlaska, ked to maimpregnujes tou vodickou tak potom to mozes mokrou handrickou utierat, prachu ta skutocne neboj, vravim ja to mam v kuchuni a to je dost zatazova oblast, a pohoda :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, neviete mi poradiť ako dať kamenný obklad na stenu, kde bude tv a domáce kino a už tam máme vypínače a zásuvky. teda ich prípravu. problém vidím len v tej elektrike na stene. čo s "krabičkami" ?
Odpovedať
daniela co myslis neviem? Ako dat obklad ked uz mate krabicky? My sme to tak robili, majster nadaval ako pohan ale nakoniec ich pekne vyrezal z tych obkladaciek :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
presne to som myslela, ze ako si s tým poradí majster. ale vidím, že to ide :-) ďakujem už sme sa báli....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?