Akú vhodnú zástenu na terasu od suseda?

Potrebujem poradit.Mame neprijemnych susedov a na terase nasho rodinneho domu nas deli len 1.80m vysoky tehlovy mur,ktory je susedov.Susedia,nas neustale spehuju a pocuvaju.Radi by sme mali na terase aspon nejake sukromie.preto rozmyslame nad nejakou zastenou,kde by sme nepotrebovali stavebne povolenie,alebo povolenie od susedov.Terasa je dlha7mkrat4m.Prosim o radu,ci nejaky dobry napad.
Odpovedať
To vam je skoro 2 metrovy mur malo? Ak vam vadi, ze susedia pocuju aj za ten mur, tak asi jedine terasu presklit a uzavriet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vyska oci je okolo1,55m. Navysovanie stavajucej vysky vam nepomoze. Uvazoval by som nad vyuzitim vegetacie.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie by bolo vytvoriť akúsi protihlukovú stenu a tú vytvoríte pomocou krov a drevín. Všetko však závisí od stanovišťa, svetelných podmienok a veľkosti, ktorú na to máte pred plotom z Vašej strany k dispozícii. Pomohla by fotka. Prípadne terasu z jednej strany prekryť pergolou, ktorú si necháte zarásť popínavými rastlinami, tiež podľa podmienok svetlo, tieň.
Odpovedať
Profilova fotka
Alternatívou ako si chrániť terasu z boku, či už k vôli susedom, zapadajúcemu slnku alebo vetru (samozrejme v tomto prípade s obmedzením) môže byť bočná vyťahovacia clona. Bez stavebného povolenia, bez ohlášky. Vytiahnete keď je treba, inak je látka chránená kazetou. V rovnom prevedení v rozmeroch výška 210cm a vysunutie až 400cm. V šikmom prevedení s výškou až 250 cm.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
@echina1 Máte na terasu stavebne povolenie? stavba od susedovho pozemku ma byt vo vzdialenosti 2 metre...pišete že je len 1,8m....už v tomto bode ste vy porušili zákon....Ak ma sused plot...a vysoky 2m tak on sa ničoho nedopušta na rozdiel od vas...Z terasy je vyhlad k nemu....takže vy vlastne rušite jeho sukromie a nie on vaše...
Odpovedať
@bohuzial Myslím, že ten, čo zakladal diskusiu má tento problem už dávno vyriešený, keďže sa to pýtal v roku 2013....
Odpovedať
@bohuzial pocuvaj, tebe o co ide? Ked si pozriem zopar tvojich poslednych prispevkov... Skoda mlcat 🤦🏻
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?