Treba zatepliť porotherm profi 50Hi?

Chcem sa Vas opytat na Vas nazor, ci je dobre postavit bungalov o rozlohe cca 250m2 z tehly poroterm profi 50hi bez zateplenia... Alebo nakoniec dat mensiu hrubku a zateplit? Ma uz niekto skusenost s touto tehlou, popripade tí co mate bungalovy napiste ako ste to poriesili... Dakujem
Odpovedať
Vyrátajte si cenu za jeden diel tepelného odporu pri jednotlivých skladbách. Malá pomôcka: http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl... Murovanie na PUR penu - radšej nie. Dve húsenky, z ktorých jedna je vystavená aj mrazu (vonkajšia), nemajú takú pevnosť ako celoplošné lepidlo (resp. malta). Viedla sa o tom diskusia na tzb-info (zdění na pur pěnu), zásah nemeckých úradov: http://www.pasivnidomy.cz/pasivni-dum... Ja osobne by som u bungalovu šla do tehly 25 cm a na to 25-30 cm EPS. Drahej zložky čo najmenej, lacnej čo najviac. Získame tak stenu s vysokým R a zároveň s nižšou cenou. Samozrejme, treba premyslieť aj ostatné konštrukcie.
Odpovedať
mi staviame z 50 tehly na penu usetrili sme na miesacke na sichte drzi ako das pena je na to robena kebz nebola tak ju neodporucaju hovorili ze netreba zateplovat ale byvame na severe je tu zima tak este nevieme mame poschodak alebungalov je ok postavili sme to za mesiac takze dalsia uspora podla mojho tehla je tehla ak dodrzispostup a nenarobis tepelne mosty malo by to byt zdravsie ako z popolcekovych kvadrov
Odpovedať
to meryber: no neviem, dať peniaze za 50 cm tehlu a potom rozmýšlať and zateplením - existuje ešte drahšie riešenie? súhlasím s blacksr aj s tou penou, ako bude vyzerať o 10 rokov? na polystyrén mám svoj názor. ak máš tie peniaze, tak buď iba 50 cm tehla, alebo napr. 30 cm tehla, a vata. pri tejto ploche si nechaj vea priestoru na zateplenie podlahy -aspoň 15 cm polystyrénu a viac a tiež stropu. ja som sa v tom sám trochu obmedzil a už lutujem.
Odpovedať
volba je jasna - 50cm tehlu nechat na sklade v stavebninach, nastudovat linky co poslala blacksr a podla nich sa aj zariadit...usetrite peniaze a budete mat kvalitnejsiu stavbu ;-) martin1212 - s tou vatou veeelice opatrne, neda sa vobec povedat ze je to univerzalne riesenie, pri niektorych aplikaciach je vyslovene nevhodna
Odpovedať
na penu davat..sice je to novinka ale mozne to je...ved aj tak ked tam das akekolvek spojivo tak to drzi na stycnych plochach....na dome nebudes prenasat ziadne velke smykove sily..pena sluzi len na spojenie pri stavbe...potom aj tak drviva vacsina bude prenasat vlastnu vahu a tlak od ZB venca a strechy....takze teoreticky je to mozne, ze ked ich ulozis na seba len tak tak sa to nezruti ..samozrejme to musi byt previazane vodorovne aj na rohoch...ale ja by som tiez penu nedaval nemem k pur pene doveru lebo za chvilku do nej pridaju sol a korenie a udu to rpedavat ako chclieb....strakju ju vsade. ohladom zateplenia som ti odpovedal v inom fore @meryber: nezatepluj 50cm tehlu, pokial nemas tepelne mosty a sisi ustrazila obovodove murivo, ted apokial nebyvas na lomnicaku...zateplit 50cm je ako do termosky s vrelym cajom pichnut spiralu na zohrievanie....este je otazka ake das omietky a fasadu aku.
Odpovedať
prispejem svojou radou: postavte z tehly porotherm 44 Si, s termomaltou a termoomietkou a netreba zateplovat
Odpovedať
mslavik : a co tak tehlu 80cm a 40 cm termoomietky??????????si zabil s tou termoomietkou a tou 44 tehlou-odporucam prestudovat cele forum o tepelnom odpore a rosnych bodoch :) a zabudnut rychlo na tehly takeho rozmeru a zamerat sa aj na izolaciu!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Len by ste všetci murovali a potom neviete eko ďalej.Murovanie je zastaralá technológia a na rod.domy sa vobec nehodí.Dnes keď tu méte novodobé materiály a drevostavby sa vám čudujem.Apropo aká murovačka,keď skončíte na 2,4m a pokračujete so ŽB vencom a potom drevený krov a polovica robí drevený strop z čias neandrtálcov z drevených hranolov....Tak aká je to murovaná stavba? Je to debilý hybrid a zmes všetkých možných aj nemožných materiálov o ktorých nemá skoro nikto ani šajnu....Tak keď sa chcece hrať na stavbárov tak šup do školy vážení. Sory za možno ostrejšie slová ale ma to vážne sere že sa montuje do stavbariny kadejaký z 3 ľudovými..... Svet je už o inom , možno ste si nevšimli ale sme v 3 tisícroší....Ak niekto nie tak je to jeho chyba.
Odpovedať
my mame tiez ten porotherm 44izolacny ako pisal slavik vyssie, murovali to na termomaltu. omietku sme davali nanopor od baumitu bez zateplenia...nemam s cim porovnat sice ci je to najlepsie mozne riesenie, ale na kurenie vela neminieme, cize sme spokojni. sme sa to rozhodli preto takto, lebo na dome svokrovcov ktori mali zateplovane v 1995 im odvtedy plesnie jedna stena, zrejme to nedycha dostatocne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@skorecova Je to neaktualna tema.. Ale ja len prekuminikujem tvoj nazor pre inych ktory tu cez googla natrafia.. Z tvojej skusenosti na zateplenie... Nemam nic proti tomu ak niekto zazil po zatepleni ze mu plesneje dom, byt atd... Ano deje sa to a to preto, ze izolacie su nedostatocne, su tenke... Tenka izolacia znamena secko pod 15cm... Cize ak niekto tepelne izoluje pod 15cm (po lopate pisem hrubku pre laikov) tak moze si byt istejsi ze mu to splesneje ako niekto ked zatepli nad 15cm... Ak je mur teply, nemoze plesniet... Ak je mur slabo zatepleny tak nemoze byt teply... Ak murivo nema tepelny odpor nad 8.. Cize minimalne R = 8, urcite ho treba zateplovat... Odpor 4 je katastrofa, odpor 6 je lepsia katastrofa... Teraz je sice rok 2012 a vyjadrujem sa k teme z roku 2011.. Ja som zacal stavat v roku 2010 a odpor mojho muriva bude R = 15,3 ... Mne aj odpor 8 pride smiesny ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@skorecova ako ste spokojna s omietkou nanopor ?? tiez o nej uvazujeme
Odpovedať
@skorecova taky bych prosila o info jak jste spokojeni s nanopor od Baumitu :-) @jendralka Chci se zeptat, budete ji dávat? klidně do IP ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?