Ako na hrdzavé škvrny po umytí v umývačke?

Ahojte, mate niekto takuto skusenost s umyvackou? Po ukonceni programu sa na kovovych povrchoch ako pribory a noze sem tam objavia akoby hrdzave skvrnky. Da sa s tym nieco robit? Prejde to casom? Reklamovat sa mi to moc nechce, lebo je zabudovana. Dakujem za radu.
Odpovedať
toho sa nemusíš báť... to ti robí riad, ktorý nie je určený do umývačky riadu.... umývačka je v poriadku....
Odpovedať
Práve včera som zistila,že mi to začína robiť úplne nový riad od Tefalu, ktorý má napísané, že do umývačky je. Tak neviem či reklamovať riad hneď alebo počkať.
Odpovedať
maska1105 - nerezovy pribor nie je do umyvacky? To by som necakala. :-(
Odpovedať
dank, aj ja som si vsimla, ze mam obcas /no nie vzdy/ take skvrny na nozoch od Tefalu
Odpovedať
vyzera to, akoby nieco zhora kvapkalo na tie pribory a noze. Najskor som si myslela, ze mozno pri kompletizacii umyvacky tam niekde nechali zelezne piliny.
Odpovedať
My sme pribor kupovali v Ikei, bolo napisane ze sa moze umyvat v umyvacke, ale taktiez ze sa tym na nom mozu vytvorit tie hrdzave skvrny, takze som to ani nesla reklamovat. Ak by to tam nebolo tak urcite reklamujem. Pouzivanim sa ta nerezova vrstva na priboroch poskodzuje a tam to potom hrdzavie, treba hned po doumyvani poutierat pribory do sucha...
Odpovedať
aj ja ho mam z IKEI. Som ale rada, ze to nie je umyvackou. Dakujem, baby.
Odpovedať
evikg mne to robilo asi tak pol roka dosť často ale utierkou to v pohode vytrieš.. teraz to nerobí tak často, možno na tom príbore je nejaký "film" a ten sa zmyl používaním, ale príbor je stále pekný... ale zmenila som aj calgonit tabletky za prášok, som s ním viac spokojná... zhrdzavie ti v mičke aj napr. sitko, mne aj malé aj velké... kúpila som nové a už ich do myčky nedávam... alebo aj strúhadlo na zemiaky, mi to chytilo... v myčke nie je chyba..
Odpovedať
akurát čítam že guliverka píše to isté ... :-)
Odpovedať
maska1105, vidim, ze som urobila presne tie iste chyby :-D Sitko aj struhadlo kaput :-D
Odpovedať
Měto dělala myčka také, hlavně na nožích. Už to ale nedělá! Dělala to v případě, když jsem používala tablety a ještě tam sypala sůl, jelikož sůl je už v tabletách, ale bála jsem se, abych si nezničila myčka, tak jsem ji tam radši nasypala. Teď jsem začala používat přípravky zvláš´t: zvlášť sůl, zvlášť leštidlo i prášek a je PO problému. Nevím, čím bohužel myješ ty, Eviku.
Odpovedať
olusenka, pouzivam zvlast sol, lestidlo a prasok zn. Somat. Aku znacku pouzivas ty?
Odpovedať
Článok sa načítava...
nám se to taky stávalo. podle mě záleží na materiálu příborů. Nám se to stávalo jen na jedněch příborech (podle mě to byl aušus), jinak já dávám všechno zvlášť a byly rezavé šíleně. tak jsem je dala stranou a koupili jsme náhradní příbory v Ikee a ty jsou bez problémů.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, měla jsem ten samý problém. kupovala jsem pořád dokola nový příbory, až jsem náhodou zjistila, že je to tabletami. používala jsem nějaký ekologický z DM, jednou jsem zkusila myslím Calgonit a skvrny se vůbec neobjevily. teď mám Somat a taky v pohodě. díkybohu, už bych další sadu příborů nerada pořizovala :-)
Odpovedať
mne sa to tiež prestavo objavovať, keď som tablety vymenila za calgonit prášok, a soľ s leštidlom dávam zvlášť... :-)
Odpovedať
EvikG: Napůl Somat a Calgonit. Občas sůl Gosh. prostě to střídám.
Odpovedať
mne tieto skvrny robilo, ked som uzivala Somat tabletky.Odkedy som presla na Denk mit tablety a ostatok tejto znacky, tak mam pokoj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, ja mám taký istý problém. Začínajú mi hrdzavieť príbory od Tescomy, ktoré sú z nerezu..a sú určené do umývačky :-( Používam Calgonit tabletky, myslíte, že to môže byť tým?
Odpovedať
Ahojte,mám tiež túto skúsenosť,ale nie je to umývačkou ani použitými prostriedkami. Škvrny sa môžu objaviť aj na kvalitnych priboroch.Pretrite citronom alebo octovou vodou,škvrny zmiznu a už sa nebudú objavovať.
Odpovedať
Hrdzave škvrny to je KVET OCELE,bežný jav u nerezovych nožov,lebo čepeľ je tenka,objavuje sa to aj u ineho nerezoveho riadu Ako som pisala,stači citron,ale ocot je účinnejši. :-) Túto informáciu mám sprostredkovanú priamo od výrobcu nerezových príborov.
Odpovedať
panejoooo já jsem takhle "zlikvidovala" nerez nože: dala jsem na radu. že se oživí ponořením do koncentr. sava hahahaha a to jsem myslela, že je nerez "nesmrtelný" :-D :-D :-D
Odpovedať
stačí vymeniť namiesto tabliet prášok, a škvrny zmiznú :-) :-) :-) aspon u nás sa to osvedčilo ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Erika, ty chceš v tej kúpelni dve umyvadlá, rohovú vaňu, sprchový kút a wc?
Odpovedať
Profilova fotka
kúpeľni, umývadlá, WC - oprava
Odpovedať
ahojte, tak tie hrdzave skvrnky mam aj ja ale iba na nozoch na chlieb na priboroch nie.... ci uz pouzivame Calgonit, Somat, ci prasok ci tablety... :-| tak skusim ten ocot ;-) Ale ja mam este dalsi problem, mam take tie priesvitne dymove taniere Luminarc ci ktora firma ich vyraba a su hrozne skarede - take skvrnky a mapy maju, akoby na nich ostaval saponat a nie a nie sa toho zbavit, uz tam manzel aj znizil mnozstvo lestidla a stale to tam je... ja neviem ci tie taniere nie su vhodne do umyvacky ]-( ale robi sa mi to uz aj na inych sklennych tanieroch.. a podla mna to je asi aj na bielych porcelanovych ale na tych to akurat nevidno... Neviete mi poradit cim to moze byt? ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
kedze je to sklo, asi by si to mala umyvat programom na sklo, neviem.... ja este umyvacku nemam v pouzivani, ale len tak uvazujem nahlas...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@rybicka24 je tu uz starsi datum, ale podarilo sa Ti vyriesit ten problem? Tiez mame take taniere a to iste... ale napr. nove misticky take cmuhy nemaju....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@guliverka Na priboroch neexistuje ziadna "nerezova vrstva" - nerezovy pribor je cely z toho materialu (pokial tam nie su ine casti, plast, striebro...). Skor by bolo treba napisat povrch. Nerez je vlastne ocel, ktora ma primesy, ktore sposobuju, ze tato ocel dalej nehrdzavie. Tablety do umyvacky obsahuju soli a tieto soli mozu sposobovat hrdzavenie (to mozu byt aj tie cierne skvrny) aj nerezoveho priboru. Da sa to obycajne vylestit. O to viac sa to moze diat, ak bude v umyvacke rozny typ nereze, pripadne ineho kovoveho materialu (zelezo, liatina, mosadz, striebro). Nerezove hrnce a nerezove pribory mozu byt z trocha inej zliatiny. Preto sa mozu niekedy objavovat skvrny aj na hrncoch a niekedy nie. Zalezi to od toho, co v tej umyvacke este je dalsie a od pripravku. Niektore tablety to mozu sposobovat viac, ine menej. Treba skusit.
Odpovedať
@rybicka24 Ja som sa docital, ze tieto sede povlaky na skle (napr. aj na poharoch) su sposobene nedostatkom lestidla a nespravnym nastavenim tvrdosti vody (= zlym davkovanim soli). Ja pouzivam do umyvacky tablety 3-in-1 (alebo all-in-one) a problem zatial nemam, pri ECO tabletach bez lestidla (DM) som tento problem mal na vsetkych poharoch
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?