Tepelné čerpadlá

zdravím vás viete mi poradit a odporučiť tepelne čerpadlo vzduch voda 9kw do novostavby ? ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
http://teplozima.sk/mitsubishi-zubada...
Odpovedať
http://www.viessmann.sk/sk/obytne-bud...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 @gkrivanek preco prave tieto?
Odpovedať
@peto99 @gkrivanek mate s nimi osobne skusenost?
Odpovedať
@wyrky zubadan od mitsubishi je tepelné ktoré by som bral keby som nezobral Viessmann :)))
Odpovedať
@legasi mam vzduch vzduch
Odpovedať
@peto99 jaj tak... a zere tak ako ma?:) ako sa deklaruje?
Odpovedať
@legasi vzduch voda alebo vzduch vzduch su idealne v oblasti, kde nie su silne mrazy. Pri teplotach okolo nuly a vyssie su velmi usporne. V horach je dobre mat aj kachle.
Odpovedať
Profilova fotka
ma niekto z vas to uz TC mitsubushi zubadan puhz? Kolko vas to vsetko vyslo aj s montazou ? dakujem
Odpovedať
@peto99 presne tak vo vyssie položených oblastiach určite voda voda alebo zem voda by som doporučil
Odpovedať
peto99 vy mate od nich tc (teplozima)
Odpovedať
@jaruska32 nemam, sused ma. Treba hladat dobre podmienky a s dotaciou samozrejme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ponukli nam tc : daikin altherma ERLQ008CV3, 210V/1/50Hz čo vy nato ?
Odpovedať
Profilova fotka
Moze byt ;-)
Odpovedať
@jaruska32 určite nekupujte s vonkajšou jednotkou na 220V ale na 400V 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
Nevadí výkonnejšie TČ, ako sú vypočítané straty domu? Odíde skôr, keď sa častejšie spína? Napr. pre max. potrebu 8-9kW, kúpiť 14kW TČ. Totiž terajšie dotácie a cenníky dodávateľov sú tak nastavené, že zaplatím cca rovnaký doplatok ako pri slabšom TČ. Takže je lákavé za rovnakú cenu získať vyšší výkon ;-) Ide o typ Daikin ERLQ008CV3 pre 8kW a ERLQ014CV3 pre 14kW.
Odpovedať
@henry_sk je lepšie kupovať slabšie teda postačujúce dôvod je ten že maju darmo inverter ale spodný výkon u 14 KW bude vyssi ako u 10 KW to znamená že pri potrebe spodného výkonu bude ten silnejší cyklovať pričom slabší pojde plynulo :-)
Odpovedať
Ake cerpadlo vzduch voda by ste volili pre bungalov s podlahovym vykurovanim (250m2) pri Primárna energia 41 kWh/(m2 )? Jedna sa o zapadne slovensko. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba primarna energia 41 kWh/m2/rok ? Tam si myslim, je TC z ekonomickeho hladiska dost otazne, kedze staci par uprav a primarna enegia vyjde do 108 aj bez TC. Potreba energie je na urovni pasivneho domu, rocne moze kurenie elektrinou v takom baraku stat tak 300€ pricom sa z toho da s TC usetrit tak 200€ pricom investiaca bude podla mna cez 5000€ .
Odpovedať
@gkrivanek práve to cyklovanie ma zaujíma Viem, že pri plynových kondenzačných kotloch sa cyklovanie berie ako nevýhoda a "asi" to výrazne znižuje životnosť. Je to podobný problém aj pri scroll inverter TČ? Môže skôr odísť napr. kompresor? Čakal som výhodu možno vyššieho SČOP pri toľkej rezerve výkonu, prípadne efektívnejšieho ohrevu TÚV.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek celkom by ma zaujimal pocet startov kompresora za rok pri invertore, u mna za 4 roky s kurenim a TUV 3889x a nabehanych mam 2725h. Vies zistit od niekoho udaje pre invertor?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj - u teba je pomer 1,4 startu na 1h prevadzky, co je daleko v norme. Nema vobec zmysel riesit invertor. Po 10-15 rokoch aj tak kupis novy kompresor, ale skor preto ze odidu loziska a bude novy/lepsi typ.
Odpovedať
@majkoj vieme to vytiahnut z RJ je tam pocet startov atd
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx ved ja ho ani neriesim :), len stale citam aky je invertor super tak ma zaujima realita.
Odpovedať
@majkoj z technologického a čisto logického hladiska je jednoznačne lepší invertorový motor ale samozrejme nie vsade sa hodí tam kde treba modulovať tak nieje o čom
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek no nie je :), pravdepodobnost ze zlyha je vacsia. Jednak je tam elektronika navyse a pri zmene otacok je casto problem s mazanim. Okrem toho pre ma je daleko prijemejsie, ked ide kompresor 20 min a potom hodinu stoji, ako ked invertor sa snazi bezat stale.
Odpovedať
@majkoj Nerád sa Vám chlapci miešam do odbornej diskusie. Keď tú hodinu scroll nepôjde, využíva sa naakumulované teplo v podlahovke, alebo okruhu rádiatorov? Je to nastaviteľné, koľko zopnutí urobí za nejaký čas pre predĺženie životnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk pri invertore sa vyuziva akumulacia podlahovky, pri on,off sa pouziva akumulacna nadoba. Ano je nastavitelne ako dlho musi kompresor stat, kym sa znova zapne.
Odpovedať
@majkoj toto som našiel ako porovnanie on/off-scroll-inverter: http://www.climaveneta.com/en/newslet... snažím sa to všetko pochopiť, nech viem ktorý typ tč sa vôbec oplatí, aj vzhľadom na otázku vyššieho výkonu, čo som sa pýtal vyššie
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk tie kadejake papiere, specialne tie s oznacenim tajne, treba brat z rezervou :) . V zasade by som ja bral inverter ak sa jedna o vzduch voda a pri zem voda by som bral obycajny . TC by som bral na mieru, predimenzovane je len na ostaru.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?