Tehla Leier

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na izolačné vlastnosti tehly Leier 45. Mám na mysli jej priepustnosť tepla. Neviem či som sa vyjadrila správne, ale ide mi o to zistiť či sa nám oplatí dávať okná trojsklá k tehle 45(leier), v pomere k priepustnosti tepla a jej izolácie. Poprípade, kde by som také informácie našla. Dúfam, že som sa vyjadrila dobre :-) , za všetky odpovede ďakujem.
Odpovedať
Dnes su trojskla standart, ine sa pomaly ani nevyrabaju. Takze neries ci trojskla, radsej porozmyslajte nad zmenou hrubky tehly
Odpovedať
@leronka ja mám dom z tehly Leier, ale toto som vôbec neriešila. Obvodové múry mám 30-tky + 10 cm zateplenie polystyrenom. Okná som dávala dvojsklo, úplne stačí.......trojsklo je už len biznis firiem, o 5 rokov bude už aj 4-sklo, aby na niečom dobre zarobili. Volakedy mali obyčajné okná a bolo dobre, dnes už nevedia, ako majú dať ľudí nalákať, tak nakecajú plno kravín okolo toho. Ved nebývaš na Aljaške, možno ani tam nemajú také okná ako si dávajú tu v miernych podmienkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvinka.ja My sme sa radili ohľadom okien a musím povedať, že cenový rozdiel medzi dvojsklom a troj, nebol horibilne vysoký. preto sme sa rozhodli pre troj, aj tu som prešla diskusie a každý riešil, že do novostavby je lepšie dať troj. My už máme domček postavený zo 45. zatepľovať nebudeme, len na fasádu pôjde kameň. Keď si zoberieš ešte omietku z vnútra a von, tak bude mať dom múry zhruba pol metra :-), myslím že je to viac ako dosť. ten koeficient priestupnosti tepla som riešila, len preto lebo o tom hovoril pán, ktorý nám prišiel zamerať okná a ja som sa ho pýtala na tie pásky, ktoré sa teraz majú dávať na izoláciu. Človek je nakoniec z toho všetkého len viac domotaný. ale s manželom sme sa rozhodli, že pásky dávať nebudeme, budeme okná izolovať klasicky a dáme polystyrén. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp Tehla 45 cm, nie je podľa teba dosť? veď sa nato nahodí ešte omietka zvnútra aj z vonka tak bude mať dom skoro pol metrové steny. :-.
Odpovedať
@leronka ta tehla je zbytocne drahe a pritom neefektivne riesenie. Ale o tom su tu uz popisane desiatky prispevkov ako ma vyzerat skladba steny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp Tak toto počujem prvý raz :-| , my sme sa stretli len s názormi, že tá tehla je dobrá a že sa to oplatí. my sme ju kúpili v akcii cez známeho a nevyšla ná o dosť drahšie ako 38. Kde by som našla niečo z tých diskusii aby som si to prečítala.
Odpovedať
@leronka pozri si temy kde sa hovori o hrubke zateplenia domu, tam je to rozpisane uplne presne. Hruba tehla sa uz nezatepluje kedze na to nieje priestor, tym padom tepelny odpor steny je relativne maly- normu sice splna, ale norma je storokov za opicami v tomto smere. Tie zvasty vyrobcu, ze 45 tehlu netreba zateplovat su len krasne reci, aby ju vobec predali dakomu. Ked das tensiu tehlu + hrubu izolaciu, tak cenovo ta to vyjde velakrat lacnejsie ale tepelny odpor steny je minimalne 2 nasobny. A to potom uvidis pri uctoch za kurenie :-D
Odpovedať
@leronka Typická blondínka..... :-p
Odpovedať
@2timi2 mas pravdu, splna podmienky normy STN 73 0540: 2002, kde min hodnota odporu vonkajsej konstrukcie R= 3 co je ZALOSTNE malo. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 Typický mačo :-p :-p :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leronka ...cmuk :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Najprv k tvojej primárnej otázke - z pohľadu tepelnej izolácie sa trojsklá oplatia vždy a dnes je už cenový rozdiel fakt minimálny. A teraz k tej téme zateplenia. Aj hrubšie murivo sa dá zatepliť, len to má svoje špecifiká. Podstatou problematiky zateplenia je zvýšenie teplného odporu konštrukcie, zabránenie tepelným mostom a vyhnutie sa kondenzácii pár v konštrukcii t.j. rosný bod mimo muriva. Áno vo vašom prípade je o dosť ťažšie sa mu vyhnúť, ale zase dobré ho je minimalizovať na čo najmenej dní v roku. Neviem kde bývate, ale keď som si to tak hodil do softu tak ešte pri mínus 14 stupňov by ste s 20 cm grafitovým polystyrénom mali rosný bod mimo nosnej konštrukcie (áno uvedomujem si hrúbku stien, ale bohužiaľ v záujme nižších nákladov na vykurovanie a stabilnejšiu interierovu teplotu by som to urobil). Najideálnejšie by bolo spraviť difuzne otvorenejšiu skladbu zateplenia, ale povedzme si to otvorene bolo by to o rád drahšie. Vo vašom prípade sa však budete dosť musieť pohrať z detailami, nakoľko čo som si pozrel váš album nevkladali ste dodatočnú izoláciu do vencov, murovali ste trochu starosvetsky na hrubšie buchty (to sa zase prežiť dá ak sa potenciálne škáry dobre prekryjú a zatiahne sa to omietkou), základy budú potrebovať zatepliť aspoň 30 cm pod úroveň terénu, obalil by som aj pomurnice, nakoľko to podkrovie máte obytné (tam potom aspoň 40 cm mineralnej vaty), proste minimalizovať dopad tepelných mostov, ostenia okien by som doplnil 2cm XPS a okná osadil na hranu muriva aj kvôli lepšiemu presvetleniu atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevosk Fúha tak to si ma zaskočil :-( . Vidíš ak to robí človek laik tak to tak dopadne. No uvidíme ako budeme pokračovať ďalej, ale zatepľovať určite budeme, len sa musíme rozhodnúť čo a ako. ďakujem za odpoveď :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 No ešte že :-p
Odpovedať
@leronka ja by som neskôr možno aj viaaaac... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 Naozaj? Zaujímavé :-D
Odpovedať
@leronka ...aj pre Teba? Páčilo by sa Ti to? :-o
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?