Staval niekto Trend 270 od Prodomu?

máte niekto skúsenosti so stavbou katalogoveho domu Trend 270 od firmy Prodom. privítala by som každú vašu vychytávku poprípade zlú skúsenosť. ja chcem začat na jesen :-)
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Ahoj, my uz mame postaveny dom trend 270 od prodomu, momentalne pracujeme na vnutornych omietkach, dufam,ze si si vedoma, ze ma zvyseny strop v obyvacke, mame tiez krb a pol domu podpivniceneho, do povaloveho priestoru nad kuchynou nie je v projekte nacrtnuty vchod. V projekte chyba vnutorna instalacia plynu. Ak mas nejake otazky napis.
Odpovedať
Tak,my prave tahame mury-z tehly 38.Stvrt domu mame podpivniceny-vchod z vonku,z garaze bude izba s dverami pod schodami,cim sa schody posunu asi o tri schody smerom k vchodu,nad obyvackou bude montovany strop ako vsade,a inak riesime okna,ale tiez by som sa z dakym poradil o tomto dome.
Odpovedať
tento týžden som zacala základy. ako mate riešené wc ja by som chcela ubrať z garáže asi 90 cm lebo sa mi zdá veľmi malá kúpelka. je to postačujúce? ako si riešil vnútornú inštaláciu plynu. v ktorej časti máš ten krb my uvažujeme v obyývačke pri vstupe do tej malej chodby (kde je wc a spálna) akú más strešnú krytinu ked tam je sklon 20 stupňov my uvažujeme zvýšiť sklon na 25 stupňov . čo mi poradíš? dakujem
Odpovedať
Gratulujem k zacati stavby,je pravda aj manzelke sa zda byt ta kupelka mala,ale nechali sme ju tak,posunut ju mozes ale prediskutuj so statikom lebo vrchna priecka kupelky je presne na dolnej priecke 25 cm.Komin taham od pivnice pod izbou vedla obyvacky a tiez ho planujem dat tam kde aj ty..strecha? tak ja som zatial na strčeche nemenil nic,tych 20 perc sklonu neriesim,nechcem moc nadvihovat vysku domu,skor mam dilemu aku krytinu dam ale skor som nakloneny za lahku plechovu ked je taky maly sklon a bez stolice,trosku mam obavy aj s upevnenia pomurnice nad obyvackou...kde to staviate ? ja viem ze su dake domy postavene v Svätom juri aj som sa chystal tam pozret ako vyzera v skutocnosti ale zatial som nemal cas,ale velmi ho chcem vidiet.Okna si neménila? co si este menila ? Robert
Odpovedať
my staviame pri topoľčanoch. ja som tento nás dom videla v Hlohovci a tiež v piestanoch. chcem potiahnuť strop až do obývačky nad jedálen. a tam tiež sedenie. okna sme zatial nemenili iba do garaže dávame.
Odpovedať
A mozes mi prosim povedat presne kde v hlohovci alebo v piestanoch ,siel by som ho kuknut,urobit si vylet a mozno kuknut aj k Vam.
Odpovedať
na začiatku hlohovca od piestan hned prvá ulica v zákrute do lava je výstavba nových domov nájdes to tam.
Odpovedať
v piestanoch od centra mesta smer slnava tiez výstavba nových domov
Odpovedať
Ahojte. Tiež som si vybrala tento projekt, ale zatiaľ som vo fáze plánovania, pretože mi musia najskôr dotiahnuť na pozemok IS. Chcela by som niekoľko úprav, len neviem, či sú realizovateľné. Ten povalový priestor nad kuchyňou by bolo fajn využiť. Krb chcem tam, kde Vy. Plánujem si dať prirobiť zimnú záhradu a vzadu tiež balkón. Zadnú časť garáže (keďže garáž bude moja pivnica - máme vysokú spodnú vodu) chcem ako technickú miestnosť s bočným vstupom zvonku a možno tam niekde aj umiestniť kotol, lebo je to blízko ku obom kúpelniam. Chcem sa Vás spýtať, či si nechávate nad obývačkou zošikmený strop a ak áno, či ste nerozmýšľali nad strešnými oknami. Mohlo by to celkom fajn vyzerať. A ešte, či ten šikmý strop na poschodí veľmi nezmenšuje miestnosť alebo je tiež mierne zvýšený.
Odpovedať
cauko trend-acka.mne sa paci povalovy priestor tiez nad kuchynou a kedze nechcem vysoky strop aj nad obyvackou tak idem mat aj tam stop a takto budem mat dost miesta na ukladanie veci...to by aj mna zaujmalo ako to vyzera v tej casti obytneho poschodia z vyskou,kedze ma mensi sklon
Odpovedať
Vy to budete vedieť skôr, keďže u mňa je to beh na dlhé trate :-) Robitusi, kde urobíš vchod na povalu? Pri vyústení schodiska alebo v prednej izbe zo šatníka? Ten vstup schodiska je tam zvláštne značený. Mohla by to byť aj galéria? To by bolo niečo pre moje dieťa. Stále odo mňa lúdi tyč z poschodia, aby sa mohol spúšťať do obývačky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nazdar Trendaci270, my staviame pri KE, momentalne sa pracuje na kureni, ten sklon 20 stup. je fajn,bramac krytina (cervenohneda),komin pre krb je umiestneny presne tam kde spomenula "kloden", Povalovy priestor nad kuchynou je 202cm a zmensuje sa na 53cm,takze na ukladanie veci tam bude dost miesta, my tam budeme mat zavesny kotol, tiez sme presvetlili horne schodisko sklobetonom,denne svetlo sa tam velmi zijde. V obyvacke mame zosikmeny strop, zatepleny knauf vatou 14cm / 6cm s Al.odraz.foliou a sadrokartonom. Ja si myslim,ze dolne WC je postacujuce (aspon usetrite na drahych obkladackach :) Tiez sme dali urobit okno do garaze,presne take ake je v dolnom WC.
Odpovedať
Článok sa načítava...
lubosh55 - dali ste sklobetón do toho úzkeho pásu, ktorý zostáva medzi stretávajúcimi sa strechami? Tiež som nad tým rozmýšľala.
Odpovedať
Profilova fotka
nie,,, sklobeton sa nachadza v murive, ktore oddeluje spalnu a schodiste,na pravej strane pred vchodom do povaloveho priestoru,(svetlo ktore prenika cez balkonove dvere prenika cez sklobeton na schodiste).
Odpovedať
To môže vyzerať veľmi dobre. Tam, kde som ho chcela ja sa asi ani nedá umiestniť.
Odpovedať
Profilova fotka
Este dve zmeny,na ktore som zabudol. V zadnej izbe - dvere do zahrady sme nahradili oknom. A v obyvacke sme zamurovali okno (zadna strana domu),u Nas je zadna cast domu orientovana na sever.
Odpovedať
lubosh,strecha sa stavala v pohode? myslim ci vsetko sedelo a ci tram ,ktory je ktory je upevneny z boku na veniec ci je to v poriadku...dodrziaval si vsetko podla projekty,ci boli este dake drobne upravy?(strop,rozmiestnenie rozvodov v kupelni,stresne okna a pod.) ja prave idem robit strop-porotherm,salovanie dosky vo vstup. chodbe....s tym sklobetonom si to vyriesil super.
Odpovedať
Profilova fotka
Chlapi co Nam staviali strechu,povedali,aby sme tie tramy dali trosku hrubsie, ako bolo v projekte a tak sme aj spravili, nepamatam o kolko hrubsie, inak strecha drzi v pohode, dali sme tam aj 3 stresne okna velux kyvne otvaranie, no odporucil by som radsej vyklopno-kyvne otvaranie. Do hornej kupelne davame rohovu vanu 170/110. Stropy su riesene nosnikmi a betonovymi dielcami okrem vstup.chodby tam boli pouzite salovacie dosky. Teraz makame na kureni ;-)
Odpovedať
pre "trend 270" kedze ja budem mat povalu aj nad obyvackou tak vstup na povalu budem mat rovno s chodby pri usti schodista. "lubosh" velmi rad by som chcel vidiet dom ako vyzera,ine je projekt a ine skutocnost,co by si povedal keby ssme sa dohodli aby si mi ukazal domcek...som sice z martina ale urcite by mi za to stalo cestovat na vychod.
Odpovedať
Profilova fotka
OK, velmi rad Ti ho ukazem, mozem Ti tiez poslat nejake fotky na email. Ako vyriesis kurenie?,Ja som sa rozhodol pre "falosnu" podlahovku do obyvacky,kuchyne a kupelni.
Odpovedať
Tak kurenie: naplanoval som si dvojkomin ktory vedie cez spalnu,jedna vlozka bude na krb umiestneny v obyvacke a druhy otvor bude zalozny popripade pec na pevne palivo-komin ide od pivnice pod spalnou,inak planujem mat v pivnici plynovy kotol a klasiku radiatory-zatial tak planujem..a chcem mat pripravene aj vyvody na slnecne kolektory pre buducnost ak sa stat rozhodne lepsie podporovat tuto energiu..a inak samozrejme spiatocky tiez v kupelni.
Odpovedať
Lubosh, čo je to "falošná" podlahovka?
Odpovedať
Profilova fotka
"Falosna" - lebo su tam aj radiatory - Ta voda co sa vracia z radiatora spat do kotla na ohriatie,pojde po podlahe vo vlnovkach, takze vyhreje aj podlahu. Tiez sa to vola "spiatocka" ako spomenul robitusi. Este podotknem,ze ak nemas zapnuty radiator,tak nebude tepla podlaha.
Odpovedať
Čiže podlahovka vybehne cez radiátor a vráti sa späť. To je šikovné a šetrné :-)
Odpovedať
Ahojte, tí čo už máte postavené. Aká je prosím minimálna a maximálna výška izieb na poschodí? Nemyslím nad kuchyňou, lubosh to tu už napísal, ale v izbe. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
okolo 3,24m a 1,60m
Odpovedať
lubosh,posli mi prosim na mail robert.raf@zoznam.sk dake fotky alebo sa dohodnime kedy by mohol prist do Kosic a vidiet tvoj Trend
Odpovedať
Ahojte. Ako odhadujete náklady na stavbu? Je to približne tá suma, ktorá je uvedená v prodomáckom katalógu alebo sa to navýši? Všetci ma strašia, že mám počítať s 1,5 násobkom uvedenej ceny na kľúč. Ak to máte poznačené, budem Vám vďačná, ak napíšete, koľko Vás vyšla hrubá stavba a koľko to vychádza celkovo. Pozemok už je na spadnutie a tak prepočítavam, či na vysnívaný Trend vôbec budem mať. Ďakujem vopred za odpoveď a spätne aj luboshovi :-)
Odpovedať
Ak chceš šetriť, tak si nedávaj dom robiť na kľúč, ale daj si urobiť hrubú stavbu a jednotlivé profesie si zabezpečuj sama, tak veľmi veľa ušetriš. A daj si urobiš cenové ponuky, aj 5 firmám a ktorá Ti bude vyhovovať, tú si vyber.
Odpovedať
Ferka511, sama dobre vies, ze ked ti stavia dom firma na kluc, zodpoveda za kvalitu. ked ti kazdu jednu vec robi niekto iny, este nedajboze bez blocka, tak to aj vyzera.....staci si pozriet niektore albumy tu na streche....a este, takmer nikto zo svojpomocnych si do nakladov na vystavbu nezapocita benzin, telefonne ucty a jedlo pre majstrov...
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?