Odporúčame: Modrastrecha.cz Modrykonik.sk Mojasvadba.sk

Solbet, Porfix alebo Ytong?

31. dec 2011  •   • 
fotoportrét
fotoportrét
niedermayer
Registroval sa 1. novembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 21 príspevkov a 2 albumy. Okres Komárno.
 Neviem sa rozhodnut, vie mi niekto pomoct? Zatial som dostal ponuku:

Ytong Lambda 375 za 4.30 Eur
Porfix Plus 375 za 3.30 Eur
Solbet 380 za 2.90 Eur

Solbet je cenovo zaujimavy, ale oplati sa vobec? Ma s nim niekto nejake skusenosti?
31. dec 2011 o 18:08  • Odpovedz  • Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
blacksr
Registrovala sa 19. apríla 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 3898 príspevkov a 1 album.
 @niedermayer Dobrý večer. Informácií je tu na mraky. Či chcete alebo nie, budete musieť si o tom prečítať. Keby sme aj každý napísali špeci odpoveď pre Vás, len by pribudlo vlákno podobné tým, ktoré tu už sú. Neexistuje všeodpoveď.

http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/co-hovorite-na-porfix-plus-jeho-vlastno...

http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/stavat-bungalov-z-ytongu-alebo-solbetu/...

http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/co-by-ste-odporucili-ked-nechceme-dom-z...

Vložila som tam aj pomôcku, podľa ktorej si zistíte, čo je najvýhodnejšie.
31. dec 2011 o 18:23  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
niedermayer
Registroval sa 1. novembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 21 príspevkov a 2 albumy. Okres Komárno.
 Dakujem za linky, ale aj tak som sa nic nedozvedel. Ma uz niekto postaveny dom zo Solbetu?
31. dec 2011 o 18:31  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
blacksr
Registrovala sa 19. apríla 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 3898 príspevkov a 1 album.
 @niedermayer Skúsenosti tu už ľudia dávali.
31. dec 2011 o 18:46  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mio23
Registroval sa 24. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 855 príspevkov a 4 albumy. Poprad, okres Poprad.
 ani jedno. Ked tak, tak murivo, ktoreho hrubka nepresiahne 25cm a vyhnut sa porovitym veciam emoticon .. Treba mat aj na mysli, ze to co je drahe, moze byt horsie ;) Porovity material bude praskat emoticon urcite bude sadat emoticon Treba navstivit 15-20 rocne domy z kvadrov emoticon to je ta realna skusenost. Zaujimavy clanok: http://www.pasivnidomy.cz/pasivni-dum/architektura/jaky-bude-v-cr-dalsi-osud-...
31. dec 2011 o 19:45  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 608 príspevkov. Okres Bratislava.
 @mio23 dobry clanok
ale asi s nim vela ludi suhlasit nebude emoticon
31. dec 2011 o 20:18  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
adam_janka
Registrovala sa 9. októbra 2011 na modrastrecha.sk. Pridala 637 príspevkov. Okres Ilava.
 ...to si akoze zobrali na musku tehlu?.... "precital" som si len pod obrazkali... emoticon

...a k teme.... my sme sice dostali najnizsiu cenu na Solbete ale dalsia zaujimava suma vysla pre H+H.... 4.400e za komplet na nas dom+preklady+priecky ...murivo 250...
31. dec 2011 o 23:20  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 608 príspevkov. Okres Bratislava.
 @adam_janka treba precitat
31. dec 2011 o 23:24  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
adam_janka
Registrovala sa 9. októbra 2011 na modrastrecha.sk. Pridala 637 príspevkov. Okres Ilava.
 @kriloter - ci praska ju alebo nie... najdu sa tu ludia co povedia ze aj Ytong praska a dokonca ze straca po case svoj objem...
1. jan o 01:12  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petogen
Registroval sa 10. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 132 príspevkov.
 Tento clanok, na ktory dal link vyssie mio23, mi pripomina situaciu s autami na benzinovy/naftovy pohon. Su k dispozicii lepsie, efektivnejsie, menej znecistujuce pri vyrobe materialy (pohony vozidiel) s lepsimi vlastnostami, ale masivna reklama, provizie, silny lobing a celosvetovy biznis pohybujuci sa v astronomickych sumach brani rozvoju, prieniku a rychlejsiemu rozsireniu novsich a lepsich technologii a materialov v tychto odvetviach. Peniaze hybu svetom ci chceme, ci nie.
1. jan o 01:21  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
oscipovsky
Registroval sa 28. apríla 2009 na modrykonik.sk. Na modrastrecha.sk pridal 349 príspevkov.
 @mio Velmi dobry clanok, min. v tom ze lepenie do PU peny s tak malou plochou na loznej skare ako aj obrazok s obostavanym priestorom tehlami uz rozhladeneho cloveka nalomi. @niedermayer Ak by ludia videli porovitu izolacnu tehlu pre obvodove mury z pred 50 rokov tak by si v zivote nekupili to co vyrabaju teraz. Tie male struktury nemozu dosahovat potrebnu pruznost pre posobenie sil v konstrukcii. Ak by som si mal vybrat tak rozhodne medzi drevom alebo betonovymi tvarnicami pripadne kombinacia oboch. Potrebujete urobit nosnu konstrukciu, izolovat budete inymi materialmi.
1. jan o 09:22  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katarinasc
Registrovala sa 5. júla 2010 na modrastrecha.cz. Pridala 72 príspevkov.
  • Staviam dom
    Slovensko
 @oscipovsky zaujimavy nazor.....co povies na zdravotne hladisko, radiacia......tehla, ytong, beton.....
3. feb o 22:35  •  stavia dom  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pr (46 r.)
TatraDomy s.r.o.
Pavol Radoš PRO

Stavebné a montážne firmy - Okres Trenčín
3
 @katarinasc ..veľmi jednoduché..zožen si dozimeter a prilož ho..garantujem ti že radiaciu nebude ma´t ani Ytong, ani beton, ani tehla, ale..... emoticon
4. feb o 00:44  •  stavia dom  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
smajchel (36 r.)
Registroval sa 6. januára 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 19 príspevkov. Okres Námestovo.
  • Staviam dom
    NAMESTOVO, Slovensko
 daj si termalicu a nemas co riesit.Prakticky je to ytong za cenu porfixu.porfix by som nedaval ak mas moznost za tu istu cenu si vyber poriadny material a nie bordel z popolceka .Alebo potom tehlu.Na solbet som nepocul dajake velke chvaly,ale nemam s nim skusenosti.ja mam termalicu a keby som mal stavat druhy krat znova by som ju bral
4. feb o 19:07  •  stavia dom  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
niedermayer
 Vybral som si Ytong. Ďakuejm všetkým za info.
5. feb o 09:44  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Najprv sa prihlás alebo zaregistruj. Trvá to len chvíľku...
(Zavri tento oznam)