Prezimovanie stavby

Je treba nechať zastrešenú stavbu cez zimu prezimovať. Chystáme sa v júli-auguste na strechu a potom nevieme, či okná dať ešte tento rok alebo to nechať na jar.
Odpovedať
@pariska512 radil by som az na jar. nakolko mozu dostat nohy a takto ti lepsie stavab vymrzne a vhkost lepsie vyjde von z muriva nez keby si ju mala zavretu oknami a vnutri nekurila
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 dobra otazka aj ja nad tym stale rozmyslam :-| no a co ak uz budem temperovat je adekvatne ist dalej alebo aj v tomto pripade pockat na jar :-|
Odpovedať
antoniab, pozerala som tvoje fotečky a sme na tom tak isto ako vy. Taktiež sme začali s výkopovými prácami v apríli, teraz pracujeme na strope nad prízemím. Ak nám to pojde takto ďalej, možno júl-august začneme chystať strechu a potom sa nám nechce čakať až do jari. Vybrali ste si veľmi pekný projekt, trošku mi pripomína ten náš. Aspoň pohľad zpredu. My máme tiež polský projekt z Archonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 @antoniab Ahojte dievčatá, ak sa môžem zapliesť do Vašej debaty...my sme začali stavať 23.4.2010, na jeseň sme urobili krov a celú strechu s komínom a nakoniec sme v októbri dali aj okná. Vchodové a garážové dvere sme urobili len také provizórne, aby sa už dovnútra nikto len tak nedostal a myslím, že stavba pekne aj tak vymrzla...Sem-tam sme to chodili otvárať, ale inak nič...v januári tohto roku sme už robili vo vnútri kúrenie, vodu, odpady a elektriku :-) V marci už omietky :-) A snáď o dva mesiace sa budeme sťahovať :-) Držím Vám palce :-)
Odpovedať
Ahoj Martinka, no si ma potešila. Aj my to asi takto spravíme. Ak by sa nám do septembra podarila strecha, tak je škoda čakať s ďalšími prácami až do jari. Môžem sa spýtať aké máte kúrenie? My by sme chceli podlahové ale neviem či by sme ho mohli spraviť už tento rok. Samozrejme predtým by sme dali okná a možno i dvere. Je to vhodné robiť na zimu, myslím tú podlahovku?
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 ak urobis kurenie mala by si uz temperovat /aspon trocha kurit/ lebo ak to bude vsetko natlakovane a napustene vodou tak ti to moze v zime popraskat jedine ak by ste to nenapustili vodou len urobili ale to je len moj laicky pohlad na vec a zas aby ti to nepokradli ak nebudu dvere :-| tiez dumam co ako ale asi rozhodnu peniaze ked budu pojde sa dalej ked nebudu bude sa stat :-p
Odpovedať
@antoniab skúsim sa poradiť s nejakou firmou čo robí podlahovku. Ale ak to nenapustíme vodou tak si myslím že to prežije zimu. Okná by sme dali tento rok a vstupné dvere aj garážové spravili len provizórne tak ako písala martinka15. A ak budú peniaze tak by sme hádam spravili aj nejaké tie podlahy.
Odpovedať
@pariska512 myslim, ze ak uz uvazujes o kureni, tak vchodove dvere a okna by uz mali byt hotove. Ved pred tym, treba mysliet na rozvody vody, elektriny, odpady...my dokonca ideme podlahy robit az ked sme spravili omietky.
Odpovedať
@macka23 tak jasné že najskôr pôjdu okná a dvere resp.len provizórne a potom podlahovka. Vy máte tiež podlahové? Môžeš mi napísať ako to u Vás prebiehalo - chronologicky. díky
Odpovedať
@pariska512 nerozumiem preco provizorne dvere?! nebudete sa bat, ze vam nieoc ukradnu? Vlani na jar sme zacali stavat, v lete strecha, na jesen okna a vchodove dvere, alarm, v zime rozvody elektriny, na jar rozvody vody a odpad, teraz sme dokoncili vnutorne omietky. Nasledovat bude izolacia do podlahy /EPS asi 22cm/ na to podlahovka a potery. Potom izolacia do stropu, zaklop na povale, sadrokarton...a tak dalej.
Odpovedať
no macka ale Vám to ide dobre. My sme začali 1.4., teraz dokončujeme strop a tak júl-august by sme chceli dať strechu. Keďže som počula rôzne názory na prezimovanie stavby, nie sme si istí či okná a dvere dať ešte tento rok alebo nechať stavbu otvorenú prezimovať. No po viacerých prečítaných komentároch to vyzerá že asi do toho s tými oknami a dverami pôjdeme ešte tento rok.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja uvažujem podobne, chcel by som mať pred zimou uzavre´tú HS. Stavba sa začne realizovať cca auguste a v oktorbri by mala byť pod strechou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?