Máme malú vlhkosť v dome

Profilova fotka
mam lamda375 podlahovku krb a len 20% vlhkost
Odpovedať
Profilova fotka
urobiť kontrolu vlhkomeru, taká vlhkosť sa dá dosiahnuť len v sušiarni
Odpovedať
Profilova fotka
mam 3 prizemie 20% podkrovie 35% až 40% vysušena sliznica......... teplotu mam okolo 22až24 st
Odpovedať
Profilova fotka
mam 3 prizemie 20% podkrovie 35% až 40% vysušena sliznica......... teplotu mam okolo 22až24 st ;-)
Odpovedať
Ak mate malu vlhkost, tak ju treba umelo zvysit. V zime je suchy vzduch a ked je stavba nie nova, tak je vzduch suchy. Aj v starsich tehlovych domoch byva sucho. Najlepsie je udrzovat vlhkost okolo 50%. Odparovce na radiatory su malo ucinne, pri podlahovke ich ani nevyuzijete, idealne je mat velku plochu vody, co sa dokaze odparovat, ale najjednoduchsie je pouzivat napr. ultrazvukovy zvlhcovac, idealne aj s regulaciou vlhkosti (nie intenzity odparovania, ale regulaciou - ze nastavim pozadovnu hodnotu a na tu mi to reguluje). Ide z neho studena para.
Odpovedať
Este ma napadlo, ze ako nudzovka sa da pouzit navlhceny uterak, ktory niekde zavesite v miestnosti, z ktoreho sa bude odparovat voda, alebo suste bielizen v suchej izbe.
Odpovedať
@ruter123 Ja by som nechcela mať tento problém. 20 % je nezdravé. Kúrite v krbe často a nasávanie vzduchu je z miestnosti? Okná tesnia? Koľko tesnení? Keby bol prvý apríl, myslela by som, že je to v rámci žartov, ale takto... :-. Podobné hodnoty sa namerali v renovovaných domoch (prvé pasívne) v Nem. a Rak, keď osadili riadené vetranie a vetrali v zime objemami 1/2 objemu domu!!! (inak to je normový údaj) a RV im klesli pod 30%. Potom sa od toho ustúpilo a začali vetrať podľa počtu osôb alebo vlhkosti, CO2, čo boli násobne menšie objemy.
Odpovedať
Profilova fotka
v krbe kurim každy den okna mam slovaktual 3 tesn...... skušam za krb do prieduchu som dal 2 pohare s vodou o 5% stupla vlhkost už na 25% :-.
Odpovedať
@ruter123 A to nasávanie máte odkiaľ?
Odpovedať
Profilova fotka
z interieru
Odpovedať
@ruter123 Myslím, že by to mohlo byť tým, lebo krb vycucáva vzduch a zákonite sa malými netesnosťami dopĺňa vzduch zvonku. Ten, keď sa ohreje, je zrazu schopný pojať do seba väčšie množstvo vody, a teda klesne relatívna vlhkosť v dome. Ak sa Vám chce a finančne Vás to nezruinuje, môžete skúsiť zopár dní nekúriť v krbe - či sa to upraví. Ale nezvlhčovať, aby boli ostatné podmienky ako teraz. ;-)
Odpovedať
@ruter123 - robia to prieduchy na toto nas upozornili v jedinej firme na vystave v BA, ked sme povodne chceli krb s prieduchmi, ze to velmi vysusuje vzduch nie je moznost urobit do krbu privod vzduchu zvonku? asi to narusi fasadu, robili nam to este pred fasadou sucasne s krbom a krbar vravel, ze na to ludia casto nemyslia
Odpovedať
No neviem, ale nasavanim vzduchu zvonku sa vzduch vnutri vysusuje. Vsak tak sa znizuje vlhkost v byte/dome, ked sa vetra, lebo studeny vzduch vonku ma v sebe malu vlhkost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pridavam sa ku kockam... nasi maju presne ten isty problem a je to kvoli krbu a prieduchom nemaju take tie ovladatelne co sa daju uzatvarat a vzduch nasavaju zvnutra... ja ked tam niekedy nahodou prespim tak musim mat pri sebe pri posteli litrovu flasu co ma tak vysusa... a aj tak sa rano budim s uplne popraskanymi perami..
Odpovedať
@durino Keď si krb nasáva vzduch na horenie zvonku, ovplyvní to vzduch v dome?
Odpovedať
@blacksr Ja som myslel vzduch na prieduchy. Videl som riesenie, ked si krb nasava vzduch z vonka ako na horenie, tak aj pre prieduchy. Cize cez prieduchy ide suchy a ohriaty vzduch zvonka.
Odpovedať
@durino Aha, čiže ten krb akoby "vetral", keďže privádza čerstvý vzduch... ale je to nekontrolovateľné... napokon ako vždy, keď je kúrenie a vetranie v jednom "míšku"... ;-)
Odpovedať
Dobrý den. Řešení každého problému je velmi jednoduché, i když se na první pohled zdá paradoxní, až debilní. Na první pohled je jasné, že je to způsobeno krbem. Předložím Vám alternativy, které máte k dispozici a můžete si vybrat: 1. Přestaňte topit krbem a zapěnujte komín. Výsledek se dostaví během několika dnů. 2. Topte dál krbem a pořiďte si ultrazvukový zvlhčovač, nejlépe do každého patra jeden. Výsledek se dostaví okamžitě. 3. Udělejte z obýváku květinářství plné velkolistých rostlin, které za den spotřebují na zálivku aspoň 2 l vody. Výsledek se dostaví okamžitě 4. Trvale rozvěšte po bytě mokré prostěradla, či sušáky plné prádla ( musí být trvale mokré ). Výsledek se dostaví okamžitě 5. Uprostřed obýváku udělejte fontánu, které pojede nepřetržitě a bude tryskat 2 cm pod strop. Výslek okamžitý 6. Udělejte separátní přívod vzduchu pro krb, pokud to krb umožňuje, pokud ne, tak si takový pořiďte a body 1 - 5 ignorujte I když bod č.6 je nejlepší řešení i z hlediska hygienického, tak vyhoví i č.2 a 3, případně jejich kombinace. Tak to asi i dopadne. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Pekný večer. 2 roky kúrime s krbom + podlahovka, dom bungalov 140 m2. krb 14 kw, bez priduchov. K suchému vzduchu doporučujem, my to máme kúpené a nevieme si to vynachváliť ! Na webe je veľa info ohľadne tohto výrobku Boneco 2055D, je to Svajčiarsky kvalitný výrobok, netreba kupovať drahé hepa filtre a pod. 1 za rok 15 eur,- treba vymeniť striebornú tyčinku, ktorá zneškodní cca 600 druhov baktérií vo filtrovanej vode, zachytáva prach a prečisťuje vzduch - cítite sa ako pri vodopádoch. A pri chorobách tiež pomáha, rodina sa menej infikuje od ost. členov. Hľadajte a čítajte o výrobku, priadne sa pýtajte ! PS: čierny výrobok je digitálny a bolo k tomu zadarmo vlhkomer, alebo si treba zakúpiť domácu meteo stanicu /tiež užitočná vec/ na začiatku 1-2 mesiace bez Boneco sme mali okolo30-35 % vlhkosti a teraz optimum 50-55 % http://www.youtube.com/watch?v=V4wfRx... http://www.najnakup.sk/Porovnaj_zvlhc...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?