xmarekx
(28 r.)
|
Registroval sa 29. marca 2011 na modrastrecha.sk.
Pridal 48 príspevkov.
-
Prestavujem byt
okres Piešťany
|
|
xmarekx
Presne toto som riešil. Drážkoval som si celý 3i, rozhodne by som nič nedával do líšt, aj z bezpečnostného hľadiska, nikdy neveiete kedy odrastené decká to strhnú alebo pod. a čo sa týka čistoty priestoru, tak určite zasekať. Ja som to robil sám a trvalo to asi 4 dni po 5 hod denne. Najskôr flexou s diamantovým kotúčom narezať 2 drážky cca 2,5 cm od seba v závislosti od počtu káblov. Hĺbka drážky aspoň 2 - 2,5 cm. Dá sa to zvládnuť bežnou 115 mm uhlovou brúskou a diamantový kotúč aj z kaufu za 5 € vydrží na jednu izbu. A potom už len buď vŕtacim kladivom odraziť betón z drážky. Samozrejme vchod plný plný dôchodcov , tak ma teraz odvtedy majú radi. Otvory na zásuvky jadrovým vŕtakom priemeru 73 mm, postačí aj nejaký za 15 € , vyvŕtal som sním okolo 25 otvorov do ŽB triedy C 20/25 a vylomil som max jeden zub. Na naťahanie káblov, svorkovanie a zapojenie ističov a vypínačov rozhodne privolať elektrikára. U mňa si vypýtal 200 € za komplet a to ešte aj sem tam nejakú drážku urobil. Zásuvky si šikovnjší dokážu aj sami zapojiť.
|