Odporúčame: Modrastrecha.cz Modrykonik.sk Mojasvadba.sk

Neplatič za prenájom bytu

2. feb 2012  •   • 
fotoportrét
fotoportrét
mravec32
Registrovala sa 2. februára 2012 na modrastrecha.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Trenčín.
 zdravím.mám problém s mojim nájimníkom. Uz nezaplatil za 3 mesiace nájomné, predtým tiež to bolo s ním tak, že vždy meškal, ale doplatil, no teraz už nemam trpezlivosť, pretože sluboval a nedodržal už opakovane termín platby, no teraz už ani neodpovedá na telefonát, výzvy. 2 výzvy som mu už pýsomne osobne doručil,mal tam termín na zaplatenie dlžnej sumy do 31.1. 2012 no do dnešnéhpo dna tá suma nebola uhradená. Je neaká páka ako z neho dosťať nedoplatené nájomné a ako ho dosťať z vlastného bytu? Pomože mi v tom polícia pri vysťahovaní a súd pri vymáhaní dlžného nájomného, alebo existuje neaká rýchlejsia cesta napr. vymáhačska firma atd.?
Chcem sa spýťať ,ako mám ja postupovať v mojom prípade podla vás, ako ste to vy riešili? Dakujem za odpoved a každú radu.
2. feb o 07:58  • Odpovedz  • Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
bibi78
Registrovala sa 10. augusta 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 142 príspevkov.
 @mravec32 je mi Ta uprimne luto. presne viem, o com pises, aj my sme mali takych najomnikov, 2 mladasov z vychodu, ktori boli chronicky v sklze a nakoniec odisli s dlhom takmer 1000 eur a cokolvek sme skusili, nepomohlo. nas znamy pravnik nam odporucil vykaslat sa na sud, pretoze by sme si iba dokazali vlastnu pravdu, ale cele by nas to stalo viac, ako by sme zinkasovali... ale mozno niekto skusenejsi Ti da nejaku radu. vela stastia!! emoticon
2. feb o 08:04  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kollega
Registroval sa 6. októbra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 18 príspevkov. Okres Banská Bystrica.
 Uz je asi neskoro radit ti ,ze bolo treba zlozit zabezpeku ..... Ale to sa clovek pouci len ked je v strate po prvom neplaticovy. Na slovensku vymozitelnost prava - nulova sanca , iba cim najskor vystahovat , vymenit zamky ...
2. feb o 08:18  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pocem
Registrovala sa 10. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 3860 príspevkov. საქართველო - თუშეთი.
  • Už bývam v dome
    Brrrrratislava, Slovensko
 @mravec32 v prvom rade si treba uvedomiť, že ak náhodou u teba býva podnájomník tak, že ste to nenahlásili ako prenájom daňovému úradu (v zmysle legislatívy emoticon ) , je dosť rizikom volal policajtov...
Myslím, že sa treba s tou osobou ihneď dohodnúť na riešení - a uvažovať o čo najrýýchlejšom vyprázdnení bytu - prípadne, (na čo máš nárok, keďže ide o vašu nehnuteľnosť), vymeniť urýchlene zámok a ponechať si všetky veci čo tam bývajúci majú... je to možno dosť agresívny spôsob, ale zdá sa mi, že ľudia si zvykajú nedodržiavať dohody a nerešpektovať vlastníctvo a práva iných ..normálnych ľudí...
Držím palce emoticon
2. feb o 08:22  •  už býva v dome  • Odpovedz  • Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lea231
Registrovala sa 31. marca 2008 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 151 príspevkov a 1 inzerát. Rajka, Maďarsko.
  • Už bývam v dome
    Rajka, Maďarsko
 tak ti moji najomnici nechali sekeru len 170 Eur a plnu igelitku vzoriek avivaze+novy susiak na pradlo. asi ako zdrhali, zabudli na to emoticon viac sa neozvali a to bolo slubov, ze budu platit nacas. Nastastie ostatni boli spolahlivejsi co sa platieb tyka ale poriadku po odchode z bytu nie. mojej svagrinej nechali vietnamci dlh v 1izbaku na elektrine 40tis. Sk za rok.... skoro odpadla a samozrejme, ze zdrhli.
ja by som sa s nimi asi viac nebavila v tvojom pripade a vymenila si zamky,ked budu fuc. ved by sa ozvali,ze chcu veci. slusnostou a dobrotou zial clovek vela nedocieli v tomto pripade. drzim palce.
2. feb o 08:23  •  už býva v dome  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Najprv sa prihlás alebo zaregistruj. Trvá to len chvíľku...
(Zavri tento oznam)