Mušec v trávniku

Profilova fotka
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť, ako sa zbaviť buriny MUŠEC v novozaloženom trávniku? Zasiali sme trávu avšak máme tam samí mušec... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
mi hovor, ja to mám v celej zeleninovej záhrade akoby mi to tam niekto nasial spolu zo zeleninou....len trhať a trhať aj s koreňom.......minulý rok som to tam nemala, neviem odkiaľ to ku mne priletelo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mušec alebo Setaria viridis je jednoročná, lipnicovitá, jednoklíčnolistová rastlina, rýchlo sa rozmnožujúca semenami. Bofix ani iný chemický prostriedok určený na dvojklíčnolistové buriny je v tomto prípade neúčinný, nakoľko ide o jednoklíčnolistovú rastlinu. A akýkoľvek iný postrek by zničil aj trávu. Jediné možné riešenie, manuálne vytrhávanie, zabránenie náletom z neošetrovaných pozemkov. Kosiť v čase, keď ešte nekvitne.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk a čo postrek "Puma extra"? čítala som, že ho používajú aj do trávnikov... pustila som sa do ručného ničenia, avšak je to hrôza, keďže na niektorých miestach ani tráva nie je, len mušec a inde je zase prerastený s trávou... no hrôza...
Odpovedať
Profilova fotka
@martinaka3.5 Pumu používajú poľnohospodári pri burinách v raži a v jačmeni, konkrétne nie je napísané, či zaberie aj na mušec, ale je aj na jednoklíčnolistové iné buriny, preto treba najskôr vyskúšať na určitej vyhradenej ploche. Trávnik musí byť už silnejší. Aj pri postreku v raži sa používa až keď má obilnina od troch listov a viac. 2 hodiny po aplikácii by nemalo pršať. Vyskúšajte. Mušec je jednoročná burina, pokiaľ sa Vám ho podarí zlikvidovať aj trhaním a nedovolíte mu zakvitnúť, samozrejme, pokiaľ sa tiež nenachádza na susedovom pozemku, tak sa ho zbavíte.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Dakujem za informacie. Tiez mam tuto potvoru v novozalozenom travniku. Bofix nezabral, tak som sa do toho pustila rucne. Vzdy si spravim taku psychoterapiu, ze si sadnem na travnik a hodinu trham burinu. Pomaha to dusi a aj travniku. :-) Len som nevedela, ze sa to vola musec, potvora jedna...
Odpovedať
@martinaka3.5 ahoj, dnes som dostal cez upc Pumu extra čo som objednal z čiech.No dám ti vedieť ked budem po postreku z touto pumou, mám trocha strach že zničím aj trávnik, no ale to sa uvidí. Musím ale s tým ešte počkať lebo teraz prší :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bananarama ahoj, no ako, už si skúsil postrek?
Odpovedať
Vyskusala som Pumu extra, kupila som ju v 60 ml baleni v Hainburgu. Po 2 tyzdnoch po burine ani stopy a travnik je pekny. Najprv som postriekala, nechala tyzden posobit, potom pokisla a zvertikutovala. Vyzeralo to desne, ale po dvoch tyzdnoch je travnik opat pekny a bez buriny.
Odpovedať
@compra , my máme nielen mušec ale aj ježovku, tak tiež uvažujem že postriekam pumou, no doteraz som sa obavala že zničím aj trávnik... takže vďaka za pozitívne informácie :-)
Odpovedať
Caute. No nepísal som zatial ztoho dvôvodu lebo ten postrek potrebuje mať 2 týždne na pôsobenie, a bol som aj v Egypte medzi tým .Ano funguje to. Treba si však presne prečítať dávkovanie toho postreku ( puma ), netvrdím že to uplne zmizlo, ale si to zopakujem ešte raz. Rozhodne môžem povedať že to funguje, na a od čoho som sa najviac obával že mi to vypáli trávnik,-- nevypálil :-) Tak že do toho dámy a páni . Cafte
Odpovedať
pane bože.Co som komu urobil. Ja som zabudol na dávkovanie tej Pumy extra XD. Teraz som to chcel zopakovať postrek. Aaaaaaaa Nevie to niekto ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
10 ml/ 3 litre vody/ na 100 m2 ... http://www.hobbypredajna.sk/puma-extr...
Odpovedať
Neviem aký veľký máte trávnik, ale teda ja obrovský a vytrhávanie nepomohlo, chémiu som používať nechcela... ale nakoniec som musela... teraz nemám mušec a ani kus trávnika. Takže dosievam znova a mušec nerastie, už iba tráva. Treba je spraviť prípravu ešte pred založením trávnika. Viem že som vám týmto nijako nepomohla, ale aspoň som sa dozvedela rady, ktoré som doteraz nevedela. :) Držím vám palce. Burina je špina.
Odpovedať
Dedian mušec poznám ale čo je zo tá ježovka ? Tiež vytrhávam z trávy velé trsy nejakej agresívnej. Má hrubé listy, tmavozelené. Mne sa zdá, že je to nejaká degenerovaná kostrava. Nemáš foto ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jednoducha Presne tak, ježatka vyzerá ako kostrava a zničiť ju je pomerne také ťažké ako zničiť mušec, ale ak by bola výsadba z ježatky niekde na jednej ploche, celkom dobre pôsobí na oko, keď je pokosená. Je to však burina – nepríjemná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte, v jeseni (sept) sme siali trávnik...ak sa to tak dá povedať, lebo je tam veľa tejto buriny... ideme na likvidáciu. Ale mám otázku ohľadne šírenia sa tejto buriny. Moji dvaja susedia končia hrubú stavbu, takže ich netrápi či majú burinu a vonkoncom či presahuje aj k susednému pozemku, tým pádom ja budem mať burinu stále. Pomohlo by keby som dala na pletivo tu tkanú textíliu?? dakujem za odpovede.
Odpovedať
neviem ale fakt ani moji susedia ani my nepostrekujeme proti burine travniky, co vieme vytrhneme, ale hlavne kosime min. 1x do tyzdna. Prvy rok pri novozalozenom travniku nas to aj trapilo, ale ako pise rastlinky_sk, su vacsina jednorocne, cize pravidelnym kosenim a zhustnutim travnika na dalsi rok, uz burina nebude. vymrie, travnik ju udusi, nova sa nedokaze do husteho travnika zasiat. Podla mna len vydrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo problem ale je, ze ak pri blbom pocasi v zime travnik chyti nejaku plesen a na tych miestach mas ten bordel znova.
Odpovedať
to je pravda
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím Viete mi poradiť kde sa dá zohnať ten postrek Puma extra?
Odpovedať
Zdravim, asi po mesiaci hladania pumy som zistil ze na Slovesnku a Cesku je predajne len 5 litrove balenie za 250EUR, nakoniec som to vsak nasiel v predajni OBI, ale len v Rakusku alebo Nemecku, takze ak byvate v blizkosti hranic tak mate stastie, najblizsie OBI je v Bad Deutsch-Altenburg, je to cca 20km od Bratislavy hned za Hainburgom, 60ml balenie za 25EUR, vydatnost 500m... dnes som to postriekal tak uvidim co to spravi...
Odpovedať
Ahojte, ja som kupil cele balenie, bol som v tom, ze stoji 50 € za 5 litrov, nejak sme sa nepochopili v predajni a stalo 300 ci tak nejak:D Pokial mate zaujem, rozpredam to aj po mensich mnozstvach a cenu by sme dali umerne odberu, cim viac kupite, tym lacnejsie:D Vyjde vas to urcite o dost menej ako kupovat 60 ml za 25€... Tu je moj inzerat: https://dom.bazos.sk/inzerat/64401355... Poslem postou, alebo prinesiem osobne v pripade zapadneho SR.
Odpovedať
Ahojte. Mám podobný problém, ale našťastie malú záhradu, tak do 200štvorcov. Zabrala náhodná zmienka v nejakom časopise, že postačí poliať mušec vriacou vodou. No predstava, že pobehujem po záhrade s rýchlovarnou kanvicou...ale, zrealizované a po troch hoďkách mušec úplne suchý.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@danny122 NEjde mi zobraziť inzerát . Ešte máte ten postrek Puma EXtra. Ďakujem rapsoadam@gmail.com
Odpovedať
Profilova fotka
@adam1981 https://www.lacnepostreky.sk/pripravk...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mam postrek Puma extra na predaj. Kupila som to velke balenie a co mi zostalo rozpredavam = kuk moj inzerat ........ https://dom.bazar.sk/24413941-puma-ex...
Odpovedať
Profilova fotka
Caute aj my mame v trave taku pliagu s ktorou si nevieme rady- tak prosim poradte (nepozname ani nazvy burin) Za posledne dni sa nam to hrozne rozsirilo, doteraz sme ziadnu chemiu na travnik nepouzili, ale myslim ze uz nam ine nezostava☹️ Co mam kupit aby to zabralo? Dakujem za rady
Odpovedať
@ag123 Ja by som kupil liter, ponukam 60€, viem sa zastavit osobne.
Odpovedať
@stowasser mrzi ma to, ale uz nemam.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?