Staval niekto montovaný Kompakt 600?

Ahojte, chceme stavť Kompakt 600, ale v montovanej verzii. Nemáte niekto skúsenosť? Pomohla by nám dobrá rada aj z montovaného.
Odpovedať
1
2
Ahoj, je to veľmi pekný domček, malý, útulný a zároveň praktický. Kedy máte zámer stavať? Už ste si robili prieskum trhu? Čo Vás taký domček výde? Prečo práve montovaný?
Odpovedať
Profilova fotka
je to tento isty, ale montovany? http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Ahojte. MY staviame Kompakt 600 ale z porfixu... Je krasny, vela ludi nam uz povedalo, ze sa im paci...
Odpovedať
Robíme stále prieskum trhu, dúfame, že sa zmestíme do 2 mil. korún, inak máme smolu. :-) Trochu nám nahráva "kríza", vlastne všetkým, ktorý teraz stavajú. Montovaný preto, lebo je rýchlejšie ako murovaný, ja som bola síce proti, ale začala som zháňať informácie, hlavne od ľudí, ktorý v takom bývajú a nemám jedinú zlú informáciu. Nevyjde lacnejšie ako murovaný, ale vráti sa to na úspore energie na kúrenie. Ikke, asi to je on, podľa názvu. Ivanka, neskoro som našla príspevok. A ako sa vám ten domček páči? Strašne by som chcela vidieť, ako vyzerá. Nemáš fotky? Chceme spraviť menšie zmeny: dali sme preč strešné okná, kúpelňa a schodisko budú mať malé okná na tej prázdnej strane, to sa mi strašne páči hlavne preto, lebo nebude také strašne vysokánske schodisko, vraj sa to strešné okno zle umýva, známa na to nadávala, že to umýva uviazaná na lane :-D No a na prízemí sme zrušili izbu, bude veľká obývačka a krb sme umiestnili viac do stredu, takže prieduchy budú v dvoch izbách namiesto izby a kúpelne. A chceme stavť čo najskôr, tento mesiac by sme mali začať robiť platňu, a hádam október-november začneme robiť dom. Môže sa v poho stavať aj v zime.
Odpovedať
Ak mi posles sukromny mail, mozem Ti poslat fotky... a dom je nadherny, akurat to schodisko...My na volnu stenu okna dat nemozeme, lebo tam mame garaz... Tiez sme zrusili stresne okno v zadnej izbe a na schodisku. Takze teraz tam (myslim na schodoch) je trosku tma, ale chceme to vyriesit svetlikmi. A dole sme zamenili mietnosti. Namiesto kuchyne je izba a naopak. My sme zamerne vyberali projekt s izbou dole... Zrusili sme tiez priecku medzi obyvackou a novou kuchynou, a dame tam iba zasuvne dvere (do steny) Takisto sme zmensili vsetky okna z 2m na 1,5m. Tak nam to poradili, lebo ze je to zbytocne. Este si dajte pozor na okno na spodnej kupelni. My sme ho zmensili, aby nam vysiel vycsi sprchovy kut, lebo pri tomto rozmere by sa tam zmestil max. 80 cm. Inak odkial si? Lebo tu na okoli nepoznam nikoho, kto by to staval alebo chcel stavat...
Odpovedať
kubko9, vyborna volba- montovany dom. My mame montak, ale prizemny sme velmi spokojny.Co sa tyka tepelnoizolacnych vlastnosti super, usetrite vela na kureni. My byvame rok. Ked si date prerobit projekt na montak tak sa vam este zvacsi obyt.priestor.Nam sa zvacsil zo 143m stv.na 158. Pisala som prispevok aj do : Montovane nizkoenergetike domy tak si ho precitaj.
Odpovedať
ivanka, pošli fotky, strašne som zvedavá! kubovak@gmail.com. Som zo Žiliny. A čo to schodisko? Mňa hlavne deprimovala tá výška, mala som z nej strašne zlý pocit. Lneže keď sme zrušili to okno, strop bude vcelku. To nám poradil architekt.Manžel chcel zmenšiť okná, ja som mu to nedovolila, potrebujem veľa svetla.Myslím, že okná sú už tak kvalitné, že sa nemusíme báť úniku tepla.A dik za typ s tým oknom, to je skvelé, keď mi to má kto poradiť. Všetky mucha sa na obrázku vychytať nedajú, až keď ten dom stojí, tak vidíš, čo je dobré. adriela, príspevok idem pozrieť. Môžem sa spýtať, či máte krb (my budeme mať) a koľko ste ušetrili na kúrení? aspoň približne.
Odpovedať
Krb mame, ale teraz mame hotovu iba hrubu stavbu, takze neviem povedat kolko usetrime...A co sa tyka tych schodov, ked budete mat strechu tak uvidis, co je to za vysku.a vykutovat taku halu je myslim zbytocne...My sme z okolia Dubnice, tak ak budes chciet...A co sa tyka okien, tak sa mi zdaju dost velke aj 1,5 m, ale zavisi to od kazdeho cloveka...Ved uvidis...
Odpovedať
Ahoj kubko9, krb zatial nemame, ale mame predpripravu a ked ho budeme mat neviem ci to nebude hlavne ako doplnok ked je tu tak teplo. Vychadza nam to zhruba na 1000sk mesacne, ale to uvidime po dalsom vyuctovani,mozno to bude aj menej. Vela sme vlani kurili koli poterom aby vyschli a este sme doladovali termostat.....
Odpovedať
baby a aké máte vysoké stropy? Na projekte je 2.65, ale chlapík, ktorý to bude asi stavať, spľasol rukami, že to je zbytočne vysoké, že sa to už dávno nedáva, poradil max. 2.45. a adriela, ako to myslíš, že keď je tu tak teplo? že netreba tým krbom ani kúriť? NO ak je tá spotreba ako vravíš, tak to je fantázia. Myslím, že mama v murovanom spomínala spotrebu aj 12 tis. mesačne počas zimy.
Odpovedať
kubko9, my mame stropy 2,60 a nezda sa mi ,ze by boli vysoke, take akurat. Co sa tyka toho krbu, urcite to bude super na tie preklenovacie obdobia. Neviem ci mate urobene aj prieduchy do izieb, ale ak ano tak to uz plynom nebudete musiet ani kurit. V takomto dome staci ze je v miestnosti viac ludi a uz je teplejsie. Urcite budes spokojna.
Odpovedať
Dievčatá, podľa normy musí byť svetlá výška prízemia 2,6 m a v podkroví môže byť menej (neviem presne). Jarka
Odpovedať
Článok sa načítava...
No zbohom, tak to čo je potom za staviteľa, keď nevie normu. :-S Adriela, chceme prieduchy, vlastne budú vo všetkých horných izbách, preto sme presúvali krb viac do stredu domu. A ešte som si vymyslela, že chcem vykurovanie domu krbom. Teda že sa ku krbu nainštaluje nejaké zariadenie. A keď sa bude kúriť v krbe, teplo nám pôjde normálne do radiátorov. Keď teplota v krbe klesne, automaticky sa zapne vykurovanie plynom. Vraj toto zariadenie stojí okolo 8 tis. ale myslím, že sa to behom roka na kúrení vráti.
Odpovedať
kubko9, a budete mat iba radiatory? My sme na zaciatku tiez uvazovali o kureni krbom do celeho domu, len my mame podlahovku a tam to bolo trosku komplikovanejsie. A co sa tyka tych prieduchov, tak na jednej strane je to super vec, ale na druhej je to dobre odpocuvacie zariadenie. Takze vsetci budu pocut co sa deje v spalni :-) :-) :-) a prieduchmi sa neda regulovat teplota v izbach, asi by som to riesila skor do tych radiatorov
Odpovedať
hm, adriela, zaujámavý postreh, to ma nikdy nenapadlo. ;-) Chcemem mať klasické radiátory+ten krb s prieduchmi. (no čo, budeme potichšie :-D ). POdlahovku som tiež chcela, ale na druhej strane viac chcem drevené podlahy, nie laminátky, tak budú klasické radiátory. Len teraz sme v miernom šoku, lebo nám vyrátali taký rozpočet, že nám skoro oči vypadli.
Odpovedať
Kubko9 a hovorila si s niekým, kto tie prieduchy má? Lebo čo ja poznám tých, ktorí to majú, nikto to ešte nepochválil. Vraj sa z toho len veľmi práši, nevykúri im to tak ako by si predstavovali atď. Myslím, že toto letelo tak pred pár rokmi, teraz po skúsenostiach určite nie.
Odpovedať
kubko9,aky rozpocet- na dom, alebo kurenie? Kto vam bude stavat dom? Ja mam laminatonu podlahu a som spokojna. Drevena je haklivejsia a po urcitom case ju treba prebrusit a lakovat a aj cenovo je narocnejsia. Teraz su uz velmi pekne laminaty.A co sa tyka podlahovky ,je to parada vrelo odporucam..........
Odpovedať
Sestra má v celom dome prieduchy (v izbách aj na chodbe), rodičia tiež a aj zopár známych, nikto sa na to nesťažoval. Pýtala som sa na prášenie-že treba tak každé tri roky premaľovať (myslím, že to nie je až také strašné, teplo mi je prednejšie). A môže sa dať okolo prieduchu umývateľný náter.Ale faktom je, že chceme mať rozvody z krba do radiátorov, takže budeme krbom kúriť v celom dome, možno tie prieduchy budú aj zbytočné. Necháme si poradiť od staviteľov, zatiaľ tak ďaleko nie sme. Popravde-ideme krok dopredu a tri dozadu. Chceli sme tak do jari bývať, ale nakoniec asi ani nezačneme stavať a necháme to až na druhý rok, to akurát vybavíme všetky povolenia a nemusíme sa naháňať. Adriela, rozpočet na dom-no, prvá firma nám ponúkla skelet bez strechy za 900tis Sk (to by šlo, musíme sa do dvoch mil. zmestiť), druhá skelet so strechou za 1.8 mil (na kľúč bez sanity 2.7 mil.-šiši) a teraz čakáme na tretiu firmu, Armstav, odporúčali ich na fóre dve kočky. Je to taký mladý "chalan", vyzerá byť veľmi seriózny, vie, o čom hovorí. Takže čakám. A k tej drevenej podlahe - no, laminátky sú fajn, aj pekne vyzerajú, ale...mali sme možnosť porovnať byt s laminátkami a teraz máme drevené podlahy. Sestra má plávajúcu, naši parkety.Mám malé dieťa, ktoré sa hráva na zemi. Drevo je podstatne teplejšie. Aj pre mňa, lebo najradšej chodím bosá. Keď niečo padne na zem, absolútne to nebuchoce, laminátky strašne duneli. A hlavne-na laminátkach sa strašne ale neuveriteľne prášilo. Každé dva tri dni sme behali s mopom, po rohoch boli v jednom kuse chuchvalce,baby, na týchto drevených-po týždni tam je absolútne minimum prachu, to isté na nábytku. Veľmi málo sa práši. Je to super, hlavne preto, že dcéra je alergička (a aj kvôli upratovaniu ;-) ).
Odpovedať
To kubko9 : Osobne si myslím, že sa do 2 mil. nezmestíš. Len materiálová sada je pri tomto dome uvádzaná Eurolinom za viac ako 2 mil. Sk. Tá cena 2,7 mil bez sanity je reálnejšie ako si myslíš. Neberto to zle, je to môj osobný názor, predaj domov ma živí viac ako 10 rokov takže viem posúdiť reálnosť.
Odpovedať
tommi, tá firma nám uvádzala cenu základov 240 tis Sk. To je úplne nenormálna cena. Vedeli by sme ju spraviť tak za 150 tis. To isté fasáda. Vyrátali tiež 240 tis, je to veľmi navýšené. Okná s vchodovými dverami - 180 tis. Choré. Do 100 tis. sa zmestíme.Nestrieľam od brucha, už sme si zisťovali viacero firiem. A to sú len položky, ktoré som si zapamätala. Čo sa týka materiálu do Eurolinu-ponuka je na murovaný dom a hlavne, ceny boli robené niekedy začiatkom roka 2008. Čiže pred krízou. Odvtedy išli ceny materiálu veľmi dole, a to nie je len na Slovensku ale hlavne v Poľsku. A povedzme si úprimne, väčšina akože značkových firiem dováža veci z Poľska, od obkladačiek, dreva cez nábytok. Neviem, ešte uvidíme túto tretiu ponuku.
Odpovedať
Kubko, súhlasím tá cena základov je prehnaná, reálna je okolo 170 tis. Sk. Plochu fasády nepoznám, ale pri montovanom dome počítaj s tým, že bude silikátová, resp. silikónová čo znamená komplet so zateplením a prácou cca 1300,- /m2 pri kvalitnom výrobcovi napr. terannova resp. Dryvit, ten druhý výrobca má komplexný systém na drevostavby (nechcem robiť reklamu). S tými cenami materiálu a ich zlacňovaním ti nechcem brať ilúzie, ale napr. OSB3 dosky išli od 1.10.2009 o 10 % hore už druhý krát v tomto roku oproti januáru 2009. Pri montovanom dome s obytným podkrovím počítaj reálne cenu od 22 tis. po 25. tis. /m2 vrátane DPH vo vyhotovení na kľúč.
Odpovedať
Dali sme si spraviť druhý rozpočet, cena domu na kľúč (a že ozaj na kľúč) je 78 tis eur. To je veľmi dobrá cena. Je to vrátane maľoviek a kompletnej sanity a obkladov, ktoré väčšinou nebývajú v cene domu na kľúč. Z toho by sme troška ešte vedeli dať dole, napr obklady a podlahy si vieme spraviť sami, to isté elektriku a pod. Ale toto už je rozumná cena. Vieš, dá sa všeličo zohnať lacnejšie, len sa treba viac nabehať.A zas-nepotrebujem mať ten dom úplne nakomplet, ak sa nebude dať inak, tak nám postačí jedna malá kúpelňa (na tú veľkú rátam tak 100.tis Sk) a tak. zábradlie tiež nepotrebujem úplne naj, v podstate potrebujem dať dom dohromady tak, aby sa v ňom dalo bývať a aby ho skolaudovali.No čo, pomaly sa domotkáme. Nemá nám kto pomôcť.
Odpovedať
Ahoj, Kubko9....Chcel by som sa pridať ku vám do debaty a niečo sa dozvedieť o tejto téme.....Ja sa chystám na stavbu domu na kľúč,ale takého menšieho.....Chcel by som sa spýtať niečo viac o tej firme Armstav... Kde ste si napokon dali domček postaviť???U akej firmy??? Ja som oslovil jednu firmu, no tiež mi vyrátali horibiľnú sumu...a u tejto firmy Armstav sú ceny aspoň sa zdá podstatne nižšie.....no neviem čo to je za firmu,ako robia,aká je kvalita a tak.....PORADÍTE MI??? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
katarina- ahoj chcem sa pripojiť k diskusii, je to už dávno ale už mi niekto len poradí? Chceli by sme stavať dom kompakt 600, neviem či na kľúč alebo svojpomocne. Ak niekto postavil tento dom môže mi poradiť nejakú firmu? Ďakujem
Odpovedať
@kubko9 Libor - s montovaným domom mám osobné skúsenosti, bohužiaľ takáto stavba je náročná na precízne prevedenie. Ja som zvolil firmu Armstav, čo som takmer hneď po započatí stavby oľutoval. Firme sa totiž začalo tak dariť, že je pre ňu výhodnejšie všetky výkony riešiť cez iné firmy - vrátene základného skeletu, ktorý pre ňu robí "Zelená stavba" (p. Bukový - absolútny analfabet, čo sa týka stavebníctva...). Takže aby som to zhrnul: základy - o 10cm menšie. Skelet - nepresne stlčené foršne, osb dosky polámané, tretina osb iba odpad a prírezy, v stenách diery a špáry na 5 až 10cm. Vyúčtovaný protihnilobný náter, náter proti škodcom, protipožiarný náter a foršne sú aj s kôrou pod ktorou je lykožrút. Strecha - jeden dôchodca a dvaja ožratí cigáni, potrhali paropriep. fóliu a porozbíjali paletu škridiel. Strecha je krivá a nedorobená. Okná - z Poľska, ibaže presne tie isté tam stoja 125 a od pána Mrvečku 250 bez dokladu... Celkovo sa mi cena nenápadne vyšplhala z 2750000 na 3800000, čo pravdepodobne nie je konečné číslo ... . Skrátka keď montovaný tak skôr nejaká firma z ČR, Rakúska, alebo Poľska a hlavne je treba si stanoviť rozpočet v závislosti na technológii. Montovaný dom je totiž široký pojem.
Odpovedať
@onicem Libor - píšem o tom o pár riadkov nižšie. Firmu Armstav nedoporučujem. Každý z domov, ktorý majú v ponuke nakoniec stojí približne o 1000000 viac, ako deklarujú na svojej stránke a to je iba holodom s elektrickými radiátormi (čo určite nie je vhodné riešenie na trvalé vykurovanie. Platí sa vopred a kvalita je ako som už napísal zúfalá - desať ročné decko by ten dom rozobralo umelým kladivkom...
Odpovedať
@kubko9 Pán Mrvečka určite vie o čom hovorí (preto som ho oslovil aj ja), ale súčasná firma Armstav, nie je tá čo bola ešte pred rokom. Pripravte sa na veľké sklamanie, pán Mrvečka zrealizuje vašu stavbu cez najlacnejšie firmy vo vašom okolí (čo môžete urobiť aj samy) a cena vám poskočí tak o tretinu! Čo sa týka kvality môžem poslať fotodokumentáciu (trocha inú ako má Armstav na svojej stránke).
Odpovedať
Ja by som doporučoval dať si spraviť projekt na montovaný dom - tzv. dom od strechy. Je to trámová konštrukcia, ktorá sa postaví spolu so strechou, tento skelet sa z vonkajšej strany doplní OSB (tá sa nakoniec zateplí polystyrénom). Medzi trámy sa z vnútra vkladá minerálna vlna, tá sa zaistí parorábranou, potom vnútorná OSB a sádrokartón. Je to pomerne jednoduché, ak budete mať dobre spracovaný projekt, určite to zvládnu bežní tesári, alebo sádrokartonári. Je to čisté a rýchle, tepelné straty sú minimálne. P.S. len nie žiaden Armstav - to si to dajte postaviť radšej z klasických materiálov.
Odpovedať
@liborb Libor, môžem ťa poprosiť o fotodokumentáciu, ktorú spomínaš? Pretože my sme sa práve rozhodli pre firmu Armstav a nezdá sa nám taká, ako ju popisuješ ty. Neviem, ty ju asi poznáš dlho, keď tvrdíš, že už nie je to, čo pred rokom...my nie, preto si radi necháme poradiť...ale dom, ktorý sme videli sa nám zdal OK...tak prosím pošli foto na môj mail: natty000@azet.sk Ď
Odpovedať
@natty000 len armstav nie už sa o tom píše v inom fóre.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?