Existuje alternatíva liatej podlahy?

ahojky. chcem sa len spytat, ci mi neviete niekto poradit ci existuje nejaka lacnejsia alternativa k liatej podlahe. alebo aspon nieco co vo finale vyzera ako liata podlaha? velmi pekne dakujem za kazdu radu ;)
Odpovedať
prosim poradi niekto?
Odpovedať
@snezienkaaa liata podlaha je liata podlaha, k nej asi alternativu nenajdes |-| neskusala si pripadne pozriet velke dlazdice (ca. 60x60)? i ked t uz nebude "liate" a bude to so sparou.
Odpovedať
Profilova fotka
sú dlaždice aj 80x80 ale aj tak nechápem prečo chce niekto liatu podlahu.
Odpovedať
@roman77 keramicke dlazdice su ten isty material ako liate podlahy?
Odpovedať
no liatu by som chcela, lebo sa mi paci ako to vyzerabez tych spar a casom sa to urcite nezacne hybat tak ako plavacka napriklad. ale co sa tyka dlazdic (treba aj 60 x60) to sa mi zda zase moc chladne treba do obyvacky :/ ale liata je taka draha :((((
Odpovedať
@snezienkaaa a aky typ liatej si chcela?
Odpovedať
Profilova fotka
a kolik toho mete metrů? cena za m2 pri mnozstvi do cca 10m2 je asi 2500Kč... ale čím více toho máte, tím je cena nižší a to dost rapidne. pri vetsi plose se dostali na cenu i okolo 1000Kč - coz kdyz si vyberes kvalitni podlahu, at vinyl, laminat... tak te i s pokladkou vyjde na priblizne stejne penize... jinak lita podlaha se s dlazdicemi neda srovnavat, je bezespar a hlavne je tepla jako napr. vinyl, není vubec tak tvrda jako dlazba - mysleno pocitove, ne kvalitou my nakonec davame litou podlahu do koupelny, na wc, a na schody a celou garaz s dilnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@snezienkaaa robil ti niekto cenovu ponuku na liatu podlahu???kolko by ta stal m2???
Odpovedať
Profilova fotka
Kvalitné a lacne liate terazzo (mramor) podlahy naidete aj tu: katalóg firiem - interier ,pod menom TERASBETON s.r.o www.terasbeton.sk alebo na facebook login: terra stuck
Odpovedať
Profilova fotka
@mizu416 radi vám spravíme cenovu ponuku na liatu podlahu. naidete nas na www.terasbeton.sk alebo na facebook pod menom: terra stuck
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@terasbeton dobry den ako dlho po vyliati anhydritoveho poteru sa moze davat liata podlaha? vdaka..
Odpovedať
Profilova fotka
Nájdeš v niekoľkých mojich predchádzajúcich príspevkoch na podobné témy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@terasbeton mate nejaky cenník terazzo? kludne aj do spravy. dakujem
Odpovedať
@yaninca Anhydrit nie je vhodnym podkladom pre epoxidové alebo polyuretánové liate podlahy. Ak ale ina moznost nie je, základným predpokladom pre aplikáciu je okrem pevnosti najma zostatková vlhkosť. Požiadavky na zostatkovú vlhkosť na anhydritovom poteri su okolo 0,3% a menej. Pre zaujímavosť, pri cementovom poteri je to v intervale 4 - 6%. A túto vlhkosť dosiahne po cca 28 dňoch. Pri anhydritovom poteri zalezi na množstbve faktorov, kedy ti tvoj anhydrit vyschne.....Treba to zmerať . Ina odpoved nie je,. :-)
Odpovedať
@mizu416 K téme cena liatej podlahy: Na liatej podlahe sa nedá šetriť. Prečo??? Odpoveď je pomerne jednoduchá, no málokto si uvedomuje podstatné suvislosti. Liate podlahy môžeme rozdeliť podľa určenia a to na: 1. priemyselné - určené do priemyselných hál 2. dekoratívne a dizajnové podlahy - určené do obytných miestností a komerčných priestorov. Na zhotovenie priemyselných podláh v halách sa používajú iné typy epoxidových alebo polyuretánových živíc než na zhotovenie dekoratívnych a dizajnových podláh. Najčastejsia chyba je, nechať si zhotoviť podlahu do obytných priestorov a použiť pritom živice určené do priemyslu. drvivá väčšina realizátorov to takto robí a z toho pramenia potom okrem iného aj určité problémy a nespokojní klienti. :-( :-S ;-( Totalna hlúposť je zavolať si do domu partiu, ktorá vylieva hlavne priemyselné haly, parkoviská a podobne, lebo pri vsetkej ucte, nemaju cit pre detail a pre detailne spracovanie materiálu. V priemysle to od nich nikto nechce. Teraz k cene: Živice , z ktorých sa zhotovuje priemyselná podlaha sa pohybujú v intervale okolo 3,5 - 6 eur za 1 kg materiálu. Hybridné živice, určené iba pre obytné miestnosti sa cenovo pohybujú v intervale od 12 - 20 eur za 1 kg. Vlastnosti živíc Hybridné živice na dizajnové podlahy majú iné vlastnosti, sú vyrobené z iných materiálov, inak sa správajú a majú iné úžitkové vlastnosti, iný modul pružnosti, majú samozrejme 100% UV stabilitu. Živice pre priemysel neriešia modul pružnosti, Uv stabilitu, tvrdosť, rozlev pri spracovaní, bublinkovanie a podobne. Nikto predsa nebude chodiť po priemyselnej hale s lupou a hladat nejake drobné kazy. Vy vo svojej obývačke áno. Spotreby materiálov: Živice na dizajnové podlahy sa lejú zväčša v spotrebe 2,5 - 3,00 kg živice/m2. Priemyselné liate podlahy sa realizujú zvyčajne v spotrebe 1,2 - 1,3kg živice/m2. A ak sa chce investor oblbnúť tak sa hrúbka ešte stenší prakticky až na hrubovrstvý náter s potrebu 0,8kg živice/m2. Takze si treba uvedomiť čo chceme a čo za svoje peniaze ideme nakupovať.
Odpovedať
@mizu416 K téme cena liatej podlahy: Na liatej podlahe sa nedá šetriť. Prečo??? Odpoveď je pomerne jednoduchá, no málokto si uvedomuje podstatné suvislosti. Liate podlahy môžeme rozdeliť podľa určenia a to na: 1. priemyselné - určené do priemyselných hál 2. dekoratívne a dizajnové podlahy - určené do obytných miestností a komerčných priestorov. Na zhotovenie priemyselných podláh v halách sa používajú iné typy epoxidových alebo polyuretánových živíc než na zhotovenie dekoratívnych a dizajnových podláh. Najčastejsia chyba je, nechať si zhotoviť podlahu do obytných priestorov a použiť pritom živice určené do priemyslu. drvivá väčšina realizátorov to takto robí a z toho pramenia potom okrem iného aj určité problémy a nespokojní klienti. :-( :-S ;-( Totalna hlúposť je zavolať si do domu partiu, ktorá vylieva hlavne priemyselné haly, parkoviská a podobne, lebo pri vsetkej ucte, nemaju cit pre detail a pre detailne spracovanie materiálu. V priemysle to od nich nikto nechce. Teraz k cene: Živice , z ktorých sa zhotovuje priemyselná podlaha sa pohybujú v intervale okolo 3,5 - 6 eur za 1 kg materiálu. Hybridné živice, určené iba pre obytné miestnosti sa cenovo pohybujú v intervale od 12 - 20 eur za 1 kg. Vlastnosti živíc Hybridné živice na dizajnové podlahy majú iné vlastnosti, sú vyrobené z iných materiálov, inak sa správajú a majú iné úžitkové vlastnosti, iný modul pružnosti, majú samozrejme 100% UV stabilitu. Živice pre priemysel neriešia modul pružnosti, Uv stabilitu, tvrdosť, rozlev pri spracovaní, bublinkovanie a podobne. Nikto predsa nebude chodiť po priemyselnej hale s lupou a hladat nejake drobné kazy. Vy vo svojej obývačke áno. Spotreby materiálov: Živice na dizajnové podlahy sa lejú zväčša v spotrebe 2,5 - 3,00 kg živice/m2. Priemyselné liate podlahy sa realizujú zvyčajne v spotrebe 1,2 - 1,3kg živice/m2. A ak sa chce investor oblbnúť tak sa hrúbka ešte stenší prakticky až na hrubovrstvý náter s potrebu 0,8kg živice/m2. Takze si treba uvedomiť čo chceme a čo za svoje peniaze ideme nakupovať. Na fotografiách čerstvo vyliata dekoratívna podlaha RAL 5021, hybridná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?