Aké kvalitné matrace vybrať?

Ahojte, neviete prosim poradit nejake kvalitne matrace? Momentalne spavame na nekvalitnych lacnych valendach a kazde rano sa budime s bolestami chrbta. O niekolko tyzdnov sa stahujeme do vlastneho a riesime dilemu ake kupit matrace. Este by ma zaujimalo, ci preferujete na mazelsku postel jeden velky matrac alebo klasicky - 2 male matrace? Dakujem. ;-)
Odpovedať
1
2
22
My sme davali matrace firmy Perdormire, volili sme dva matrace zvlast, teda pre kazdeho jeden. Predsa, s partnerom nemate rovnake vahy a ak je aj polohovatelny, kazdy si ho moze dat do takej polohy, aka mu moemnatlne vyhovuje. Dva matrace sa aj lepsie vetraju / lepsia manipulovatelnost/.
Odpovedať
my sme si pred par mesiacmi kupovali nove matrace - latexove od firmy Gumotex, zatial sme spokojni. Urcite treba navstivit matracove studio a nechat si poradit. Nekupovat lacne matrace v lacnych obchodnych domoch s nabytkom.....
Odpovedať
ja by som upozornila na fakt, ze ked si kupujete kvalitne matrace investujte uz aj do kvalitnych rostov, my sme sa uz poucili :-|
Odpovedať
jajkadu, určite choď do segumu resp. do albera, najlepšie Ti poradia tam. Z praktického hľadiska sú vhodnejšie 2 samostatné matrace, ak máš snímateľný prateľný poťah, jednotlivo ich vložíš do práčky a operie, ale jeden veľký sa Ti nezmestí. Aj pri prezliekaní je lepšie mať dva samostatné. Sú tak blízko pri sebe, že medzera tam vlastne nie je cítiť. Nehovoriac o tom, že ak máš polohovateľné rošty - jednoznačne 2. Mnohé matrace majú jednu stranu tvrdšiu a druhú mäkšiu a Ty si vlastne zvolíš na ktorej chceš spať a napr. Tvoj partner chce práve opačnú stranu a takto to jednoduch vyriešiť. Pri jednom veľkom by to bolo nepraktickejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame matrace zo segumu, su uplne super...mam problemy s chrbticou no odkedy na nich spim sa rapidne minimalizovali...a tiez mame dva samostatne...je to lepsie ako jeden cely... :-) tiez ja chcem tvrdsi matrac ako moj drahy a kedze mame dva, kazdy moze spat na takom, aky mu vyhovuje...
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj, ako uz zabka spominala, vacsinou treba aj rosty, ale zalezi na tom, aky matrac si vyberiete...ak pruzinovy, tak to su obyc rosty myslim, a ak nepruzinovy, tak to uz na dokonaly efekt treba nejake tie speci.... :-)
Odpovedať
áno, ak je pružinové matrace, dávajú sa do kombinácie a pevným dreveným roštom, ak sú nepružinové, tak do kombinácie s dobrým lamelovým roštom. Mnoho ľudú výber roštu podceňuje, ale to nesprávne. Treba dať aj kvalitný rošt.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak danulienka
Odpovedať
chichinka, a aké máte matrace a rošty? Ja ich secky poznám ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jeeej ja ani neviem :-) totiz moju normalnu postel co mam v mojej normalnej izbe u rodicov (mam ju uz asi 7 rokov) - tak tam mam normalne rosty a matrac sa neviem ako vola, je pruzinovy s nejakym kokosom a je to ten najlepsi na akom som spala :-) no a v spalni s mojim mame manzelsku postel a rosty mame take tie s klbikmi ci ako sa volaju (vies take nastavitelne) a matrace nepruzinove , zial nepamatam si nazov, ale su take, ze na plecach, kolenach a este niekde maju inu vrstvu...chapes ako to myslim? :-N nejak sa dnes neviem vyjadrovat :-N vy mate ake?
Odpovedať
Profilova fotka
ale musim povedat, ze od mala som nosila roky rokate korzet a vzdy som mala riadne bolesti chrbitce, seknuta som bola casto...a posledne roky - tych sedem - odkedy spim na takychto speci matracoch je mi super, uz sa nebudim seknuta. odporucam vsetkych chrbticovym :-) PS: nechcem robit reklamu, ja len z vlastnej skusenosti ich musim pochvalit. :-)
Odpovedať
Dakujem vam za rady. Pozeram prave stranku albero a maju tam na tie segum matrace a rosty 15 %-ne zlavy. Akurat ma napadlo, ze ked chceme postel siroku 160 cm a dlhu 200 cm, podla cennika segumu najmensi matrac maju 195x85 alebo 200x90, tak to asi nebude pasovat. To si budeme musiet kupil len 1 velky matrac 200x160 alebo vacsiu postel. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
myslite ze by v segume vyrobili na zakazku aj matrace 200x80 cm?
Odpovedať
jajkadu, to je cenník, matrace 200x90 200x80 sú štandardná veľkosť, ten cenník je od najmenšieho rozmeru. Cena za 80 a 90 je tá istá, alebo môžeš mať jeden veľký, čo ale neodporúčam - ako som uviedla hore ;-)
Odpovedať
a segum vyrába aj úplne atypický rozmery. chichinka, viem, čo myslíš - tie matrace sú super. Aj ja mám segum a sú super.A v živote by som iné nechcela, len odtiaľ.
Odpovedať
segum mozem iba odporucit, mame odtial matrace a su uzasne a my sme potrebovali atypicky rozmer a uplne v pohode, cena bola podla najblizsieho vacsieho matracu, teraz cakame drobca a kupime do postielky asi urcite segumacky matrac
Odpovedať
Aha, takze znamena ze maju aj standardnu velkost 200x80. To si ma potesila. Prave som tam citala, ze na nestandardne velkosti sa priplaca niekolko %. :-( Dadulienka, nikde tu vo forach som tusim vcera citala, ze si v Segume robila, ak si ta s niekym nemylim. Nevies mi poradit s tymito matracmi: celkom mi padli do oka Top COLAT vario + rošt OMEGA 5V = 9503,- Sk alebo TOP TALALUX + rošt OMEGA 5V = 12682,- Sk so zľavou. Myslis, ze by to bol dobry vyber? Dakujem
Odpovedať
áno jajkadu, robila som v segume. Tvoja voľba je určite správna. Matrace sú si do istej miery podobné, len talalaux bude o niečo komfortnejší. Top cola vario ale považujem fakt za výborný. Najlepšie, keď si na to ľahneš a vyskúšaš, na ktorom sa Ti pohodlnejšie leží. Ja mám ten ďalší, ktorý je momentálne v akcii - bodyfit a tiež je super super. A omega je dobrý rošt, pokiaľ nemá Tvoj manžel viac ako 100-110 kíl.
Odpovedať
Pozerala som aj na ten Bodyfit, ale na prvy pohlad ma na nom odradilo to, ze sa zda taky penovy. Myslis, ze sa rokmi neulezi ta pena? Mal by mat dlhu tvacnost? A priatel ma zatial cca 95 kg, tak dufam, ze nepriberie :-(
Odpovedať
jajkadu, keďže som v tej firme robila, myslíš, že by som si kúpila nejaký šit? Je to studená pena, ktorá má veľmi dobré parametre a samozrejme aj životnosť. Tiež som chcela kvalitu a komfortný spánok. Môj manžel tiež robil v segume - vlastne sme sa tam zoznámili a spoločne sme sa zhodli (bez mučenia) na bodyfite.
Odpovedať
Ved prave preto, ze si tam pracovala a kupila si ten matrac, tak sa mi ta pena zda hned sympatickejsia :-D Tak ti dakujem za dobre rady, pojdeme sa tam pozriet, vyskusame a podla toho sa rozhodneme sa. Este raz dakujem. J.
Odpovedať
Teším sa, ak som Ti trošku pomohla, dôležitý je pocit, aký máš na matraci, keď na ňom ležíš. Podľa toho sa rozhodneš. My si tu môžeme povedať čokoľvek a pocit to rozhodne. Potom mi napíš, ak si niečo vyberiete. :-)
Odpovedať
Ok, napisem. A velmi si mi pomohla, este rano som sa citila v teme matrace ako Alenka v risi divov a teraz uz iba ako v risi polodivov. ;-) Uz som si trochu urobila obraz a to som potrebovala!
Odpovedať
Profilova fotka
jajkadu no my sme to vyriesili tak, ze sme kupili dva matrace a na to matracovy chranic, cize sa to vlastne spojilo... Po asi 3 mesiacoch drahy na to objednal este tu lazy penu (niektore matrace su cele z nej, ale kedze my mame skoro nove, tak chcel len tu), cize mame na matracoch tu penu a na tom este chranic, takze je to vlastne ako jeden velky matrac a spi sa na tom dobre ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pruzinovy matrac nikdy v zivote. posledny vylezal drahy vahou, ma vyse 90 a matrac vraj do 110, a ja lezanim s notebookom. as po 3 mesiacoch prosim pekne. po vyse roku sa mi budil dolamany a na rebrach mal modriny. asi dva tyzdne som sa snazila dojst na to z coho ma furt modriny hlavne pre mna nepochopitelne na rebrach. takze segum penovy a najtvrdsi aky ide to istil :-D najtvrdsi nie kvoli prelezaniu aby bolo jasno, ale ja nemozem byt preborena... vsetko sa mi zda makke a neda sa mi na tom ani lezat nieto este spat.
Odpovedať
Profilova fotka
divoska my sme dostali v predajni rady, ze ked nemame lamelovy rost, mali by sme mat pruzinovy matrac, pripadne aj nie, ale potom vyssi ako 19 cm. Na lamelovy rost zase nejdu pruziny, lebo ich tam netreba. Ale tie pruziny su obalene v takych tastickach, takze pohoda. Pre mna je trochu tvrdy, lebo nemali vtedy taky vhodny pre mna v tom rozmere, ale mne sa na tom spi aj tak dobre :-)
Odpovedať
čaute.môžte poradiť? kúpili sme dcére posteľ z masívneho smrekového dreva.predpokladám,že rošty tam budú klasické drevené,rovné(ešte ju nemáme doma) chcem jej kúpiť kvalitný madrac,ale neviem aký,kedže výber je veľmi veľký.len na niektorých že cena 30 tis a pod. ......neváhala by som,ale je to priveľa,aj ked určite sú kvalitné. chcela by som taký,kedže dcéra rastie,má 8 r. tak aby s pribúdajúcimi kilami nebol potom problém. vdaka za všetky typy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ella ja si myslim, ze by ti mohli poradit aj v dobrej predajni, super je, ked si ten matrac mozes aj vyskusat (nie ako tie vzorkove vyrezy). Matrace su odstupnovane podla tvrdosti, takze dcere podla mna bude stacit taky ten do 50 kg ci do kolko to je... :-N to neviem, musela by som to dakde pohladat :-. mozno to zavisi aj od firmy, my konkretne mame materasso :-)
Odpovedať
Profilova fotka
jajkadu: my sme si cca pred dvoma mesiacmi kupili matrace Top COLAT vario + rošt OMEGA 5V od Segumu a su vyborne, ja teraz spim na makksej strane a manzel na tvrdsej... su fakt dobre ;-)
Odpovedať
len tú dobrú predajňu je tiež problém nájsť.tiež nám pred pár rokmi predali pružinové matrace na lamelové rošty :-| rozmýšľala som aj nad materasso. ten segum počujem prvý raz.neviete kde na Sk majú predajne? a koľko vás vyšli približne cenovo?aby som vedela s čím mám približne rátať.dík.
Odpovedať
1
2
22
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?