Kto potreboval doložiť ku kolaudácii stavebný denník?

Ahoj som z toho trochu zmatena ci je stavebny dennik potrebny ku kolaudacii alebo nie. Na zozname veci ktore su potrebne ku kolaudacii NIE je totiz uvedeny. Tak som sa chcela spytat ci ste ho potrebovali dolozit ku kolaudacii. Diky
Odpovedať
Profilova fotka
Skús sa spýtať na SÚ. My ho na zozname uvedený máme, ale pán čo bude kolaudovať povedal, že ho pýtať nebude x-) . Je to asi úrad od úradu,... asi ako všetko.
Odpovedať
ja tajne dufam, ze u nas ho pytat nebudu, lebo ziadny nemame ;-) ale ani netusim, ako by mal vyzerat a co sa don zapisuje :-|
Odpovedať
Profilova fotka
nám na stavebnom povedali že ho musíme priložiť ku kolaudácii .. našťastie ho máme :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme ho v zozname mali ale pri kolaudácii ho nechceli :-p
Odpovedať
Ja si ho píšem hlavne pre seba a nie pre stavebný úrad. V programe excel som si urobil takú tabuľku a tam si zapisujem podľa dátumu každú činnosť ktorú som na stavbe vykonal. Ak ho budú vyžadovať tak im doložím toto.
Odpovedať
ahoj a co je tam treba zapisovat ,,kolko si minul naterialu alebo co ?? nechapem
Odpovedať
ahoj nie , to ich nezaujíma ale čo ste kedy robil dátum kedy ste robili základy, dosku ,ťahali múri, robili deku ,elektriku, ,atď
Odpovedať
Profilova fotka
Zapisovat by si mal presne kazdy ukon,kedy si to robil,ake bolo pocasie a spotreba materialu :-D Esteze nemusime pisat co sme medzi tym robili :-D .Tiez som sa cudovala,ked mi toto povedal so stavebneho uradu.
Odpovedať
Profilova fotka
4 krat sme kolaudovali, ani raz ho nechceli :-D
Odpovedať
keď sme začínali stavať, a ja som bola ohlásiť začiatok stavby, pýtala som sa na ten denník u nás na SU a bolo mi povedané, že ako individ. stavebník ho nepotrebujem, že denník vedie iba firma. Vediem si však čosi podobné pre vlastnú potrebu. Tak mi to vychádza, že to záleží od konkrétneho úradu, čo požaduje.
Odpovedať
Dennik je pre vasu potrebu, nikde nam nebolo povedane, ze je treba, ani kamarati co uz kolaudovali ho nemuseli mat... Ako pise ryja, dennik potrebuje len firma.
Odpovedať
Ahojte odpoved zo stavebneho uradu znie: stavebny dennik si musi viest kazdy. Ak je stavebnom povoleni napisane meno fimy tak firma, ak sa stavia svojpomocne tak by ho mal viest stavebny dozor. Stavebny urad moze kedykolvek poziadat stavebnika o predlozenie stavebneho dennika pocas vystavby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
radšej si ho píš ak staviate svojpomocne... nikdy nevieš, ktorý úradník si ho vypýta... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
A môžeme si ho písať sami a dať stavebnému dozoru len podpísať? Alebo doňho môže písať iba stavbyvedúci? Má ten denník aj nejakú predpísanú formu? (tabuľka atď.) Čo sa počíta za "začiatok stavby"? Je to samotné kopanie základov, alebo aj drobné úpravy okolo toho - napr. terénne úpravy, vloženie telefónneho kábla do chráničky?
Odpovedať
Ja som si kúpila v obchode s kancelárskymi potrebami ten stavebný denník. Pozrela som si na internete čo by to malo zhruba obsahovať a píšem si ho viac menej asi len pre nás, poprípade ho možno niekto bude pýtať. Kolaudovať ktovie kedy budeme, zatiaľ sa môže zmeniť či zákon, alebo zamestnanec ktorý ho bude chcieť. Pochybujem že spĺňa všetko ako by to malo byť, ale tak aspoň volačo. Začala som od vytyčovania stavby.
Odpovedať
ja som písala stavebný denník v tabuľke vo Worde, uviedla som tam dátum a čo sa ten deň spravilo, nakoniec sme to dali podpísať stavebnému dozoru a ku kolaudácii to stačilo.
Odpovedať
Od nás ten denník ku kolaudácií pýtali atkže to asi záleží že ako kde.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
musi stavebny dennik obsahovat aj fotky.....?
Odpovedať
Nie, fotky obsahovať nemusí. My sme stavali svojpomocne a tak SU ale žiadal aby bol denník miestami podpísaný aj stavbeným dozorom. .
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka bohu za modru strechu. tu sa clovek dozvie veci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte! Chystáme sa kolaudovať, a chcela by som vedieť či je potrebné aby stavebný denník bol podpísaný/ opečiatkovaný stavebným dozorom? Môže byť iný stavebný dozor,ktorý dal pečiatku ku stavebnému povoleniu a iný mi podpíše stav.denník? ďakujem
Odpovedať
Vyhláška ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia stavebného zákona - Vyhláška č. 453/2000 Z. z. - úplné znenie (aktualizované úplné znenie - stav k 14. 11. 2012) Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia (k § 79 a 80 zákona) Vyhláška ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia stavebného zákona - Vyhláška č. 453/2000 Z. z. - úplné znenie § 17 odsek (2) K návrhu na vydanie kolaudačného rozhodnutia sa podľa potreby pripojí ... f) ďalšie doklady, ak si ich stavebný úrad vyžiadal, napr. doklad o splnení základných požiadaviek na stavby. § 18 (1) Na ústne konanie spojené s miestnym zisťovaním sa predkladajú ... g) stavebný denník. (2) Pri jednoduchých a drobných stavbách môžu byť po dohode so stavebným úradom náležitosti návrhu na vydanie kolaudačného rozhodnutia vrátane jeho príloh primerane zjednodušené. Inak z praxe, ak podľa legislatívy SÚ nemusí niečo požadovať to ešte neznamená, že to nemôže požadovať :) § 28 Dokumentácia vedenia stavby (k § 46d zákona) (1) Stavebný denník je súčasťou dokumentácie vedenia stavby uloženej na stavenisku. (2) Do stavebného denníka sa zapisujú a) všetky dôležité okolnosti týkajúce sa uskutočňovania stavby, najmä údaje o odchýlkach od projektovej dokumentácie overenej stavebným úradom v stavebnom konaní alebo od podmienok určených v stavebnom povolení alebo v inom rozhodnutí či opatrení, b) ďalšie skutočnosti ovplyvňujúce stavebné práce a priebeh výstavby, najmä časový postup prác, teplota vo vzťahu k stavebným prácam najmä s mokrým výrobným procesom, počasie, napr. pri zemných prácach a terénnych úpravách, c) dátum návštevy staveniska, zistené skutočnosti a opatrenia osoby oprávnenej vykonávať štátny stavebný dohľad a osoby vykonávajúcej štátny dozor, d) zápisy projektanta a projektanta čiastkových projektov stavby alebo autora architektonického diela, geodeta a kartografa stavby, e) zápisy stavebníka alebo jeho splnomocneného zástupcu a vlastníka stavby, ak nie je stavebníkom, f) zápisy osoby vykonávajúcej stavebný dozor alebo kvalifikovanej osoby, ktorá vedie uskutočňovanie stavby, zhotoviteľa (dodávateľa) stavby, g) údaje o odstránení stavebných vád a nedorobkov podľa podmienok kolaudačného rozhodnutia. (3) Ak ide o technicky jednoduchú stavbu alebo o stavebné práce malého rozsahu, pri ktorých tak určil stavebný úrad v podmienkach stavebného povolenia, denné záznamy môžu byť nahradené jedným záznamom za obdobie najviac siedmich dní. Denník je možné zakúpiť a na prvej prípadne druhej strane je väčšinou uvedené čo majú denné záznamy obsahovať :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?