Krb s prieduchmi

Ahojte,potrebujem poradit. Rekonstruujeme dom a momentalne mame jedno kurenie a to podlahove. Chceme dole v obyvacke robit aj krb,ale chcem poradit ci s prieduchmi do kazdej izby ako 2 alternativa kurenia. Alebo bez prieduchov,len mat krb v obyvacke-pre rodinne posedenia pri krbe. Poradite? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@andrael budes mat potom v obyvacke dost teplo, ak urobis prieduch len tam. My mame krb v obyvacke a prieduchy do kuchyne a do spalne. V obyvacke ziaden prieduch, tam sala zo skla a z obostavby teplo, takze sa teplo v dome pekne vyrovnava.
Odpovedať
Profilova fotka
uz som to viackrat pisal v inych temach, ze pokial chcete mat krb bez prieduchov, tak v tomto pripade su lepsou volbou krbove kachle. Su o dost lacnejsie a uvolnuju teplo z celej svojej konstrukcie. A to ci chcete prieduchy alebo nie za vas nikto nerozhodne, musite si to zvazit sami. Ja som si nedal krb s prieduchmi z dvoch dvovodov: z prieduchov ide suchy vzduch a prach a za druhe - su akusticky pospajane izby...
Odpovedať
@andrael skus pozriet tieto temy: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Kamarát to riešil tak, že prieduch vyviedol iba do chodby, z ktorej sa ide do jednotlivých izieb. Teplo si potom do izby naženie pootvorenými dvermi. Takže taký medzistupeň medzi izbou s prieduchmi a bez prieduchov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam prieduch hore len na chodbe. Do izieb som to nechcel kvoli prenosu zvuku.
Odpovedať
My mame privod tepleho vzduchu z krbu napojeny na ventilator, az z ventilatora idu rozvody do jednotlivych izieb. Ziaden zvuk sa nikam neprenasa.
Odpovedať
@andrael veľa o tom nájdeš na krbymyslivec.cz a kamnaastrenet.net
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@calimero a staci mu to na zohriatie do izieb?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?