Kde zoženiem kombinovaný kotol elektrika a drevo?

Profilova fotka
Ideme stavat dom, a kedze nemame plyn, iba elektriku, tak by sme chceli kotol na tuhe palivo-drevo kombinovany s elektrikou. Predstavujem si to tak, ze ked som doma, tak budem prikladat, ked neprilozim, tak sa to automaticky prepne na elektriku. Len neviem, ci pouzit radiatory, ci podlahovku, no a ani na nete som nenasla privela odkazov na taketo kotle. Prosim poradte.
Odpovedať
lenny, dufam ze niekto odpise. My sme vo velmi podobnej situacii. Zatial sme zistili ze na takeho kurenie potrebujes dva kotle. Kombinovany vraj neexistuje. este hladame. Ale v poslednej dobe nas naladili aj na kombinovane kurenie pelety+drevo. Tak stale zvazujeme. Len musime doriesit ohrev teplej vody aby sme nemuseli aj v lete kurit, cize musime presondovat ako to vlastne s tymi peletami funguje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdavím vas nakolko sa aj zaujímam o takuto kombináciu moji priatelia v cesku nasli firmu ktorá takuto kombináciu vyrába? adresa.www.agrotechnika.cz.skuste
Odpovedať
opravujem adresu www.agromechanika.cz
Odpovedať
Profilova fotka
skúste pouvažovať nad akumulačnou nádržou. Ja ju budem riešiť vo svojom dome. Budem mať kombináciu plyn +pevné palivo
Odpovedať
Pridám sa do diskusie, hoci sa ma priamo netýka (budeme kúriť len elektrinou). Predovšetkým nešetriť na tep. izoláciách! Požiadavky platnej tepelno-technickej normy považujem za zastaralé, žiaľ. Kombináciu drevo - elektrina by som urobila nasledovne: "Centrom" kúrenia by bola akumulačná nádoba cca 400-500 litrov s 1, 2, alebo 3 výmenníkmi a elektrickou špirálou, ako píše pán Poliačik. Voda v nej sa dá ohriať teplom z krbu, kachlí, kotlom na drevo. Iný had sa môže v lete napojiť na solár, alebo aspoň vstupnú vodu prepnúť na predohrev v tlakovej nádrži natretej načierno . Na ďalší had by bola napojená podlahovka a vlastne by podlahovka kúrila teplom z krbu v čase, keď krb je už vyhasnutý (čiže za lacné a bez strachu, že bude v dome zima, keď krb nekúri). Na obeh podlahovky stačí k rozdeľovaču dať obehové čerpadlo a 3-cestný zmiešavací ventil, ktorý si sám rozhoduje o tom, koľko vody zoberie zo spiatočky a koľko z hada v bojleri, zmieša ich a putuje to do podlahovky. Voda v bojleri je vlastne TUV. Ak by teplota v bojleri klesla pod určitú teplotu, zapne sa elektrická špirála, ktorá TUV dohreje. Toto riešenie považujem za lacné (investične i prevádzkovo) a komfortné zároveň.
Odpovedať
ahojte, my budeme mať kotol drevo-pelety kombinovaný, ked budeme doma drevom a ked nie bude sa temperovat peletami. Daju sa do zasobnika pelety, ktore vydrzia aj 3-4 dni bez prikladania, zavisi od velkosti zasobnika. Je to super vec, maju to znami. A este je aj na kombinovany kotol drevo-pelety aj statna dotacia 30% z ceny, vsak maximalne 1000 euro. Cez zimu vodu bude hriat kotol a cez leto chceme solarne panely. Tiez sme uvazovali drevo-elektrika, ale to su dva samostatne kotle a cenovo je lacnejsia alternativa kurit peletami ako elektrikou. Tak vela stastia pri vybere :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?