Ako zistím, koľko potrebujem tehál na dom?

ako zistím koľko potrebujem tehál na dom, keď mi to projektant neurobil, aby som si mohla robiť cenové ponuky?
Odpovedať
vypocitas si predsa
Odpovedať
brokoslav ona potrebuje asi vediet ako. tak daj navod
Odpovedať
nuz tak to je trosku problem,vypocitat presne na kus.pocitat pri Ytongu alebo Porfixe je velmi jednoduche,horsie je to pri tehle.v podstate plati jednoduchy princip vypocitam si metre stvorcove a podelim prislusnym poctom kusov tehiel ktore idu do mestra stvorcoveho.cize napr.mam mur dlhy 12 m,vysoky byva standartne 2,75 m.je tam jedno okno napr 1m siroke,vyska 1,5m.teda /12x2,75/-/1x1,5/sa rovna 31,5m.pri Ytongu je to jednoduche do metra ide 6,7ks.teda na tu stenu spotrebujem 31,5mx6,7ks=211 ks Ytongu.Porfix do metra stvorcoveho 8ks cize 31,5mx8ks=252ks.a tehla do metra stvorcoveho ide 16ks,cize 31,5mx16ks=504ks.pricom na tehle musim mat urcitu predstavivost a mysliet na to ze treba polovicky atd.
Odpovedať
mam dojem,ze niektore tehelne maju na svojej netovej stranke aj kalkulacny program pre vypocet tehiel. napriklad: http://www.heluz.sk/index.php?html_id...
Odpovedať
no vidis mozno jej to pomohlo a mozno aj inym ked to budu potrebovat. ;-) :-)
Odpovedať
ved je to uplne jednoduche
Odpovedať
tebe sa to moze zdat jednoduche ale jej nie. a inym tiez. ;-) 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
v case ked som pisala prispevok sme este nestavali a iba sme zacinali. neskor prislo aj na vypocet tehal. a aj ked sme sa rozhodli pre ytong a spotrebu nam pocital obchodny zastupca tak sme to prepocitali sami teda moj priatel a mozem povedat ze nam nezostalo nic okrem par dorezov ale to bolo velmi malicko. ak by sme dali na obchodneho zastupcu tak by nam zostalo vela. :-)
Odpovedať
fu, aj nam to pocital obchodny zastupca. tak sme boli radi ze nemusime pocitat, a ako vidim, musime 8-( tak @mima1 dik za info :-)
Odpovedať
@zeta mozno to pocitaju aby bola daka rezerva. musim povedat ze je mozne ze niektore tehly ,ytongy mozu byt poskodene polamane prepravou vykladkou a tak. ale vzdy sa daju pouzit aj tie polamane ak su majstri dobry pouziju vsetko. nehovorim teraz ze tam budu zliepat ulomky tehiel ale tak ked je na ytongu odlomeny roh da sa odpilit a pouzit ako dorez niekde. my sme si stavali sami dvaja s priatelom a naozaj sme pouzili vsetko co sa dalo. odpad bol malicko. no a ked bude chybat vzdy sa da dokupit par kusov.
Odpovedať
@mima1 - tiez si myslim ze je to aj s rezervou. k projektu mame aj rozpocet, tam je to tiez nadhodnotene. pocitali sme debniace tvarnice, vyslo nam to o dost menej (nepamatam presne o kolko), tak sme objednali podla svojich vypoctov. zostala nam jedna ;-) . tak sme sa pustili aj do prepocitavania ytongu. obvodove uz mame, este vnutorne nosne a nenosne priecky... nie je to az take hrozne pocitat... 8-)
Odpovedať
my sme tiez nepocitali a podla vypoctov z Wienerberger nam ostali skoro 3 palety nerozbalene :-) nastastie si ich od nas hned jeden sused kupil takze - radsej pocitat, oni davaju automaticky x% rezervu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 13 rokoch
Pekny den prajem chcem sa spytat ci mi vie niekto poradit kolko tvarnic potrebujem ked ich rozmery su 38.5x19x19 a plocha je kde ich budem ukladat dlzka 7m a na vysku 1,70 vie mi niekto poradit kolko ks budem potrebovat aj s ciapkami dakujem
Odpovedať
@lubik2211 https://www.kalkulacka.sk/
Odpovedať
@lubik2211 to mas cca 12 m2, tvarnica ma 0,073 m2. 12 / 0,073 == 164 tvarnic plus rezerva prasknute, dorezy,...
Odpovedať
@lubik2211 171 tvárnic a 37 čiapok. Matematiku si na ZŠ vynechal? Výška 170/19=9 šírka 700/38.5=19 9x19=171. Zaokrúhľovane nahor. Čiapky šírka 700/19=37... Pridaj si rezervu podľa šikovnosti a dostupnosti.
Odpovedať
@igor256 @rchrdba Ale on ani nenapísal, ako chce, bude tie tvárnice ukladať, takže nech si spočíta sám podľa toho. Registráciu zvládol, nevidím dôvod, aby nevedel naťukať do kalkulačky.
Odpovedať
@frantisekca však hej ale tak čo... Asi sa jedná o plotové tvárnice a to ukladanie je tam zrejmé. Predpokladám, že keď nevie počítať, asi ich bude ukladať, nie murovať na maltu, teda netreba riešiť fugy.
Odpovedať
To je masaker, aké banálne hovadiny dnes ľudia nedokážu vyriešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Taaak pocet sme zvladli.. teraz pride na rad otazka kolko betonu treba do tvarnic 🙂.. Dalsia otazka bude aky pomer cementu a strku ide do betonu.. vsetko pekne step by step.. 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@igor256 @rchrdba Ale on ani nenapísal, ako chce,…
@frantisekca Lebo je to jednoduchšie, keď to spraví niekto iný, ľahké :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?