Nechať TV na nábytku alebo ju zavesiť na stenu?

som pred zariadovanim obyvacky a dostal som sa do bodu 0. Sedacku mame vyriesenu a teraz vymyslame ako vyriesit stenu s nabytkom a TV. Mame novu plazmu a tak bojujeme s otazkou: dat ju na stenu alebo nechat na nabytku? chceme nejake jednoduche riesenie so stojacou komodou. Na komode alebo nad komodou bude TV a nad tv zavesna skrinka (kombinacia 1/2 otvorena a druha polovica s dvierkami na kolajnickach). Chcel by som podsvietit vrchnut skrinku alebo tv. mate este nejake napady, inspiracie, referencie na stolarov, pretoze v tych obchodoch mi to pride dost drahe. Hadam sa mi podari este dnes doma dat do albumu nejake fotky pre predstavu. este nejake info: - je to spolocny priestor kuchyna + obyvacka (cely priestor 5*6,8m) - obyvacka cca. 2,6m*5m (obyvacia stena ma byt na stene 2,6m sirokej) dik za akykolvek postreh a nazor Rasto
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte Mirka a Rasti, aj my s priateľom riešime postupne zariaďovanie nášho podkrovného bytu v dvojgeneračnom dome ... Takisto máme spojenú kuchyňu s obývačkou (cca 9x5 m) - ale tým, že je to podkrovie, tak sa ten priestor nedá dostatočne efektívne využiť. Kuchyňu máme na mieru, sedačku máme tiež novú ... ostatné všetko máme staré, tak verím, že sa nám pomalinky podarí vymeniť starý nábytok v obývke za nejaký pekný sektorový, ktorý bude ladiť ku kuchynskej linke ... Tiež sa mi páči Vaša myšlienka - komoda a na nej TV. Priznám sa, že môjmu oku viac lahodí TV položený na sektore a nie zavesený. Viem, že uchytené TV na stene sú teraz hitom, no mne sa stále viac páči, keď je TV pekne položený ... možno to súvisí s mojim zlým pocitom, že by sme sa v noci mohli zobudiť na rachot a TV by bol na zemi ;) Neviem, jednoducho sa mi to esteticky viac páči položené. Ak nájdem nejaké fajn inšpirácie, tak sem hodím linky. Dôležité je však, akému designu sa prikláňate - modernému, vidieckemu, minimalistickému ...? Tu sú nejaké inšpirácie - na nete je toho kvantum: http://www.digsdigs.com/combine-kitch... http://www.freshmodernhouse.com/wp-co... http://media.photobucket.com/image/mo... http://www.precisionpaintingplus.net/... http://www.hanak-nabytek.cz/data/prod... http://www.ihomeimprovement.biz/wp-co... http://www.furniturestoreblog.com/ima... http://www.momentoitalia.com/tutti%20... http://cn1.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/... http://www.homehousedesign.com/wp-con... http://farm3.static.flickr.com/2071/2... http://static.squidoo.com/resize/squi... http://img.archiexpo.com/images_ae/ph... http://www.tempo-kondela.sk/!img/phot... http://img.bleskovky.sk/mojdom/125558... http://www.keysmatic.sk/files/images/... http://www.interier.sk/images/free040... http://i.lidovky.cz/09/052/lngal/BYT2... http://i.idnes.cz/08/072/gal/WEB24668... http://nabytok.bazos.sk/obr/1/2262074... Pekné komodo-stolíky som našla tu: http://www.mojnabytok.sk/product_info... Nám robilo kuchyňu stolárstvo VHČ http://www.vhcstolarstvo.sk/ (prozite galériu v sekcii REFERENCIE), svokrovcom zariadili takmer celý byt - kuchyňu, obývku, spálňu ... Nie sú lacní, ale až na malé detaily, robia fakt krásne veci - môžem odporučiť. Tak držím palce, Vám i nám - nech si naše hniezda krásne zariadime, nech sa v nich cítime pohodlne, bezpečne, príjemne ... a to my i všetci, ktorých u nás uvítate ;) Nech máme príbytky útulné a nech v nich panuje iba pozitívna energia a harmónia ... držte sa! jana
Odpovedať
Mne sa paci ta 7 v poradi co hodila Janka. Ja som si nakreslila nieco podobne a nechavam si to vyrabat spolu s kuchynou. TV davame na stojan-polozeny na nabytku, jednak stojan kupujem s TV teda ho k nemu mam v cene TV,nebudem davat dalsie eurace za stojan na stenu a za dalsie na stene ma TV 90% ludi,chcem sa odlisovat :-)
Odpovedať
ahojte jani a atlaska, dik za komenty. Mne sa paci hned ten prvy link (jednoducho moderne a prakticke).Spravim si podla toho nejaky nakres s rozmermi a dam to spravit nejakemu stolarovi. Uz sme sa aj my rozhodli, ze nechame TV na komode. Jani, dakujem za super prehlad. Do albumu som pridal nejake fotky. Sedacka bude podobna ako je tam na obrazku, len bude skoro cierna a opacne otocena. Tu TV komodu by som chcel dat na bielu stenu medzi slepu zarubnu a oranzovu stenu. Sedacka bude pred balkonom a popri oranzovej stene. Rasto
Odpovedať
Mirka a Rasto: mozno je prakticke mat TV na stene, ale treba mysliet na to, ako je vysoko - kvoli upratovaniu a tiez, ci nebudete uz menit nabytok inak, totiz - aby sa dal otacat. Nedavno som totiz vypocula nazor, ze je to nevyhoda, ak je obrazovka na stene, nenatocis ju. Ja mam tiez obyvacku s kuchynou a jedalnou a tak tocime TV podla toho, kde akurat sme.
Odpovedať
Zavisi od druhu TV, teraz sme kupovali novy a k nemu sme dokupili aj konzolu, ktora sa da bez problemov natocit uz aj s TV, to zn.., ked potrebujem, vytocim si ho o X stupnov. Da sa menit aj vyska , ale tu je uz potrebne prehodit srubu na vyssi/nizzsi stupienok. Ja si tento konzolovy system pochvalujem, odpadlo mi pracne uptratovanie popod a poza TV stolik a natahovanie sa s kablami.... ;-)
Odpovedať
ahojte, tak tato obyvacka sa mi paci: http://www.digsdigs.com/combine-kitch... dakujem ti Jana este raz za inspiracie. Teraz to len musim upravit na nase podmienky a vymysliet rozmery a potom uz len najst dobreho stolara, ktory to spravi. Zatial konzolu riesit nebudem. Zase my nie sme taki maniaci aby sme telku natacali podla toho kde akurat sme. Raz ju mame nastavenu na pozeranie zo sedacky, tak tak to aj ostane. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
10ty link ma pobavil :-)
Odpovedať
tak taku vec do obyvacky by som veru nechcel ako je v 10. linku :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Stará téma (9 ročná), ale načo novú :-) Asi 3 roky okupuje televízor jednu skrinku. Sedí si na nej a - ohýba hornú dosku (hold, Ikea). Tak že pôjde na stenu. Ale - stena za ním je z dutej dvojdierovej tehly, poličku som na ňu ledva uchytil. Vedľajšia stena je obvodová, nosná, pórobetónová. Problém je v tom, že od steny po stred TV je to cca 50 cm. A čo som zatiaľ našiel malo 39 maximálne. Nevie niekto, kde by som taký držiak zohnal za rozumnú cenu? Aby som to nemusel dať vyrábať. Vesa 200. Dík...
Odpovedať
@dedo758 napr. (ja ho mam osobne na 65" kvoli 90st otoceniu do kuchyne) https://www.gogen.cz/drzak-tv-gogen-l...
Odpovedať
@shadowmilan Nooo, to by šloooo :-) Ešte tá cena. Ale zvárať asi nebudem... :-)
Odpovedať
tak su aj lacnejsie aj drahsie vzhladom nato co pozadujes je 80 celkom ok
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dedo758 Skus polustrovat net, viac eshopov, najdes aj rozne ceny a ked pisem rozne, tak fakt odlisne. My sme tiez pozerali, ze co takato sranda vie stat, z niektorych sum sa mi az hlava tocila, ale napokon sme zohnali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirka_rasto V obývačke mám TV zavesené na stene a aj v spálni som ho premiestnila z komody na stenu, sú vyššie a lepšie sa na ne pozerá.
Odpovedať
@deddik Takýto väčší? Kde a za koľko? Zatiaľ najlacnejší vyhovujúci som našiel za 45€. Keby niečo okolo 30-35€ bolo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?