Kto na západe robí energetické certifikáty?

Mozete mi prosim napisat (mozete aj do IP) kontakt na niekoho, kto robi energeticky certifikat (zapadne Slovensko, Sala, Sered, Galanta, Dunajska Streda, Nitra, Trnava) a aj cenu, kolko Vas EC vysiel. Dakujem ;-)
Odpovedať
@boba100 www.privileg.sk (pozn: nie len zapadne Slovensko)
Odpovedať
Profilova fotka
na tejto stranke uplne dole je zoznam osob, ktore robia certifikaty - Zoznam osôb pre energetickú certifikáciu so živnostenským listom ..... http://www.sksi.sk/buxus/generate_pag...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Nema niekto kontakt na niekoho, kto urobi lacny enegeticky certifikat ku kolaudacii uz postaveneho domu...okres Bratislava?...Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@monnet pošlem do IP
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb posli pls aj mne a aj cenu ktoru cca beru dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a je nutný certifikát vždy pri každom dome?
Odpovedať
nie kazdy SU ho vyzaduje.
Odpovedať
Profilova fotka
@matilka22 na novostavbu zo zákona.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska No neviem.... je to zo zákona. Ani náš SU ho v minulom roku ku kolaudácii nežiadal, ALE musel sa dodať dodatočne. Tento rok už musí byť priamo ku kolaudácii. Čistá byrokracia,... ale čo narobíš.
Odpovedať
Profilova fotka
u nás ho žiadali povinne už minulý rok :-p
Odpovedať
aj ja by som chcela kontakt na niekoho, kto to robi a aj cenu.. Uz mam jeden kontakt, ale chce 300 euro, to sa mi zda veeela.. Normalne je to vraj okolo 200 euro..
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som počula, že niektoré SU to žiadajú a niektoré nie, áno je to čistá byrokracia. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. A viete mi poradiť či to niekto robí v banskobystrickom kraji?
Odpovedať
Článok sa načítava...
no neviem, zákon je zákon, ale kolega ide kolaudovať teraz a ked sa na SU pýtal, či to potrebuje, tak mu bolo povedané, že áno, potrebuje, ale ked to nebude, tak mu dom skolaudujú tak či tak a chýbajúci certifikát dajú ako nedostatok-výhradu, ale že dodatočne to už nik nekontroluje, takže bacha, aby ste zbytočne nevyhodili peniaze, ak to nie je treba
Odpovedať
ahojte, chcela by som poprosiť tiež o kontakt na niekoho, kto robí EC v Trenčianskom kraji - samozrejme za dobrú cenu. Ďakujem veeľmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
nejaky kontakt na lacneho, co to urobi aj a menej ako 250 poslite do IP aj mne.... Trnava a okolie
Odpovedať
http://www.sksi.sk/buxus/docs/web_1_1... @a202125 @matilka22 @akvi @katrin21
Odpovedať
http://www.sksi.sk/buxus/docs/web_ziv...
Odpovedať
Profilova fotka
Kto vlastne moze ten energeticky certifikat davat? to je nejaky stavebny inzinier, co ma urobene nejake skusky na to, alebo kto to vlastne robi? resp. može robiť....?
Odpovedať
@katrin21 áno
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Budovy, ktoré sa kolaudujú, predávajú alebo prenajímajú musia mať od 1. januára 2008 energetický certifikát. Táto povinnosť vychádza zo zákona o energetickej hospodárnosti budov, ktorý je platný od 1. januára 2005. Právny rámec: Zákon 555/2005 (z 8.novembra 2005) o energetickej hospodárnosti budov Vyhláška č. 311/2009 - /konkrétne § 10/ ktorou sa vykonáva zákon 555/2005 Z.z. Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. októbra 2009 okrem § 7 ods. 2 a 5, ktoré nadobúdajú účinnosť 1. januára 2010.
Odpovedať
Profilova fotka
EC na rodinny dom sa pohybuje od 150 do 200 € podla narocnosti
Odpovedať
Pripravujeme si k žiadosti na kolaudáciu podklady, a prvá ponuka na energ.certifikát je okolo 450Eur. Aj keď ide o Bratislavu, zdá sa mi to príliš veľa, však náš nový dom je skôr menší ako väčší. Od čoho tá cena vlastne závisí? Poprosila by som preto aj ja kontakt do IP na niekoho za menej.
Odpovedať
Ak som to dobre pochopil, ked si postavim novy dom bez ETICS-u (z akychkolvek dovodov) s umyslom doplnit ho neskor pri kolaudacii zaplatim skoro 500 E (lebo musim), aby mi dal niekto papier, ze mam dom en. triedu napr. "C" a ak si ten ETICS nahodim o 2 roky zas zaplatim 500 E ,aby mi niekto dal papier, ze mam dom triedy "B" ?
Odpovedať
@boba100 ahoj ec-audit musi robit autorizovany stavebny inzinier,nas vysiel na 130 eur,staviame v Trenc.kraji,kusok od Bojnic,posielam Ti kontakt do ip...
Odpovedať
Tie ceny sa tu naozaj lisia. Pridam sa, EC Bratislava 140 E september 2010 Zadali sme poziadavku na dopyt123.
Odpovedať
@hereczholivodu aj ja by som poprosila kontakt.dik
Odpovedať
ahoj @herczholivodu ahoj pošli aj mne kontakt ja staviam v bojniciach :-)
Odpovedať
@alzbetae nevieš či nerobia EC pre ostatné kraje? alebo ak máš na nich kontakt nepošleš mi ho do IP, ja by som sa ich spýtala. dík ti. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor :-) NÁVOD NA PRESTAVBU BEZ ENERGETICKEJ CERTIFIKÁCIE ;-) http://stavebnictvo.sk/profiles/blogs...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?