Elektricke kurenie

Dobry den poziadal by som vas o radu ze ake elektricke podlahove kudenie si dat. ci pod poter (polo akumulacne) alebo nad poter. tepelne straty domu podla vypoctu su 10kw/m2. skladba podlahy je 16cm XPS, 17cm beton, 24cm EPS 100s, 7cm anhydrit. ci sa rozhodnut pre dlhsi nabeh a akumulaciu alebo rychly nabeh a rychlejsie ochladenie. ake su vase skusenosti? dakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
Staviame pasivny dom, a mame stavebne povolenie z 2016
Odpovedať
@virnik27 Nerob paniku a nemontuj sa do niečoho o čom len čítaš nezmysly na internete šírené tými ktorí nepoznajú súčasnú prax na stavebných úradoch. Má stavať podľa projektovej dokumentácie ktorú priložil ku stavebnému povoleniu, tam by to malo byť riešené. Len ak nie je môže si vybrať, ináč naozaj riskuje problémy s kolaudáciou.
Odpovedať
@stefan83 čo máš v projekte?
Odpovedať
Ja som dal samoregulačne uhlikove folie HEATFLOV a na nich 6 cm betonovy poter a funguje perfektne. Pri 20 hodinovej sadzbe na nizku tarifu tie časy 4× po 1 hodine vysokej tarifi čo ti nekuri ani nezaregistruješ. Sused dal vykurovacie rohože len pod dlažbu a sa sťažuje, že za tu hodinu sa mu podlaha ochladi.
Odpovedať
A ešte jedna poznamka. Na elektricke podlahove kurenie v žiadnom pripade nedavaj anhydrit!
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren Tie tvoje dristy sa tu uz nedaju citat. http://www.anhydrit-podlahy.cz/podlah...
Odpovedať
@yuri66 Daj si anhydrit na folie a uvidiš čo z toho bude
Odpovedať
@yuri66 Čo na tom nerozumieš veď to naprosto logické. Až ti nejaké fólie odídu a budeš ich musieť vymieňať je podstatne menšia škoda ak rozbíjaš betón ako anhydrid.
Odpovedať
Ako vidim na každej debate o podlahovom kureni sa tu strieda partia, ktora ma spadnute na trubky v podlahe a všetko ine je na hovno. Len že si neuvedomujete že vaše nazory su už minulosť. @somzvdavy Anhydrit je v podstate sadra a ta reaguje s kovom a navodzuje rychlu koroziu. Spravne poctivo prevedene elektricke kurenie ma uzemňovacie pletivo a na foliach je tolko prepojov že pri anhydrite by to kurenie do roka skolabovalo. Nemaš to, ani si to nikdy nevidel, tak nevieš očom rozpravaš. Odkazy na članky si strč niekde. Mme to montovala odborna firma a jednoznačne som bol upozornený, že anhydrit v žiadnom pripade!
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy Ak mu odídu fólie pod poterom, tak ich dá potom pod laminát. Nemusí ich vysekávať ...
Odpovedať
@somzvedavy Prečo mala nejaka folia odisť? 10 rokov zaruka na foliu a minimalna životnosť 30 rokov. Skôr tebe trubky popraskaju alo mne folie odidu.
Odpovedať
@cvoky8 v projekte mam elektricke podlahove kurenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren rozmyslal som nad heatflow ale su velmy drahy, nacenili kurenie cez 6000e, videl som istalaciu ich foliii s anhydridom, na folie ide dalsia folia
Odpovedať
@somzvedavy. Prepač ten dodatok v prispevoku o 20:43 nebol pre teba, ale pre @yuri66
Odpovedať
@stefan83 Aka firma a koľko maš m2 vykurovacej plochy?
Odpovedať
@ruren priamo od heatflow z ciech, 140m2
Odpovedať
@stefan83 Ano, zaleju ti to anhydritom, ide tam ešte ochranna folia, mne ju tam dali dvojmo. Robia to Češi cez Trnavsku pobočku, ale ti nedaju uzemňovacie pletivo, tak že prudovy chranič ti je nanič, alebo ho daju pod ochranu foliu a tam je zbytočna. Nikto ti nezaruči, že ti nezatečie pod tu foliu, čo sa pri betonovom potere nemôže stať.
Odpovedať
@stefan83 Mne robila HEATFLOV SLOVAKIA BIMARA Nitra 130 m2 4100€ bez termostatov. Tie som nepotreboval.
Odpovedať
@stefan83 Štefan, používame uhlíkové fólie profesionálne viac 20 rokov (iná aplikácia ako v stavebníctve) a používali sme ich dávno kedy v stavebníctve o nich ešte nikto nechyroval. . Nie heatflow, samozrejme, ale predsa. Tomu že žiadna za 10 rokov nič neodíde never, to by museli byť niečo celkom iné ako tie normálne. Nejako tomu neverim, považujem to za marketing hype. Pritom nie som ani náhodou odporcom fólií, len nemám nerealistické očakávania, ja si dávam tiež (asi Fénix) ale samozrejme pod plávačku, aj tak bude dosť sranda ju rozoberať pri "generálke" ktorá určite príde, len neviem za koľko rokov. Okrem toho budem mať krbovú piecku preto tepelnú zotrvačnosť považujem za nevýhodu.
Odpovedať
@somzvedavy To maš pravdu je to niečo celkom ine. To nieje platno potlačene uhlikom, ale uhlikove nanovlakna z uhlikovov poddtlačov, ktore sa pri teplote 40 C° začnu vypinať a nikdy sa nemôžu prehriať. Su to folie tretej generacie vyrabane v Koreji priamo pre Nitriansku firmu. Nikde inde na Slovensku to nezoženieš a nekupiš. Keď položiš nabytok na podlahu v tom mieste sa ti okamžite vypne, keď ho o rok preložiš inde, začne kuri ďalej ako predtym.
Odpovedať
@ruren Je dobre že tomu veríš, v tvojom záujme dúfam že je to tak. Lebo nikto to nemá dosť dlho aby to vyskúšal a takých vecí čo sa nekazia som v živote už videllllllllllllllllll Inak by som sa stavil čo sa dozvieš ak budeš reklamovať záruku : Vada bola spôsobená neodbornou montážou" Rád by som sa mýlil ..
Odpovedať
Profilova fotka
heh, mne staci na stranke nitrianskej firmy precitat " Bez nežiadúceho elektomagnetického žiarenia." a je mi jasne, ze pani nemaju paru o fyzike :)
Odpovedať
@majkoj Tým asi myslia že ich fólie vydávajú len žiadúce... :-)
Odpovedať
@somzvedavy Neviem čo mysliš tym neodbornov montažov? Veď to montovali oni. A funguje to. Keď sa po montaži skušali folie, v každej miestnosti boli zapnute asi 30 min a boli len vlažne., lebo studeny vduch z na ch ovadzal teplo. Keď som sa na nich postavil bolo citiť ako z nich sala teplo. Keď som položil ruku na foliu na okamich sa zvyšila mierne teplota pod rukou a v zapäti folia v tom mieste vychladla. Tak že to realne funguje. Teraz už keď su potery mal som na podlahe sadrokarton naukladany a po cely čas čo tam bol bola podlahovka zapnuta na 17 °C a pokial som nespratal posledny bola podlaha v tom mieste studena. Tak prečo by som neveril?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren pisal si, ze sa to vypne ked dosiahne 40C, to si stal na podlahovke co mala 40C ?
Odpovedať
Stal som na folií a bola vlažna
Odpovedať
@majkoj Toto ani nekomentujem, lebo tu ste všetci profesori s fyziky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren nuz to ale akosi nesedi s tvojim tvrdenim ako to fuguje :). Okrem toho stranka tej firmy je plna totalnych fyzikalych nezmyslov . Ale hlavne, ze to dobre znie a ludia na to letia :-p.
Odpovedať
@ruren vysvetli mi prosím ťa, aké sú to samoregulačné fólie a ako sa samé regulujú. To ma fakt zaujíma. K ostatným bludom sa vyjadrovať nebudem.
Odpovedať
@megdesign Uplne jednoducho. Zvyšovanim teploty sa atomy od seba vzdialuju a tym sa zvyšuje odpor až v určitom bode sa vypnu, ale to by si mal vedieť!!! Vševed.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?