Drevená terasa

Ahojte, časom by som chcel na tomto mieste spraviť drevený podklad / terasu. zaujímal by ma Váš názor z čoho to spraviť a ako najlepšie mám taký pocit, že je tam aj mierny sklon toho betónu.. rozmery sú 170x800 cm.. Ďakujem za postrehy aj rady :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Je vela moznosti-)
Odpovedať
nejakú rozumnú cenu aby to malo samozrejme :)
Odpovedať
600-800 EUR neviem sa pohybovať v cenách materiálu nakoľko neviem aký by tam bolo najvhodnejšie dať.
Odpovedať
hmm no ja by som skor šiel do niečo prírodného a zvolil by som si taku strednu cestu nech to aj niečo vydrží samozrejme, že tá cena by tam bola vyššia.
Odpovedať
to je cena za 1m2?,pisete 12Oe...ale neviem za kolko m2
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
49,90 / m2 s DPH .... massaranduba 25x145x1850 az 6110mm (hrube dražkovanie licna strana / jemne drážkovanie rub ) 25 euro / m2 s DPH .... sibirsky smrekovec(modrin) 22x95x1800-4500mm (hladka strana / hladka strana ) 32 euro / m2 s DPH .... sibirsky smrekovec(modrin) 28x142x2000-3000-4000mm (hrube drazkovanie / jemne drazkovanie ) 36 euro / m2 s DPH .... europsky dub rustic 21x100x2000-2250 (hrube / jemne drazkovanie ) podkladovy hranol exotika piquia 45x70mm .... 6,50 euro / bm s DPH podkladovy hranol sib.smrekovec 45x68 .... 4 euro / bm s DPH vrut nerez Berner 5x50mm .................... 0,22 euro / ks s DPH
Odpovedať
@troky89 najlacnejsie "drevene" riesenie je z "nasho" cerveneho smreka.. My sme zohnali dosky hrube 3 cm ohoblovane za 5 e/m2. Nadrazkovali sme si ich svojpomocne, plus ich bolo treba vybrusit, ked uz boli polozene. Plus pocitaj nejaky ten nater, cim kvalitnejsi, tym lepsie, ale urcite sa aj s naterom zmestis do 15 ecok za stvorec (to som prudko prehnala).. K tomu rataj skrutky, plus neviem, co chces na podklad, ale rozumnym rieseniem a svojpomocou to mas pri tvojich rozmeroch za nejakych 300 ecok urobene :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@akvi mohla by som poprosiť aj do IP ako ste to drážkovali, lebo presne s mužom chceme terasu zo smreka, len to drážkovanie nevieme ako vyšpekulovať. A ak môžem poprosiť aj náter aký ste dávali? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@akvi akvi ja tiez poprosim info ako ste to drazkovali a tiez kde ste zohnali tie dosky.. moc by to pomohlo.. vdaka!!
Odpovedať
@yaninca drazky sme robili na cirkulari, iba zo spodnej strany, tri. Ale evidentne to nestacilo, lebo niektore dosky nam aj tak skrutilo. Ak mozem odporucit, davajte radsej uzsie dosky ( nase su 14 cm ) tie nam stocilo, tam, kde su 9 cm, tie su v pohode. Tak isto dajte pozor, aby ste dali dost dlhe sroby, nam vidno rozdiel medzi 2 varkami srobov, kedze sme kupovali na2x a boli ine. Tie kratsie uplne vytrhalo, ked sa doska stocila. Drevo sme kupovali tusim v Brezovici, na vychode, doviezli sme si ich sami. Ideme teraz robit dalsiu terasu a dufam, ze uz bude ok, sme sa poucili :-D A farbu, po nasej skusenosti farbu uz nedame, nechame patinu, nema to zmysel natierat :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ozivujem temu :) @akvi aku velku terasu mate? je cela terasa nezakryta? akurat rozmyslame nad tou nasou, ci dat kamenny koberec, alebo drevo. mne sa viac paci drevo, ale z hladiska zivotnosti asi ten kam. koberec. pozeram na datum, ze komunkacia bola este minuly rok, ako je to s terasou po zime? nechate patinu, ci budete osetrovat lakmi? Ti, ktori ste robili drevenu terasu, o kolko sa vam zvysila vyska? menili by ste za inu, ci ste spokojni s drevenou terasou?
Odpovedať
@stejja9 mam v albume, nic lepsie som nemohol urobit
Odpovedať
@stejja9 ked kupis hotove stvroce skladacku vyska je tusim 3cm, my mame 5cm hranoly a 1cm drevo. mame patinu.
Odpovedať
@atlaska mame drevo, ktore treba narezat. a zhaname rady a inspiracie na tu na ms. :) na 5cm hranoly ste davali dosky v hrubke 1cm, dobre som pochopila? a cerveny smrek?
Odpovedať
@stejja9 ano na hranoloch su laty s vnutornymi spojmi takze nic nevidno zvonka. Drevo merbau.
Odpovedať
@atlaska a co je pod hranolmi? nasa terasa je momentalne betonova, na ktoru sme uvazovali dat kamenny koberec. terasa je o cca 15cm nizsie ako idu terasove okna, cize aj na drevenu dostatocna vyska.. prosim ta mas nejake foto, ako to vyzera, prip. do IP? dakujem.
Odpovedať
@stejja9 beton je ako podklad idealny. Vysku polahky dosiahnes polozenim hrubych hranolov. Voda odtecie spod dosiek bez problemov. Cerveny smrek, olej, nerezove vruty
Odpovedať
@stejja9 my uz urcite nechame patinu, nema zmysel natierat.. my ju mame celu odokrytu. Ak mate zakrytu, tak kludne natrite, tam to ma zmysel.. Nad vchodom mame malu striesku, tam je ta farba uplne ze pekna.. A ako som uz pisala, bacha na sroby.. Kupit tie najkvalitnejsie, ake su, nesetrit.. Potom je to uplne ok.. My ju ideme tento rok celu presrobovat.
Odpovedať
@akvi čo sa týka skrutiek na terasu odporúčam aby boli aspoň 2x dlhšie ako je hrúbka terasovej dosky. Používajte skrutky z nerezovej ocele. Napr. od firmy SPAX. A pred naskrutkovaním skrutky v doske treba predvŕtať diery (vrták 4mm v prípade skrutky s priemerom 5mm). Takto som namontoval desiatky terás a doteraz bez problémov. ;-)
Odpovedať
@merbau tak sme to aj spravili, akurat skrutky mame tusim Fischer
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@peto99 @akvi @atlaska ahojte. Ako su na tom vaše terasky po roku? Leto, zima, co dalo viac zabrat? Kolko naterov ste absolvovali, a co sa vam osvedcilo? ;-)
Odpovedať
@stejja9 zatial ziadny novy nater, 3 zimy, ako nova
Odpovedať
@stejja9 Nater ziadny, my ani olej ani lak nemame.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska a stale drzi aj bez osetrenia?
Odpovedať
@drslavino Co ma drzat? :-D Farbu nema ako na zaciatku,ale o to islo aby spatinovalo
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, vedeli by ste mi poradit z akych materialov by bolo vhodne dat dokopy terasu ktora by bola vystavena vysokym naporom vetra? Uniesol by silny vietor lexan, alebo nejake to presklenie? Nemusim sa byt ze by to podfuklo? Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?