Koľko stojí krov pre bungalov 39 z Prodomu?

Ahojte, neviete mi povedat kolko teraz stoja tesarske prace? Myslim na taky jednoduchy bungalov 39 z Prodomu. Podla coho sa dohaduje cena, podla odpracovanych hodin, alebo beznych metrov, alebo podla kubikov dreva? Zaujimalo by ma kolko stoji komplet krov aj s latovanim a pripadne aj s komplet pokladkov skridly? dikes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
-ja som si zistovala ceny za montaz krovu a vacsinou hovoria cenu montaze podla kubikov reziva,bez lat, dalej zalezi, ci su tam vikiere,atd. Zaujimave by bolo vediet kolko eur ste zaplatili za 1m3 realne za krov?
Odpovedať
praveze este len zistujem ceny, ale je to dost mozne ze za m3, ale nemas nahodou predstavu kolko by to mohlo stat?
Odpovedať
Profilova fotka
tieto veci riesim teraz a mam partiu strecharov co beru 9eur za m2.To znamena ulozenie krovu,latovanie,folia,pokladka skridle.A za montaz stresneho okna chcu 30eur.Je to cena len za pracu.Krov mam za 6000,-m3 dreva.Ale pekne drevo kvalitne.Ten pan co ho vyraba(dedko)ho nenatiera proti skodcom,aby zakaznici videli ake drevo im dava.Takze si to natrieme my.
Odpovedať
a odkial si prosim Ta a odkial mas to drevo? proste ty im das robit celu strechu a oni Ti to urobia kde cena za m2 je 9 eur?tak to je podla mna super cena teda:)
Odpovedať
Profilova fotka
som z okresu PN.Drevo je od pana z Lehoty.
Odpovedať
caute, tak prosim nenajde sa nikto, kto by mi povedal kolko by mohla vyjst taka strecha na bungalov 39 z Prodomu, a ak sa da tak mi to rozpiste kolko z toho by mohla byt praca.dikes :-)
Odpovedať
my mame bungalow 2 z prodomu, cisto robota vysla (bez dreva) 2138 eur bolo v tom montaz konstrukcie krovu 9,35 m3 1304,91 eur montaz stropnych tramov 6 m3 458 eur montaz stresnej folie, kontralaty 226 m2 187 eur montaz latovania 226 m2 187 eur pisem to z faktury a potom faktura za ulozeie krytiny bola 1223 eur ulozenie krytiny 227 m2 975 eur dorezavanie narozia, uzlabia 248 eur drevo sme mali od svokrovcov ako" darcek" tak neviem kolko stalo, dufam ze pomohlo a tesarov sme mali z tesarskych mlynan, pri ZM a boli sme spokojni
Odpovedať
Prácu zatial neviem, ale treba jednať s prevádzkovatelmi píl a dodávatelmi dreva! Nebrať hned 1. ponuku! A pokial to nepotrebujete na faktúru tak sa tá cena dá pekne stiahnúť! Začínal som na 8500SKK/m3 s DPH, a nakoniec sme sa dostali na cenu 5400SKK/m3 bez DPH. A to je pri obmeduenom rozpočte pekný rozdiel!
Odpovedať
Zdravim, ak zacinas uvazovat o streche pre bungalov priprav si pekny balik penazi. Je to zname ze strecha pre bungalov je enormne draha. Ale ak sa jedna o bungalov 39 je tam dost jednoducha strecha. My mame postaveny Bungalov Bahamy a pred montazou strechy som si zistoval ceny striech okolitych domov a bol som zhrozeny kolko penazi to stoji. Predpokladam ze tvoja strecha nepresiahne 11 00 Eur. Nasa strecha na spominany Bungalov Bahamy bolo podstatne drahsia. Meter stvorcovy prace bez papiera okolo 18 Eur. V tom bolo komplet konstrukcia, latovanie a ukladanie krytiny. A este jedna vec daj pozor na sklon strechy, ja som si na to nedal pozor a mozem na streche hrat aj futbal.:)) Dufam ze pomohlo.
Odpovedať
opravujem 11 000 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Nas vysla komplet strecha pre bungalov 75 vratane dvoch stresnych okien - 10 000eur :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame krov nejakych 292 m2 a drevo nas stalo 80000,-skk a skridla mediterran 160000,-skk. Lea
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, tiez zhanam drevo na krov a podarilo sa mi z Oravy, kubik za 4500 SKK a doprava je v tom. Staviam pri ZM a tu som nikde nezohnal pod 5000 Skk a to bolo bez dopravy. Ak chcete, dam vam kontakt.
Odpovedať
Ahoj manžel tiež hovoril,že z Oravy bude objednavat,ale neviem či ma kontakt?Daš mi cez ip?Dik
Odpovedať
bassadam, čo myslíš tým, že si si nedal pozor na sklon strechy? Aký máš uhol? My by sme chceli 25 stupňov. Tiež mám zo strechy trochu obavy, nakoľko budeme mať zložitú strechu a osobne som bola svedkom toho ako v zime môjmu susedovi na jeho drevostavbe pod váhou snehu do rána spadla na zem celá veľká terasa!!! :-. Neviem, či mali katalógový projekt alebo individuálny, ale jednoznačne by som toho projektanta niekam nakompla :-D Problém bol v tom, že sneh z hlavnej strechy sa začal topiť a zosunul sa na strechu nad veľkou terasou, neunieslo to takú váhu a takto to dopadlo. Preto by som sa rada vyvarovala podobných nepríjemností.
Odpovedať
Bungalov je veľmi drahý dom drahé základy rozťahané, drahá strecha. Múry sú ďaleko lacnejšie a priečky ako základy a strecha. Poschodový dom je ďaleko lacnejší.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ludkovia ako ste na tom s krovom? ake mate cenove ponuky za m2? skelet dreva plus pokladka krytiny... my mame bungalow, dost velku rozlohu strechy, ak mate niekto skusenosti poradte, kolko beru majstri atd. Diky moc ;-)
Odpovedať
kankulka ja to neviem presne lebo ceny si dako nepamätam ale viem asi odhadom 172m2 krytina bramac alpska cena asi 90tisic plus minus. drevo 8kubikov 45tisic a praca 70tis
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám 250m2 a robota 3000 eur,aj s drevenným stropom aj škridlou. drevo,škridla ,robota - 8000 e.
Odpovedať
barny poslala som ip |-|
Odpovedať
Profilova fotka
nas stalo tusim drevo 80tis,ale teraz si nepamatam, ci aj s robotou..asi bez. ?. ale boli to chlapici z Oravy, a robili ako vcelicky:)
Odpovedať
Profilova fotka
drevo sme mali asi 4tis SK za kubik :)
Odpovedať
Profilova fotka
kunkalka: teraz pozeram, ze ta zaujima aj krytina.. my mame Bramac, a vsetko na komplet material robota( drevo + skridla) a to este aj na mieste sme upravovali striesku, cize prerabali narezane dreva.... tak cca, 400tis SK
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. my mame bungalow 69 s upravenou strechou. rozloha asi 150m2 a platili sme minuly rok: drevo - 2013 eur spojovaci material - 300 eur klampiar - 650 eur (robota + material) skridla euronit - 2162 eur pozicanie rebrika - 100 eur robota strechar - 1400 eur oplechovanie komina - 150 eur
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@hans75 , awoj prosim o kontakt na drevo z Oravy diky moc pekny den prajem
Odpovedať
@jokodj Firiem, ktoré ti tu na Orave predajú drevo je dosť. Ak chceš aj prácu aj tích je dosť. Len musíš napísať, aké máš požiadavky. Nie je drevo ako drevo, nie je tesár ako tesár. Pár kontaktov ti viem dať...
Odpovedať
Profilova fotka
@bassadam: Bungalov je drahsi ako poschodovy? Tie zaklady su o kolko vacsie ako pri poschodovom? dajme tomu ze poschodovy bude 10x10 a bungalov 15x10. Zaklady mas len o 2x mestrov dlhsie po obvode a mozno 1 nosna je predlzena - teda spolu 15 metrov. obytna plocha bude skoro rovnaka - schody zaberaju dost miesta, objem pri bungalove vacsi - pricom tie vysoke steny lepsie vyuzijes ako skosene v podkrovi. Na poschodovy si mal 4x10 po obvode - a dajme tomu jedna nosna - teda 5x10 = 50 na Bungalov budes mat nieco podobne, ale 3x15 + 2x10 = 65 teda o 30% viac. Plus zakladova doska - samozrejme o 50 m2 - teda 50%. Na poschodovy mas 10x10x0.15=15m3 betonu a na bungalov 10x15x0.15 =22.5 m3 betonu - samozrejme ze viac zeleza, ale to je detail. 7.5 m3 betonu rozdiel na zakldovu dosku- je myslim ze banalita. Myslim ze toto sa Ti aj tak vykompenzuje na schodoch a druhej platni pre dalsie poschodie, a myslim ze sa to vykompenzuje dost - ok na bungalov das nejake tramy a pod... Alebo moze mat aj bez stropu akurat zateplenu strechu. A uz opat si usetril. Material na steny? To co das na na druhe poschodie, by si dal na dlhsie steny v bungalov, a plus Ti staci kratsi komin o par metrov. Strecha? ak by si mal na poschodovom len do spica.. bude mat cca. 160 m2 (bral som 0.5 metra na kazdu stranu viac, na bungalove cca o 70 m2 viac.. teda opat ani nie 50%. Lenze na bungalove nemas vacsinou stresne okna a vikiere - mas ale viac okien na stenach po obvode. Dajme tomu ze za strechu na poschodovy das 8 tis. Eur, tak na bungalov to bude cca 11.5 tis eur. Schody - musis na ne nieco dat - mozno masiv, plus nejake zabradlie. Plus na poschodie davas balkon aj ked na rodinnom dome je to uplna zbytocnost - takze na balkon tiez nejake zabradli. Plus rozvody odpadu a vody su na poschodovom drahsie - musis to tahat aj do hora. Budes mat skor 2x chodbu - aj hore aj dole - co je plytvanie priestorom. Chces zateplit fasadu alebo nahodit vonkajsie omietky? - na poschodoty potrebujes lesenie - opat predrazenie za postavenie, prenajom, zlozenie. Takze ak berieme zaklady a strechu priblizne pri rovnakej uzitkovej ploche - o kolko bude bungalov drahsi - o 4-5 tis. Eur? Kolko ale usettis na inych vesiach? Myslim si ze ani o tolko to nebude drahsie a ked mam dat za poschodovy dajme tomu 65.000, tak za bungalov dam radsej aj 70.000. A to nehovorim ze podkrovie sa bude podstatne viac prehrievat od strechy a stresnych okien ako bungalov s poriadne izolovanym stropom a az nad tym bude krytina - takze Ti treba klimu, po schodoch budes behat len do urciteho veku a pod. Sorry za odbocenie od temy.
Odpovedať
Profilova fotka
ma tam byt: Zaklady mas len o 2x 5 mestrov
Odpovedať
Mna by zase zaujimalo ako dlho ste cakali na drevo na strechu? Teda od objednavky az po zlozenie na pozemok? My sme dali objednavku 1.7. a strecha- krokvy... zatial v nedohladne :-|
Odpovedať
Profilova fotka
My sme cakali na drevo asi 2 mesiace od objednania. Po dovoze a skladke na pozemku sme ho este nechali cez zimu zakryte (urobena klietka aby sa este vysusilo) a na druhy rok v oktobri alebo novembri nam robili strechu. Mali nam ju chalani robit skor ale mali straaasne moc roboty. Ale sme spokojni. Drevo 88000 sk, skridla Bramac tusim 220000 a robota, uf to si nespomeniem, ale viem ze to nebolo az take horibilne. Sa mi zda ze do 60000sk. (ale to som si vaaazne neni isty)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?