Aký strop na časom obývaný bungalov?

ahojte, akurát riešime dilemu ako robiť strop na bungalov, čo je najlacnejšie a aké sú iné možnosti okrem klasického zaliateho betonom,nemáme skúsenosti.dakujem za rady
Odpovedať
ahoj, my sme si dali zameniť betónový strop za drevený, zatiaľ ale presne neviem ako to bude riešené, nakoľko ešte čakáme na zmenu projektu. Budeme stavať bungalov 333 s terasou, tiež v pôvodnom projekte bol betónový strop, ale bez problémov nám to zmenia na drevený. Manžel hovorí že to vyjde lacnejšie a potvrdil nám to aj projektant tohto bungalovu. Ale fakt ti zatiaľ neviem povedať v akej cenovej hladine to bude kedže sme len vo fáze vybavovania povolení na stavbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc zalezi od konkretneho projektu... a od velkosti priestoru ;-)
Odpovedať
@nikabrunc Nie je problém zvoliť najlacnejší strop a zároveň ho mať urobený tak, aby niesol ďalšie podlažie. Myslím, že najlacnejší strop je drevený. Trámy a pod ne zavesiť SDK, alebo na trámy pribiť zvrchu pohľadové palubky, alebo trámy odspodu podbiť štiepkocementovými doskami. Dá sa rôzne... Vzhľadom na budúce využitie sú najlepšie asi tie palubky alebo OSB dosky zhora na trámy. Statik Vám trámy navrhne tak, aby uniesli zaťaženie ďalšieho podlažia. Čiže ich prierez a osovú vzdialenosť. Drevo nemôže mať veľké rozpony, preto treba približne v strede nosnú priečku. My máme dvojpodlažný dom a drevený strop. ;-)
Odpovedať
@nikabrunc my sme tiež zmenili keramický strop a máme drevený trámový - medzi trámami je izolácia 200mm, pod ňu príde ešte naprieč ďalšia vrstva izolácie, parozábrana a SDK - zhora máme OSB dosky hrúbky 22mm - sú pevné, v pohode sa po nich chodí, nič sa neprehýba, ale my budeme povalu využívať iba ako úložný priestor
Odpovedať
ďakujem za odpovede, ešte budeme rozmýšlať a poprípade písať :-)
Odpovedať
@ryja A ako daleko budete mat od seba tie tramy? Lebo 22 mm je malo na pochodznu povalu, aj ked je pravda, ze OSB dosky su velkoformatove.
Odpovedať
@petinko1982 trámy máme vzdialené 70cm od seba, a po OSB doskách chodíme v pohode, nezaregistrovala som žiadne prehýbanie- dokonca sme pri murovaní štítov mali na tých doskách naloženú 1 paletu 250-tky ytongových tvárnic a žiadny prehyb
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc este okrem drevenych tramov je takato moznost: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/w... - tuto je to ale o tom, ze ako mas nosne steny od seba, my budeme mat priestor 6,9metra a pre samotny dreveny tram je to moc daleko, musel by byt moc masivny.... preto uvazujem nad niecim takymto co som ti hodila link na album :)
Odpovedať
@kaktusik007 vdaka, vyzerá to dobre, ešte kolko by to bolo cenovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc obrat sa na majitela albumu ;-) da ti blizsie info, mne poslal aj prirucku pre projektantov, lenze to staticke navrhovanie - tam sa proste nechytam.... takze ono to nebude take lahke zistit, treba vela udajov k tomu, staticky prepocet, nosnikov je 24 typov a ktory bude tak akurat pre ten vas domcek..... tazko povedat ;-) tiez to idem zistovat pre nas domcek, ze cio by to stalo :-D
Odpovedať
@kaktusik007 skúsim to
Odpovedať
@nikabrunc toto iste riesim aj ja,ze mozno casom pre deti.a prave preto spravim rovno betonovy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@branodaras ano presne tak to myslíme pre deti, a tiež sme mysleli že betón, ale skúšam zisťovať aj iné možnosti a možno aj lacnejšie, osobne by sa mi drevo páčilo.
Odpovedať
@nikabrunc praveze ja som mal naprojektovany dreveny,ale vzhladom na situaciu bude beton.nebudem teraz zdvihat strechu o 4 rady tehal,ale necham ju na deke.a ked sa niekedy v dalekej buducnosti (mozno) rozhodnem zobytnit podkrovie,tak rozoberem strechu a nadstavim bez toho aby som sa musel vystahovat.
Odpovedať
@branodaras aha opačne, manžel zasa chce hned jednu kvadru zdvihnúť,aby vznikol priestor, záleži na rozmeroch bungalovu, tým pádom by mal vzniknúť priestor na 2 izby a kúpelku,uvidíme ako to bude potom vypadať.a aj chceme hned urobiť prípravu pre vodu, aby sme potom nemuseli búrať pol domu :-)
Odpovedať
My sme mali v projekte drevenny, ale dali sme si keramicky, aj ked drevenny by bol urcite lacnejsi.Podkrovie neplanujeme v buducnosti ani zobytnit, tak budeme to mat ako ulozny priestor.Nam odporucili,ze keramicky je lepsi, pevnejsi.Aj ked sme akurat zistili v zime, ze ho budeme musiet tiez zaizolovat,lebo nam vlhli steny, ked sa zacalo kurit.Majitel firmy, co nam robili hrubu stavbu,tiez sa cudoval, ze ako je to mozne ;-) , tak budeme tam davat bud min. vlnu alebo eps, uvidime este. :-| =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@branodaras @nikabrunc my sme chceli povodne iba maly domcek, lenze kedze uz v podstate su dve deti (jedno sice este v brusku, ale to uz len par dni x-) ) tak mat len jednu detsku izbu mi pride malicko.... zvlast, ked uvazujeme ze by sme brali aj tretie a stvrte :-D takze my v podstate sme sa rozhodli ze do nasho povodneho malinkateho projektiku domceka - prizemna stavba 7,5x11,7 metra zabudujeme hned v projekte schody (drevene) a dvihneme strechu, a aj zateplime sikminy - bude to o 15m2 izolacie viacej, mame to uz zratane.... drahsie to bude akurat o tu nadmurovku, do toho okna hned iedeme davat do stitov, ale veci ako sadrokarton ci ina uprava - proste nehrozi, zatial to bude nieco ako sklad, a potom sa uvidi.... ked budu peniazky, spravia sa tam dve izby plus kupelka, ak nebudu, tak budeme mat skladovaci priestor :) a zatial nam bude stacit pidi domcek.... vzdy lepsie ako byt, nie??? :-D :-p
Odpovedať
@maruskat a vy ste vobec neizolovali strechu?
Odpovedať
ahojte my sme mali drevený ale naprojektovaný tak ak by sa nadstavovalo aby to stačilo a teraz len vybúrame priečku otvoríme prechod resp. galériu a spravíme schodište, vodu sme potiahli z kotelne nad nu sme dali kupelku strop drevený je riadne zaizolovaný a na vrchne poschodie sme dávali podlahovku a andrehydový poter :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?