Aká krytina a aké kúrenie do montovaného domčeka?

Pekny vecer. Riesim prave dnes s manzelkou, na nas montovany domcek,vhodny sposob krytini a sposob kurenia. Co si myslite o plechovej streche?Neviete mi pomoct s Vasimi osobnymi skusenostami? Dalsia vec kurenie v montova.domceku. Premyslame konvektory,do zastrcky. Poradte,ako mozete:) Dakujem.
Odpovedať
@juringo Krytina podľa statiky, snehovej oblasti, sklonu. Nevieme nič bližšie, ťažko radiť. Možné je všetko - ľahká i ťažká. Kúrenie podľa toho, do akej miery bude domček tepelne izolovaný. Ak to bude len akýsi štandard, pripravte sa v elektrike na pálky 1500 € ročne (komplet celá domácnosť). Konvektory nejdú do zástrčky - musia byť napevno, aby Vám uznali dvojtarif.
Odpovedať
@juringo Plus staré diskusie na túto tému, už to tu bolo viackrát.
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
@blacksr konvektory samozrejme idú do zástrčky a nemusia byť ani na pevno umiestnené na stene, elektrárňam to je jedno, tú D11 teraz po novom DD5 ti samozrejme dajú na základe projektu a revíznej správy.
Odpovedať
Profilova fotka
mi mame tiez montovany dom a davali sme krytinu owersig corning -asfaltovy sindel tmavo hnedy,vytvara 3d efekt vyzera dobre su aj ine farby, kupili sme ju od firmy z ke montuju ju na drevodomy,tiez montovane,som spokojna vyzera dobre ,pozri moj fotoblog mam tam fotky
Odpovedať
@mysiak21mne sa to paci v takomto prevedeni!Vyzera to skvele.Dakujem ;-)
Odpovedať
@juringo Krytinu neviem,ale kúrenie sa odporúča infrapanelmi....a viem to preto lebo manželov kolega akurát s montovaným domom finišuje ;-)
Odpovedať
@juringo doporucujem vykurovanie elektrickymi akumulacnymi radiatormi, su spratné s nízkou spotrebou a na rozdiel od konvektorou majú až o 60% nižšiu spotrebue energie, dalsia vyhoda ze mozes mat nizku sadzbu na 20 za den a vsetky spotrebice ti idu na nizku sadzbu, a vies s nim aj dobre regulovat spotrebu
Odpovedať
Profilova fotka
@juringo plech asi nie kvôli hlučnosti a kúrenie? to je na dlhšiu debatu skôr cez IP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Kritinu by som odporucil skor tasiu ...zdovodu zatazenia lahkej stavby.dost tu stavbu spevni a menej pracuje drevo....a kurenie nooo sam sa neviem rozhodnut...ale kazdy ma svoj nazor...100 ludi -100 nazorov :-D
Odpovedať
@rgendiar ..wau..vážne? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
my dávame tiež betónovú škridlu kvôli zaťaženiu nám to odporúčali
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ssandra123 Ale ak by ste dali ľahkú, vietor by Vám dom neodfúkol. To sa nesmie tak dimenzovať zo statického hľadiska, že šak krytina to zachráni...!
Odpovedať
Profilova fotka
navrhol to statik, určite na to mal svoje dôvody, nevymyslela som si to ja z nudy. Je to tak naprojektované, tak sa spoliehame na odborníkov a staviame podľa nich.
Odpovedať
@blacksr to s tými konvektormi nie je pravda...... my máme závesné konvektory, ktoré sa dajú prenášať a už aj pár krát prenesené boli a máme dvojtarif.......
Odpovedať
My máme nízkoenergetický dom a máme konvektory..... nesťažujem sa, za komplet elektrinu platíme mesačne 80 eur za 83 m2 zastavanej plochy, takže úplne super...... a to máme aj bojler, takže platíme za ohrev vody, za konvektory, za spotrebiče v celej domácnosti, zatiaľ sme mali len preplatky :)
Odpovedať
@verkom Ten dvojtarif Vám dali na základe niečoho. Ktorý dvojtarif máte? DD3, DD4 alebo DD5?
Odpovedať
@verkom Slušné platby. Ešte k tomu bez prikurovania v krbe.
Odpovedať
Predpokladám, že máte DD3, lebo ten jediný nevyžaduje pevné pripojenie konvektorov a teda ani blokovanie.
Odpovedať
@blacksr Máme DD5 a dali nám ju na základe toho, že sme plne elektrifikované domácnosť, čiže máme ohrev vody na elektriku a nemáme žiadne iné alternatívy vykurovania. Iba elektrické. Nemáme teda plyn, ani krb na drevo, ani nič iné ako elektriku :) A denne máme 20 hodín nízku tarifu a 4 hodiny vysokú tarifu, takže nesťažujem sa :)
Odpovedať
@blacksr Ja viem, že slušné :)))) A máme DD5..... Nikto od nás nežiadal pevné pripojenie konvektorov, len plne elektrifikovanú domácnosť, takže......
Odpovedať
@verkom Aha, zaujímavé. Lebo v charakteristike tarifu to majú výslovne uvedené.
Odpovedať
@blacksr mňa sa také veci nepýtali, takže neviem ako to tam oni majú....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?