Exteriérová farba v interiéri

Profilova fotka
Kúpili sme byt - ževraj bez investícií a v bezchybnom stave- teraz vo vykurovacom období sa nám začala robiť pleseň v izbách. Máme plastové okná, dom je tehlový ale nezateplený. Dozvedeli sme sa od susedov, že bývalí majitelia omaľovali byt ale pomýlili sa pri výbere farby (nechápem) a kúpili do interiérov exteriérovú farbu. Môže toto spôsobiť vznik plesní v izbách?
Odpovedať
@adka1978 Voda kondenzuje na chladných miestach a pri zvýšenej vlhkosti. Skúste trochu vetrať a keď to nepomôže, zateplite dom. Obvykle sú chladné miesta s tepelným mostom - preklad nad oknom, spodok stien, ostenie okna. Skúste dom pofotiť a napísať zloženie konštrukcie a poradia vám tu ako ho lacno a dobre zatepliť. Plieseň sa tvorí na vlhkých miestach ak je k dispozícii organický materiál. Bežné farby na stenu obsahujú latex. Farbe bez latexu neodporúčam lebo sa otierajú a budete biely (farebný) od maľovky. Zatial len občas vystriekajte plieseň savom kým sa rozhodnete čo robiť.
Odpovedať
podla mna to nie je vo farbe. treba vetrat. pri plastovych oknach treba vela vetrat.
Odpovedať
pri plastovych oknach treba vela vetrat.
Odpovedať
@stanislavao Mám plastové okná, málo vetrám a nemám plesne. Mám zateplenie, čím sa odstránili chladné miesta. Je fakt, že staré okná netesnili, prefukovali a znižovali vlhkosť v dome. Po výmene za plastové treba vetrať viac.
Odpovedať
@radopp ved to, ze ked niekto meni okna stare za plastove, tak musi vetrat. v novostavbe je to asi ine. my mame drevene nove v novostavbe a neplesnivie. tie plastove su v starsom objekte take nachylnejsie na to vetranie.
Odpovedať
@stanislavao Keď sa uropí rám v izolácii, tak je tak trochu jedno z čoho je.
Odpovedať
Profilova fotka
prikladám odfotený dom zvonka...je nezateplený, vchodové dvere sú taktiež staršieho dáta sklenené so železom, takže aj na spoločnej chodbe máme "mrazák". A susedia nesúhlasia so zateplením, pretože sa toho boja. A my im to nevieme odborne vysvetliť...no to fakt, človek aby si radšej postavil vlastné.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Ďakujem za odpoveď, pridala som fotky domu. Na koho by som sa mala obrátiť tu na streche?
Odpovedať
my tiež máme plastové už dva roky a nevetrám tak často ako každý odporúča. Plesne ani inú neplehu našťastie zatiaľ nikde nebadám tak som spokojný. Ked sme mali dreveé okná tak nám hrozne plesnela jedná izba a poradili nám že to mám natrieť nejakou silikónovou farbou, že to pomôže tak neviem či aj to. Lebo istotne to nebude tou exteriérovou farbou.
Odpovedať
@adka1978 Pofoť ešte kde vám vlhnú miesta, tak aby sme videli kde to je a nemuseli sa vypytovať. Daj si všetky fotky do albumu aby boli pokope. Inak pekná minibytovka.
Odpovedať
Profilova fotka
Len teraz to nie je až tak vidieť, pretože sme to vydrhli a naniesli savo aj ceresit spray. Kúpila som aj ceresit tie nádobky s tabletami proti vlhkosti tak uvidím. A steny sú tehla dierovaná...to sme zistili pri montovaní vstavnej skrine::))))
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp jeden byt je ešte voľný::)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?