Ako sa dá upevniť plávajúca podlaha na stenu?

ahojte neviete nahodou ako by sa dala upevnit plavajuca podlaha na stenu ako obklad??? nechceme aby tam bolo vidiet skrutky ..... nerobili ste to niekto??? mozte dat aj foto ak nejake najdete mne sa tento napad paci ale manzel si to akosi nevie predstavit ani ako by to uchytil na stenu.... chcem to dat na stenu za TV.....dakujem za napady.... :-)
Odpovedať
pozri archiv relacie "jak se stavi dum", jeden z parov, konkretne par c. 2 to robil.. mozno nieco odkukas.. ;-)
Odpovedať
osobne si myslim ze tym vysokozatazovym lepidlom by to malo drzat.. vola sa myslim "mamut"
Odpovedať
nelinka ano tam som to uz pozerala ale nieje to tam nejak dobre vidiet.... oni to tam nejak najkor navrtali listy na stenu a potom to priskrutkovali do nich ale bolo to tam vidiet tie skrutky :o( nie moc ale predsa.... ;-)
Odpovedať
:-| tak potom neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak nejakým takým patentom ako keď sa pripevňuje sádrokartón ?? ;-)
Odpovedať
:-D prebudila si vo mne velmi vesele spomienky :-D . ešte za sociku mal kamarat- student gymnazia sam byt, lebo rodicia boli dlhodobo prec a usporaduval tam zury... no a mali taku obyvacku, ze pozdlz jedej celej steny mali nalepeny koberec... no a stalo sa to viacerym... rano sa po zure zobudili na koberci v obyvacke, pozreli na tu kobercovu stenu a zlakli sa, či nevypustili dušu a teraz nepozeraju na podlahu z neba :-D . ... alebo sa velmi potešili, ze zrazu dokazu lietať :-D :-D :-D . no a k tomu obkladu- obycajny obklad na stenu sa robi tak, ze najprv sa upevnia na stenu nosne listy... no a potom sa dosky alebo lepia, alebo ukadaju na pero a drazku do steny ale tak, ze tie klinceky cez polovicku hrubky idu sikmo do listy v miestach spojov, takze ten klincek je prekryty dalsou lamelou, ktora sa tam doklikne.. ...alebo su na to specialne uchytky.... ale ako sa upevnuje laminatova podlaha na stenu, veru neviem... podla mna staci nalepit silnym lepidlom ako tu spominali, ved ta stena sa nebude nijako namahat, tak by to mohlo drzat...
Odpovedať
Aaa - hojte. Nelepiť...Parkety potrebujú pracovať.Ak to je plocha cca m2 tak ok, ale ak väščia tak to musí ísť do nejakých profilovaných líšt aby sa to mohlo hýbať. Keď lepiť malú plochu tak lepidlo Pattex Super fix montage PL50 . To ale neoberete potom iba s omietkou :-D
Odpovedať
dodog no je to cca 7m2 takze radis naskrutkovat to do tych list.... no ale to potom na to musim vymysliet aj nejake tie okrajove listy po bokoch lebo to bude od steny kusok....dostat kupit aj take tenke?? nestaci ich uchytit len hore, v strede a dolu??? ved budu naklikane ako jeden celok tak by ich to mohlo udrzat... =-)
Odpovedať
Ja som to uchytil len navrchu a naspodku lištami.Chceš to od zemi alebo ako ?
Odpovedať
od zeme po strop, a manžel sa pýta čo si myslel s tým aby sa mohli parkety hýbať? Takže by sa to na zemi poskladalo, oprelo o stenu a chytilo na pár miestach skrutkami do steny... nejaké rámiky alebo okrajove lišty tam dávať nechceme.. ?
Odpovedať
Ano. Takto som to myslel akurát že to normálne zložiť na stene lebo postaviť to asi nepôjde , no a lišty ...veď naspodku sa dávajú parketové lišty tak snáď by som dal také isté aj na vrch.Skrutkami ak by sa to prichytilo asi by sa to zažalo niekde rozchádzať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@bubatinko chcem sa spytat, ze ako ste to poriesili? Aj my by sme chceli "panel" za tv...siroky 1,20x vysoky 2,6m.. skusam vymysliet ako poskladat a zavesit.. :-D zatim nic...len listy, alebo dozadu prilepit malymi latkami a zavesit....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Poradte prosim, do akej max. dlzky miestnosti mozme polozit laminatovu podlahu bez dilatacie? Neznasam prechodove listy a mam otvoreny priestor medzi kuchynou a obyvacku dlhy 8,5m (sirka po najblizsiu stenu je 2m, tam by sa uz podlaha rezala).
Odpovedať
Profilova fotka
@adamika ja som tak dal tiez ... v jednom mieste som dal dokonca 11metrov, tam sa mi to ale vzpriecilo na jednom prahu, tam kde mam 8 metrov je to zatial ok. podstatne je aby si dala vecsiu medzeru od koncovych stien ... ja som dal len po 1,5cm a teraz ked sa to natiahlo je to len tak tak ..
Odpovedať
@portianko tak presne uvazujeme, rohove listy budu drevene (hrubsie) cize mozme nechat vacsiu medzeru od steny :-)
Odpovedať
@adamika pokial ich das hrubsie tak to bude fajn ;-)
Odpovedať
@adamika náhodou fotky nemáš???ako to vyzerá? ;-) Ďakujeeem
Odpovedať
Profilova fotka
Ked to mas od plafona po podlahu tak daj vodiace listy uplne hore a celkom dole a prichyt to skrutkami ale tak aby ked das rohovu listu si tie skrutky zakryl
Odpovedať
@alex188 zatial to este nie je hotove, podlahy budeme davat v januari...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?