Strop do bungalovu

Profilova fotka
Začíname stavať bungalov s rozmerom 22x13. Najväčsia miestnosť je obývačko-kuchyňa. Rozmer je 13x6. Prosim vas o radu aký strop by bol vhodný na tento typ domu. Drevený, betónový? Aké sú výhody a nevýhody. Ktorý by ste nám odporučili. Počuli sme aj o strope, ktorý je celý z betónových panelov, ktoré sa robia na mieru. Príde firma pomeria strop a donesie hotové betónové dielce. Alebo urobiť klasickú deku? Vopred ďakujem za všetky rady a postrehy.
Odpovedať
este dalsia je moznost dat montovany strop z tvarnic. Pouziju sa stropne nosniky (vyrabaju sa do dlzky 7,2-7,5m), medzi ne sa poukladaju stropne tvarnice a zaleje sa to betonom. Kedze mas bungalov, kde podkrovie nebudes obyvat, isiel by som do najlacnejsej varianty. Pri bungalove je dolezitejsia ako unosnost, schopnost tepelne izolovat. Najlepsie sa to da dosiahnut pri drevenom strope kde vyplnis priestor medzi tramami izolacnym materialom.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrusia zaleži na penaženke..najlacnejšie je asi dreveny tramovy a vyizolovať vatou ja mam bung 11x20,5 a tramovy strop, len pozor pri velkych plochach ..ka mam ob 7m a ten tram by sa mohol prehnuť tak som to posilnoval 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak ide o bungalov, tak veru isto dreveny....naco sa parat s betonovou dekou. my mame na bungalove tiez dreveny a dokonca chceme casom ten vrch aj zobytnit...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež váhala nad nad stropom aký?, ale presvedčil ma majster, ktorý robil 50 domov DE a presvedčil ma na drevené stropy je to teplé aj pekné. Drevo - hrady lepené a dosky drážkové 3 cm, skosené hrany, cena dreva 4800 EUR na 160 m 2 a ešte lak a strop je hotový, ale podkrovie neobytné.
Odpovedať
Profilova fotka
@priechodanka Súhlasím len tých 50 domov ....jeden murár postaví za rok cca jeden dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros no, jeden hej, aj za dva :)...ale ked robi napr.len stropy, tak stiha chlapec... :)
Odpovedať
Ja rozmyslam nad betonovym - betonove panely (Filigránový strop) hr. 7cm. Panely sa vyrobia na mieru, dovezu a osadia sa 5cm na nosne murivo (samozrejme sa daju aj podpery). Hore sa pripravi vystuz (lahko sa posilnia casti kde sa opiera napr. stlpik krovu), urobi sa debnenie okolo venca a zaleje sa to betonom. Takze nakoniec je z toho monolit. V cenovej ponuke mi to pri ploche 175m2 vyslo komplet aj s pracou do 7100eur. Hrubka stropu : 7cm panely + 13cm zalievka = 20cm (ak mate max rozpony do 5m tak sa da hrubka stropu zmensit na 15cm, co usetri par 100e na betone) Vyhody : - staticky kompaktny ZB strop (!) - rychle zhotovenie - rovne podhlady Nevyhoda : asi len jedina, nema take tep.izol vlastnosti ako keramicky a dreveny ale je to len vec zateplenia
Odpovedať
@markus238 zbytocne vyhodene prachy
Odpovedať
...dalšia výhoda: velka akumulačná schopnosť
Odpovedať
@akvi nerozpises to trochu?:)
Odpovedať
@markus238 to treba rozpisovat?? Ty chces vyhodit 7100 eur len za strop.. Za tie prachy mozes mat celu strechu s fantastickym zateplenim..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi tu strechu na bungalow za 7 tis e by som chcela vidiet, dokonca so zateplenim.. Bungalovy maju po vacsine dost zlozitustrechu, vela krytiny, dostdreva..jedine ak plechovu, ale aj to pochzbujem, ved len cena dreva, pra ca tesara, krytina, praca a zateplenie, to sa mi nezda...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@antonmesaros ona nenapisala, ze ten majster postavil nakomplet 50domov... Len na 50tich robil a to vcelku realne a dost realne podla mna... pridam este svoj nazor k teme. My mame tzv,keramicky strop,cize tehlove miakka zalate betonom.. dreveny sme nechceli, aj ked je lacnejsi, pride nam to pevnejsie a bezpecnejsie a ked raz niekto bude chciet robit podkrobie, nebude mat problem..
Odpovedať
@katrin21 my mame bungalov a garantujem ti, ze nas cela ta strecha nestala ani tych 7100 eur. Len tak pre zaujimavost, plocha strechy cca 160m2 (neviem presne, lebo zastavana plocha je nie celych 160m2 a strecha je jemne sikma, takze to bude trochu viac), vazniky stali 3800 eur, namontovali sme si ich svojpomocne, nebola to ziadna veda. Latovanie, plech a vsetky srandy okolo boli cca 1500 eur. Takze zvysok moze ist kludne na izolaciu. :-)
Odpovedať
@akvi vpoho, zrejme mame s tym stropom odlisne situacie a uplne ine ocakavania
Odpovedať
@markus238 ake ocakavania mas od stropu?
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi jaaaaaj, a sme doma. PLECH. Tam je pes zakopany a tiez ze hovoris o nejakej sikmine, asi mate jedoduchu strechu, nie klasicku bungalovovu. ? Napr. Nas dom ma 160m2obyt plochy, ale strcha ma asi 260:-P takze. A mame skridlu, len ta skridla nas stala 170tis SK a to sme zohnali najlacnejsiu siroko daleko...Preto neexistuje, ze by nas vyslo vyse 20kubikov dreva na krov, skridla, praca pokryvacov a nedajboze este zateplenie tolko, co pises.. Stalo nas to vyse 400tis Sk aj s rinami
Odpovedať
@katrin21 vsak ale o tom to cele je, robit veci jednoducho. Jasne, ze mame plech, pretoze strecha je ozaj jednoducha, odnikial ten plech nevidno, takze sa nemusime bavit o estetickej stranke. Aka je podla teba klasicka bungalovova strecha? Pre mna je "klasicka" strecha co najjednoduchsia. Tym padom aj lacnejsia. Aj my sme mali naprojektovane nieco ine, ale ked sme zistili, kolko vrazime len do betonoveho stropu (btw., len tak pre zaujimavost som mrkla povodny rozpocet, tak ano, aj nas strop mal stat 6500 eur - cisto kus betonu nad hlavou..) Zacali sme hladat ine riesenie a nasli sme. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
zdravim ludia,robil už niekto strop z VSD panelov?
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi dobra cena za strechu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 aj mna tolko,za 7 tis mozes zastresit garaz :-D
Odpovedať
@markus238 dal si si nacenit strop od IMPEX Sturovo.. ponukaju predpety stropny system bez nadbetonavky (pozry novinky).. netreba zelezo a betonu ide trocha medzi spary.. ja nad tym rozmyslam, tak preto pisem.. len by som chcel pouzit ine vlozky (rectolight.. vid. moj album) a zaliat iba spary zarovno nosnikom.. strop od impexu ma vyhodu ze ho nemusis do 6m podopierat,ziadne karysiete a malo betonu.. strop od rectolight ma vyhodu ze sa nenarobis pri ukladani vloziek a mas to za chvilu spravene.. tu treba podopierat, aj zelezo a aj beton 6cm treba dat.. rozdiel v cene vyse cca 1200e v prospech rectoru.. strop ma vysiel cca 5800e svojpomocne..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?