Spájanie stropných hranolov

Dobry vecer. Vedel by niekto ako mam spojit stropne hranoli o pomurnice a voci sebe. Neviem ci dake kovove platnicky a skrutkovicu alebo kramle.
Odpovedať
Profilova fotka
uloženie hranolov by malo byť aspoň 15cm, ale drevo sa kládlo tak, že presahovalo 5 cm za prvok, na ktorom ležalo. Už sa to nerešpektuje. Ak sú kladené na pomúrnice, stačia klince, alebo uholníky, majú ich v každom železiarstve. To "voči sebe" nechápem, dúfam, že nechcete nadkladať stropné hranoly. Dá sa to, ale laikovi neodporúčam.
Odpovedať
Profilova fotka
@elesuc neviem ci myslis toto http://www.strechy-okna.sk/eshop/prod...
Odpovedať
Tiež nechápem voči sebe.Nemyslíš tým stropným hranolom náhodou klieštiny? Tie sa pripevňujú závitovou tyčou cez krokvu. Väčšinou sa dávajú v pároch z každej strany krokvy a durch prevŕtať a spojiť závitovou tyčou. O pomúrnicu ich netreba pripevniť tam už je pripevnená krokva.
Odpovedať
@elesuc ak tymi stropnymi hranolmi myslis krokvy tak o pomurnicu ich spojis klincom s tym, ze do krokvy vyrezes "zabku" resp. pismeno "V" tak, aby krokva presne sadla na pomurnicu. v mieste spojenie pribijes klincom ( samozrejme dostatocne dlhym- treba vediet hrubku krokvy+ presah ). Krokvy voci sebe spajas tak, ze na oboch vrcholoch krokiev vyrezes rovnaku cast tak, aby po ich spojeni dosiahli hrubku 1 krokvy ( predstav si ze vkladas dlan do dlane- inak vysvetlit neviem :) )- teda laicky- z kazdej krokvy odrezes polovicu jej hrubky do dlzky cca 30 cm od vrcholu ( to zalezi od sklonu strechy ), tento spoj 2 ktrokiev prevrtas, das zavitovu tyc a dotiahnes.. odporucam pouzit medzi krokvy "buldogy" - to nam poradili v zeleziarstve a fakt to drzi jak fras :)
Odpovedať
@jan45 Dobry. Hranoli mam kladene na obvodovy mur kolmo celom oprete o pomurnice, to sa samozrejme da spojit uholnikmi. Problem mam s tymi spojmi na nosnych muroch vo vnutri domu kde sa mi spaja 4metrovy s 6metrovym hranolom a su oprete celami k sebe. Nic neprecnieva. Idem na ne davat kolmo hranoly 8x8 cm na ktore pojdu osb dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@elesuc na to sú perforované pásky, stačí z boku pribiť dosky a ak sú dostatočne uložená tak nič.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?