Predpätý betónový strop

Profilova fotka
Ahojte strechaci ;-) Prezrela som si viac diskusii ohladom predpateho stropu. Zaujalo nas to. My mame starsi domcek, pristavujeme a prerabame na komplet. Ideme robit novy strop a nevieme si rady. Domcek bude dvojpodlazny, myslite ze sa to da pouzit aj na nas typ domu? Lebo povacsinou som nasla prispevky od ludi co stavaju bungalovy. Ake s tym mate skusenosti? Ktoru firmu by ste odporucili? Dakujem za vsetky rady ;-) :-) ;-)
Odpovedať
jasne ze sa da posli niejake podklady poradime a mozme aj zrealizovat
Odpovedať
Asi neviete celkom o com hovorite ... mozu to byt predpate panely,nalebo predpate nosniky ....Odporucam najst si niekoho kto tomu rozumie ....Statika
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kkrtko01 Ved prave preto sa tu pytam a nechavam si poradit, kedze sa do toho nerozumieme..... :-S
Odpovedať
@lura37 chcelo by to viac informacii, aky typ predpäteho stropu, aky je dom ktory sa ide prerabat? jeho stav a pod. Ak som spravne pochopil, tak sa bude jedno podlazie nadstavovat? Ak pojde stara strecha prec, a treba urobit novy strop a potom dalsie podlazie, tak by nemal byt ziadny problem. Treba posudit pododne steny na nove zataženie. Ale na taku rekonstrukciu je potrebny projekt.
Odpovedať
Na prístavbu rodinného domu nepotrebuješ dávať predpätý strop, stačí obyčajná železobetonová doska. Hrúbka dosky závisi okrem iného aj od rozponu t.j. vzdialenosti nosných múrov. Asi došlo z Tvojej strany k nedorozumeniu,lebo predpätý želozobetonový strop( môže byť panel aj monolit) znamená ,že pred betonážou sa výstuž predopne a až potom sa zaleje betonom( má to význam pri väčších rozponov napr. haly ) . V tvoj prípade by to stavbu zbytočne predražilo.
Odpovedať
@lura37 Musis sa pytat na spravnom mieste takze vyber si zo stranky (http://www.sksi.sk/buxus/generate_pag... )a tam sa pytaj a nie tu lebo len tam dostanes informaciu ktora ma vahu a to tym, ze riesenie ktore clenovia SKSI navrhnu je podpisane a tym padom mas zodpovednu osobu tak ako to ma byt :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?