OPRAVA STROPU

Kupil som prizemnu budovu (byvaly polnohosp. objekt) so sedlovou strechou, kde by som chcel v podkrovy vytvorit niekolko miestnosti. Strop je vsak nevhodny. Je vytvoreny z "ickovych" profilov a vyplneny tehlovymi komponentmi. Na tom je iba 6cm skvarobeton. Je teda velmi pruzny a nevhodny pre stavbu podkrovia. Prava aj lava cast su rovnake - rozmer 6,8 x 25 metrov SPOLU 340m2 - mur je plna tehla 40cm. Ako by ste to riesili vy ? Co by ste doporucili ? Mam niekolko variant. 1 - umiestnit zo spodu vystuze a vrch zaliat aspon 6cm betonom (kari siete) - co mi ale kvoli spodnym priestorom velmi nevyhovuje. 2 - odstranit cely strop aj s vystuzami a vyskladat upne novy - co je vsak velmi financne nakladne. (340m2) 3 - ponechat povodny strop a na neho urobit novu vystuz a zaliat betonom. 4 - ??? Rad prijmem Vase nazory, ako to poriesit. Pripadne ocenim aj kontakt na odbornika k osobnej prehliadke. (do posty) (KOSICE)
Odpovedať
Profilova fotka
Riesenie je jednoduche... Statik...
Odpovedať
otazne je ake mas plany s tou budovou, predpokladam ze na sukromne ucely to vyuzivat nebudes, pravdepodobne si to kupil lebo to bolo cenovo velmi vyhodne a ty mas nejaky podnikatelsky plan ako z toho vytazit co najviac financii, kazdy obchodnik predsa vie ze bez investicii nebude ani zisk, takze ak zvolis bod cislo 2, bude to financne narocne, ale do buducna ti to urcite zvysi hodnotu nehnutelnosti a ak bude strop novy a urobeny podla spravneho postupu, bude aj bezpecny pre tych co budu pod nim, zaroven si mozes v projekte vypracovat aj nejake dispozicne riesenia a pod. pripadne zavolaj statika a nech sa ti k tomu vyjadri...
Odpovedať
Nemam zatial ziadny podnikatelsky plan. Jednoducho to chcem dat spravit, aby to bolo v poriadku, lebo potrebujem dat urobit strechu - mam uz nakupeny material, ale skor, ako sa toto neposiesi so strechou sa nemozem pohnut. Budovu beriem, ako investiciu a miesto, kde planujem v neskorsich rokoch mozno aj byvat ...... clovek nikdy nevie. Dookola je krasna priroda ... mozno z toho bude ranc s ubytovanim .... este neviem. Ale to teraz nie je vobec podstatne. Dik za radu ... pouvazujem, ale taktiez zavolam nejakeho statika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?