Má niekto skúsenosť so stropnými nosníkmi Steico?

Má niekto skúsenosti stropné nosníky steico mám ich navrhnuté v projekte no zatial som nenašiel nikoho kto ich použil na stavbe RD
Odpovedať
@komi72, mám skúsenosti s týmito nosníkmi. Práca s nimi si vyžaduje isté skúsenosti, no keď sa dodrží postup montáže, výsledok je skvelý. Konkrétne pri stropných konštrukciách asi neexistujú lepšie nosníky!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
v com su hlavne vyhody ? nie je toto prevedenie prilis drahe ?
Odpovedať
Profilova fotka
no ma to tu jeden uzivatel, len neviem ktory:( pamatam si ze ho to vyslo o dost (mozno o 2/3!) lacnejsie ako drevo na krov..
Odpovedať
pokial viem, zatial som to videl iba u "moridlo". Ma to velmi pekne a vravi, ze aj lacno spravene. Bol som unho a na pohlad to vyzera velmi jednoduche na pracu...
Odpovedať
@moridlo aby si vedel, preco sa ti stikuta ;)
Odpovedať
nosniky steico su super aj praca s nimi je pohode robil som z nich krov pouzil som sedlacky rozum,predciznost a zmysel pre detail a nemal som predtim ziadne skusenosti s krovom ani z nosnikmi a dopadlo to super.a hlavne zohnal som za super cenu cca 800€ 110m2 krovu joist 40cm vyska cize tie najvecsie a najdrahsie ake robia. vyzera to jednoducho na pracu aj to je len prvy krat to bolo velmi tazke vymisliet uchytenie a vsetko aby bolo seriozne takze s timi skusenostami je to urcite lepsie
Odpovedať
@moridlo aká cena bola za bm toho nosníka? má niekto spravenú cenovú ponuku?
Odpovedať
cenu som mal za meter cca 8,10 aj s dph
Odpovedať
@moridlo ved ono ked sa to tak vezme tak tieto nove veci by mali setrit material a tym padom aj cenu. Takze ked je to rozumne urobene a navrhnute tak cena by mala byt porovnatelna aj nie o nieco nizsia a praca jednoduchsia
Odpovedať
presne taaak
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@moridlo Prosím ťa mohol by si mi napísať kde si tie nosníky kupoval? Veľmi by mi to pomohlo. Projektant mi navrhol to isté a u teba vidím fakt rozumnú cenu.
Odpovedať
@piko80 napisau som ti do mejlu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@moridlo dik moc máš to u mňa. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@moridlo čauko.trochu som si to na nete odsledoval a zistil som, že nieje steico ako steico.Bojím sa že v niektorých prípadoch pôjde iba o napodobeninu.Zistil som, že firmy ponúkajú rôzne rozmery pásnic.Niektorá má výšku 39mm. a iná 45mm. Myslím si, že pokiaľ ide o obchodnú značku výrobku mal by byť všade rovnaký nie? Možno sa mýlim :-| .akú hrúbku pásnic máš ty?
Odpovedať
@piko80 ja som sa z napodobeninou nestretol,visku coho myslis 39mm?
Odpovedať
@piko80 ja mam rozmer 90mm sirka a 400mm vyska
Odpovedať
@piko80 ale tak steico robi vela rozmerov
Odpovedať
Profilova fotka
@moridlo ano steico robí veľa rozmerov súhlas, ale ja som myslel rozmer pásnice( toho dreva, nie víšku osb dosky).Teda šírka pásnice(toho dreva v ktorom je osb zapustená) má tuším rozmery : šírka pásnice 45mm,60mm a 90mm no výška by mala byť 45mm. a ja som našiel firmu ktorá mi urobila ponuku kde uviedla 39mm. výšku pásnice.A tak sa pýtam ako je to možné?!
Odpovedať
@piko80 aha no tamtu vysku som nikdy nemaral aj sa cudujem ze sa vobec v cenovej ponuke uvadza tento rozmer.mozem to odmerat ked budem na stavbe
Odpovedať
@piko80 ano je to mozne. A je to z toho dovodu, ze pasnice sa vyrabaju bud z KVH - tam su pasnice vysoke 45mm alebo sa vyrabaju z vrstveneho lameloveho dreva, vyskytuje sa aj pod nazvom Ultralam a tam su pasnice vysoke 39mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst no super.Konečne odpoveď.Môžeš mi prosím ťa povedať odkiaľ čerpáš túto múdrosť?Ja som sa k ničomu nedopátral.Poslal by si mi link na nejaké technické listy, alebo inak ktoré riešenie je lepšie?Ďakujem.
Odpovedať
@piko80 ak si vyziadas od seriozneho predajcu technicke listy, mal by ti ich poskytnut. Ale mozes napisat tvoj mail bud sem alebo do IP pohladam v PC a poslem ti technicky list, su tam unosnosti, nake tie rozdelenie prvkov stresnych stenovych, a su aj uvedene zakladne detaily, ktore sa daju pouzit tak ako ich ukazuje vyrobca, pripadne pouzit s malou upravou. Tieto nosniky sa navrhuju na zaklade tabuliek unosnoti od vyrobcu. (Nieco ako su napr. keremicke stropne nosniky Porotherm a ine., semdicove panely ...) Tak ktore riesenie je lepsie? je to jedno, podla pozadovanej unosnosti - pozries kolko unesie prvok so 45mm pasnicami, potom kolko unesie prvok s 39mm pasnicami - potom pozries za aku cenu ti predajca ponuka jednotlive typy a vyberies si ktory chces. :-)
Odpovedať
@spiderhst tusim je to aj tu http://www.mta.cz/Documents/Products/...
Odpovedať
@campanol ano aj ta sa da pouzit, oni su v podstate vsetky skoro rovnake, ak ide o jeden konkretny prvok, len sa vzdy nieco doplna, upravuje do technickych listov. Predajcovia maju aj tak len to co im ponukne vyrobca.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
moridlo Môžem aj ja poprosiť kontakt na nosníky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@minkoorava pisem spravu
Odpovedať
Profilova fotka
Ako tak pozerám, konštrukčne to nie je nič náročné, záleží teda asi aj od typu strechy... vychádza to fakt lacnejšie ako klasické drevo? a čo životnosť?
Odpovedať
@quintes veľa ľudí s tým nevie robiť alebo nechce, lebo nemajú skúsenosti. A aj keď ťa materiál pre krov vyjde lacnejšie ako bežné rezivo, tak cena za prácu je tak vysoká, že sa dostávaš prakticky na rovnakú cenu ako bežné rezivo a cena práce s ním. Ale tiež ako doba postupuje sa s tým stretáva čoraz viac ľudí / tesárov a treba len hľadať aby ti to niekto urobil poriadne a za výhodnú cenu. Samozrejme všetko záleží od konkrétnej konštrukcie, rozsahu a náročnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst jasné, chápem. dík za odpoveď
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Moridla, ahoj. Môžem poprosiť názov firmy na tie nosníky? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?