Keramický strop Wienerberger a jeho dodatočná výstuž

Profilova fotka
Dobrý deň, Potreboval by som poradiť ohľadom stropu, resp jeho armovania nakoľko v zakúpenej projektovej dokumentácii žiadny podobný výkres neexistuje. Počas víkendu sme poukladali na nosné steny nosníky, podstojkovali a uložili stropné kapsy. Dnes som si chcel pozrieť v statike výkresy ako to zaarmovať a tam nič. Kto vie poradiť?? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
V projektovej dokumetácii k montovanému stropu musí byť statika stropu vencov atd .Nepozerali ste náhodou do projektu ktorý sa vydáva na stavebné povolenie?Hľadajte v realizačnom projekte.
Odpovedať
Profilova fotka
ide o katalógový dom...máme projekty iba k stavebnému povoleniu...žiadny realizačný projekt
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ide o katalógový dom...máme projekty iba k stavebnému povoleniu...žiadny realizačný projekt
Odpovedať
Profilova fotka
Projekt ktorý sa vydáva na stavebné povolenie nemusí obsahovať statické prvky.Podľa tohto projektu sa nedá stavať dom.Musíte mať realizačný projekt.
Odpovedať
@chef1 kto priliz setri takto dopadne, väcsinou to staci vystuzit sietovinou s prestykovanim, ale zalezi od konkretnej stavby, rozmerov, tvaru a pod. samozrejme treba riesit aj vence (velmi dolezite pre prenesenie zatazenia od strechy, krovu) prievlaky a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst na prokekte sme nešetrili, stál nás takmer 2000 eur a i napriek tomu neobsahuje všetky náležitosti...
Odpovedať
@chef1 treba sa spojit s človekom, ktoreho mas uvedeného v dokumentácii ako statika a doriešiť to, prípadne iným statikom
Odpovedať
Profilova fotka
@petinko1982 to bude asi najrozumnejšie riešenie
Odpovedať
ja mám taktiež strop Porotherm, pri jeho samotnej montáži mi veľmi pomohla príručka k stropom, ktorá sa dá stiahnuť na stránke výrobcu, posielam ti link: http://www.wienerberger.sk/porotherm-... Maju to tam veľmi pekne popísané ako postupovať a aké hrúbky výstuže použiť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?